BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σχεδόν 50.000 μηχανήματα John Deere στην Ευρώπη εξοπλισμένα με το σύστημα τηλεματικής JDLink

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της κατασκευάστριας, το σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης και ανταλλαγής δεδομένων JDLink γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, όταν μάλιστα με αυτό μπορούν να εξοπλιστούν ακόμη και παλιότερα τρακτέρ, με μία απλή τροποποίηση.

operations_center_r4e005119_large_b6986dcbfb812687c70f5aa32bcdb4451e2f7957

Βασίλης Σοφός

17
0

Τρακτέρ των Σειρών 5R, 6M, 6R, 7R, 8R, 9R, αυτοκινούμενες ενσιρωτικές και ψεκαστικά της John Deere είναι ήδη εξοπλισμένα ή μπορούν να εξοπλιστούν με το σύστημα διαχείρισης δεδομένων JDLink, το οποίο 50.000 χρήστες στην Ευρώπη έχουν ήδη στα μηχανήματά τους όπως αναφέρει η John Deere.

Το σύστημα αυτό είναι ανεξάρτητο από τον δέκτη StarFire που χρησιμοποιείται σε εργασίας γεωργίας ακριβείας και αυτό σημαίνει ότι με μια απλή τροποποίηση σε παλιότερα τρακτέρ (μοντέλα 2012 και μετά) μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για την αναταλλαγή δεδομένων. Η άδεια χρήσης του συστήματος είναι δωρεάν και αρχικά διαρκεί δύο χρόνια ενώ μπορεί ξανά να ανανεωθεί.

Όπως επισημαίνει μάλιστα η κατασκευάστρια, λόγω των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής επαφής, το JDLink έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πολλές ενεργοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ίδια να αναμένει ότι αυτή η ανοδική τάση θα συνεχιστεί μετά τη λήξη των περιορισμών.



Εκτός από την επιλογή για απομακρυσμένη παρακολούθηση και ανταλλαγή δεδομένων η John Deere δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο σύστημα «Connected Support». Αυτό το σύστημα αναλύει συνεχώς τα δεδομένα του μηχανήματος και με βάση ιστορικά και ανώνυμα δεδομένα αλλά και ειδικούς αλγόριθμους, τα σφάλματα αναγνωρίζονται εκ των προτέρων και αποστέλλονται στον τεχνικό ως προειδοποίηση.

Ο τεχνικός μπορεί να διαχειριστεί τα μηχανήματα από απόσταση, να αποκαταστήσει τα σφάλματα και να βοηθήσει τον οδηγό στη ρύθμιση. Αυτό αποτρέπει τις βλάβες του μηχανήματος ενώ ταυτόχρονα τηρούνται οι αποστάσεις από τον πελάτη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία