Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην EIMA ο νέος τηλεσκοπικός φορτωτής Turbofarmer 65.9 της Merlo

Η Merlo παρουσίασε στην ψηφιακή έκθεση EIMA τη νέα γενιά τηλεσκοπικών φορτωτών αγροτικών προδιαγραφών Turbofarmer. Ένα από αυτά τα μοντέλα είναι το TF 65.9 των 170 ίππων.

066_15-10-2019

Βασίλης Σοφός

238
0

Η Merlo προσθέτει τον τηλεσκοπικό φορτωτή Turbofarmer 65.9 στην κορυφή της νέας σειράς, η οποία παρουσιάστηκε στην ψηφιακή έκθεση EIMA τον προηγούμενο μήνα. Το μοντέλο Turbofarmer 65.9 αντικαθιστα το P55.9CS και διαθέτει νέα χαρακτηριστικά όπως είναι η μέγιστη ικανότητα ανύψωσης που είναι στα 6.500 κιλά αλλά και το ύψος στα 8,8 μέτρα.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας τετρακύλινδρος κινητήρας FPT 4,5 λίτρων που αποδίδει 170 ίππους και πληροί τους κανονισμούς Stage V χρησιμοποιώντας φίλτρο σωματιδίων και SCR. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοντέλο διατίθεται είτε με υδροστατικό σασμάν είτε με τη μετάδοση CVTronic.Αμφότερες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με το σύστημα Eco Power Drive, το οποίο ελέγχει και ρυθμίζει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα για να επιτευχθεί μια σημαντική κατανάλωση καυσίμου της τάξεως του 18%. Υπάρχουν τρεις λειτουργίες: Το Eco βοηθά στην προσαρμογή της απόδοσης κατά τη διάρκεια της ελαφριάς εργασίας ενώ Speed Control διατηρεί μια σταθερή ταχύτητα ανεξάρτητα από οποιαδήποτε έλξη που προκαλείται από τη λειτουργία των υδραυλικών. Η τελευταία λειτουργία, η Heavy Load, παρέχει πλήρη ισχύ, όταν χρειάζεται, για εργασίες φόρτωσης.

Το υδραυλικό σύστημα υψηλής ροής διαθέτει αντλία μεταβλητής μετατόπισης με έξοδο 160 λίτρα/λεπτό και υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που βοηθούν τον χειριστή να επιταχύνει την εργασία του και να μειώσει την κατανάλωση μέσω ενός ηλεκτρονικού διανομέα κατανομής ροής. Επιπρόσθετα, ένα αυτοματοποιημένο σημείο ρύθμισης απομνημονεύει τη θέση της μπούμας και την επιστρέφει με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ η λειτουργία «floating» επιτρέπει την ανάρτηση της μπούμας μέχρι αυτή να έρθει σε επαφή με το έδαφος, οπότε και θα ακολουθήσει το περίγραμμα του εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η καμπίνα πλάτους 1.010 χιλιοστών του TF65.9 διαθέτει ανάρτηση και οθόνη αφής 10,1 ιντσών που επιτρέπει στον χειριστή να προσαρμόζει τα όρια του μηχανήματος, την ταχύτητα του υδραυλικού συστήματος ενώ μπορεί να καταγράφει τον αριθμό των φορτίων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία