Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η τέχνη της «χορτοκοπτικής» από τα τηλεκατευθυνόμενα Robocut της McConnel

Τα ερπυστριοφόρα τηλεκατευθυνόμενα Robocut RC56 και RC75 κάνουν ντεμπούτο το 2019.

robocut_1

Βασίλης Σοφός

0
0

Για την αγγλική κατασκευάστρια εργαλείων κατεργασίας εδάφους McConnel ο δρόμος για τα μη επανδρωμένα ρομποτικής τεχνολογίας χορτοκοπτικά δεν είναι καινούργιος, αφού πριν τα νέα Robocut RC56 και RC75 που θα κυκλοφορήσουν αρχές του 2019, η εταιρεία είχε ξεκινήσει τις εφαρμογές ρομποτικής τεχνολογίας και σε προηγούμενα μοντέλα. Τα Robocut είναι μη επανδρωμένα ερπυστριοφόρα μηχανήματα που ελέγχονται με τηλεχειρισμό, λειτουργούν σχεδόν σε όλα τα εδάφη και έχουν ελκυστικό σχεδιασμό.Οι ικανότητες αυτών ποικίλουν με την εταιρεία να λέει ότι έχει εξελίξει το μηχάνημα σε σχέση με τους προκατόχους, κάνοντάς το ελαφρύτερο και δίνοντάς του καλύτερη αναλογία στο κέντρο βάρους του. Ο κινητήρας είναι εσωτερικής καύσης, αποδίδει 56 ή 75 άλογα (ανάλογα το μοντέλο) και είναι κατασκευασμένος από την Hatz GmbH, τη γερμανική κατασκευάστρια κινητήρων πετρελαίου.

Σύμφωνα με την McConnel, τα δύο εν λόγω μηχανήματα ( RC56 και RC75) έχουν αυτονομία 8 ωρών που σημαίνει ότι με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ το χορτοκοπτικό είναι ικανό να καλύψει μια μεγάλη έκταση με άνεση.

Το σασί του αναβαθμισμένου Robocut είναι επανασχεδιασμένο, ελαφρύτερο, με χαμηλό κέντρο βάρους και κατανομή 50/50, κάτι που δίνει μεγαλύτερη ευστάθεια σε δύσβατα εδάφη. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι το μηχάνημα είναι απίθανο να ανατραπεί και για τη περίπτωση αυτή φροντίζουν οι δύο μπάρες προστασίας που είναι τοποθετημένες επάνω στο μηχάνημα.Έξω από το Robocut υπάρχει ένα μικρό πάνελ για τη ρύθμιση διάφορων λειτουργιών, μία εκ των οποίων έχει να κάνει με τη τεχνολογία ξεκλειδώματος του οχήματος με κλειδί για βελτιωμένη ασφάλεια. Ακόμη, η εταιρεία τοποθέτησε ειδικά φωτιστικά σώματα που πέρα από ελκυστικά είναι και αποτελεσματικά, αφού σύμφωνα με την McConnel το οπτικό πεδίο που έχει να ελέγξει ο απομακρυσμένος χειριστής μπροστά γίνεται πιο ξεκάθαρο.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης συστημάτων χαρτογράφησης, η Trimble, έβαλε το χεράκι της στα οχήματα της McConnel. Κάνοντας χρήση των τεχνολογιών GPS, ο χειριστής μπορεί να πετύχει κοπή με ακρίβεια χιλιοστού, ακόμη και αν βρίσκεται 150 μέτρα μακριά. Αυτό πρακτικά εξασφαλίζει οικονομία χρόνου και καυσίμου, αφού το μηχάνημα μπορεί να κάνει σωστή δουλειά χωρίς άσκοπα περάσματα.

Αυτό που έχει να ελέγξει ουσιαστικά ο χειριστής είναι… το τηλεχειριστήριο, αποτελούμενο από οθόνη και πλήκτρα, κάτι που, όπως λέει η εταιρεία, είναι ανανεωμένο σε σχέση με τον προκάτοχο. Εκτός από τις απαραίτητες ενδείξεις θερμοκρασίας κινητήρα και στροφών, ο χειριστής μπορεί να ελέγξει εξ ολοκλήρου το Robocut από το κοντρόλ.

Με έναν έξυπνο τρόπο η εταιρεία μερίμνησε μάλιστα και η δεύτερη μπαταρία της συσκευής φορτίζει πριν τελειώσει η αυτονομία της πρώτης, έτσι ώστε να μην υπάρξει ποτέ απρόοπτη διακοπή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία