BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τώρα Τάσο µου δεν ανασταίνεται

Το θέµα της έλλειψης εργατικών χεριών αν µη τι άλλο καίει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τοµέα, µε τους εµπλεκοµένους να εστιάζουν στην δοκιµασµένη «δεξαµενή» των Αλβανών αγρεργατών.

trupia_barka1_11

9
1

Παρότι η κουβέντα εστιάζεται στα πρωτόκολλα προφύλαξης κατά του covid 19 που θα πρέπει να τηρηθούν για να ανοίξουν τα σύνορα, τους αγρότες τους απασχολούν και τα ηµεροµίσθια καθώς ακούγονται αυξήσεις άνω του 15ευρου, από τα µέχρι τώρα δεδοµένα.

Καθώς όπως λέει ο υπουργός της πλατείας, «η πανδηµία δεν έχει τελειώσει, οι οικονοµικές επιπτώσεις της δεν έχουν τελειώσει και εποµένως πρέπει να είµαστε συγκεντρωµένοι, προσεκτικοί, φειδωλοί, µετρηµένοι µε στοχευµένη χρήση των χρηµάτων των φορολογουµένων και του προϋπολογισµού για να είµαστε αποτελεσµατικοί στη στήριξη», η πρώτη επιλογή της Βάθη είναι αξιοποιεί τα κοινοτικά χρήµατα και να κρατάει στην µπάντα αυτά του κρατικού προϋπολογισµού για το µέλλον.

Ποιο; Και µιας και λέµε για κοινοτικά λεφτά, υπέρ πίστεως φαίνεται να πηγαίνει το µέτρο των δασώσεων γαιών, µε τους εν δυνάµει δικαιούχους να είναι ανάστατοι, καθώς το περιµένουν πως και πως κάνοντας προετοιµασίες και πλάνα φυτεύσεων. 

«Στις ηµερίδες για τη νέα ΚΑΠ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου µάλωνε τους αγρότες γιατί βλέπουν το σήµερα και όχι το αύριο. Ότι επικεντρώνονται στις άµεσες ενισχύσεις κι όχι στα αναπτυξιακά µέτρα. Τι έγινε παλικάρια; Τώρα θα µοιράσετε κουπόνια; Βγάλτε το µέτρο ΧΘΕΣ έστω και κουρεµένο, το πολιτικό κόστος που θα έχετε θα είναι πολύ µεγαλύτερο αν αποδειχθεί ότι είσαστε το ίδιο αναξιόπιστοι µε τους προηγούµενους», σχολιάζει µε αγανάκτηση φίλος της Agrenda

Αναταράξεις προκαλούν και διατάξεις του υπό ψήφιση αναµορφωµένου περιβαλλοντικού νοµοσχεδίου µε ενστάσεις από την πλευρά των γεωτεχνικών-δασολόγων του ∆ηµοσίου σε ένα γενικό σχόλιο να παρατηρούν ότι διαχρονικά οι όποιες αλλαγές υπόκεινται σε µία διαδικασία πρωτόγνωρου «πολιτικού πλειστηριασµού» και στη λογική «ράβε-ξήλωνε».

Οι ρυθµίσεις δε, για τους δασικούς χάρτες όπως αυτές επανακαθορίζονται στο άρθρο 48, όπως παρατηρούν οι γεωτεχνικοί σε εντονότατο βαθµό είναι επικίνδυνες, διότι περιέχουν – πολλά πρόσθετα στοιχεία – που δεν διαθέτουν ακρίβεια, πληρότητα και σαφήνεια. Επίσης διαπιστώνουν ότι έχουν εµφιλοχώρηση και «πελατειακού τύπου φωτογραφικές εξαιρέσεις» προκαλώντας ερωτηµατικά για την σκοπιµότητα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-05-2020 16:26Νέος αγρότης

Αυτό που είναι εξαιρετικά ύποπτο σε σχέση με τους δασικούς χάρτες έχει να κάνει με τους δασωμένους αγρούς. Τα χωράφια τα οποία παρουσιάζονται ως ΑΔ και είναι πολλές χιλιάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα. Γιατί δεν προχωρούν σε μία νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποδεσμευτούν όλες αυτές οι εκτάσεις οι οποίες δεν έχουν καταπατηθει από τους ιδιοκτήτες τους? Σε ποιούς ετοιμάζονται να τις παραχωρήσουν?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία