BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Κι ο Νασίκας στο Επικρατείας

Ο πολύπαθος κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας, µπορεί η Κοµισιόν να τον έχει «κρυφό καµάρι», όπως προκύπτει από σχόλιο της µε αφορµή το ρεπορτάζ της Agrenda περί πριµ εξόδου, µετρά τα τελευταία χρόνια χιλιάδες «λουκέτα» και χωρίς φράγκο.

trupia_barka1

19
0

Το βέβαιο είναι ότι το θέµα µέτρησε αντιδράσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, και αυτοί που προκάλεσαν τη διαρροή του γνωρίζουν πως θα κινηθούν περαιτέρω. Εξάλλου, ο χρόνος είναι µπροστά...και οι όποιες ασκήσεις εργασίας έχουν τη σηµασία τους. Όποιος θυµάται πάντως από το αγροτικό ρεπορτάζ, ανάλογες διαρροές είχαν προηγηθεί, µέχρι εν τέλει να προκύψει και το σταδιακό πριµ εγκατάλειψης στην καπνοκαλλιέργεια.                                                
Καλά τα λέει πάντως και ο πρόεδρος Σατολιάς, ότι οι παραγωγοί ζητούν κίνητρα για να παράξουν κι όχι για να φύγουν από την παραγωγή και εκεί η Κοµισιόν δεν έχει επιδείξει για την ώρα κάποιο σχέδιο εργασίας.                                           

Άφησε τα ροδάκινα (ήρθαν τα de minimis γαρ) o Καρασµάνης και έπιασε εφ’ όλης της ύλης τις αναφορές του υπουργού της πλατείας στη Βουλή (βλέπε προϋπολογισµός), οι οποίες όπως λέει επαναλαµβάνουν τα έπεα πτερόεντα του προκατόχου του Βαγγέλη. Παρά τις αναφορές, λέει, για δις ευρώ, δεν έχει πραγµατοποιηθεί στον αγροτικό τοµέα ούτε µια µεγάλη επένδυση, ούτε ένα µεγάλο εγγειοβελτιωτικό έργο ή κάποιο άλλο σηµαντικό έργο υποδοµής.                                

Το ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει είναι πασιφανές από καιρό. Το δίδυµο για τα αγροτικά σε Ευρώπη και Ελλάδα, Κεφαλογιάννης-Αραµπατζή της Ν∆, στηλιτεύουν το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση στερεί από τον αγροτικό τοµέα της χώρας πολύτιµες αναπτυξιακές ευκαιρίες του πακέτου Γιούνκερ. Ήδη, τονίζουν, Ισπανία και Ρουµανία έχουν επωφεληθεί µε 610 εκατ. και 155 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ η ελληνική γεωργία δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από ένα τόσο σηµαντικό χρηµατοδοτικό εργαλείο.
                                               
Στα χαρτιά, λένε οι ίδιοι, και οι υποσχέσεις του υπουργού Αραχωβίτη στις 21 Σεπτεµβρίου 2018 περί δήθεν διαµόρφωσης χαρτοφυλακίου άνω του µισού δισ. ευρώ για τους αγρότες επενδυτές. «Άλλη µια απόδειξη δυστυχώς ότι η Κυβέρνηση της επετειακής, επιδοµατικής πολιτικής, έχει µαύρα µεσάνυχτα και αλλεργία στις επενδύσεις», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία