BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Väderstad λανσάρει τη μεγαλύτερη φυτευτική Tempo που έφτιαξε ποτέ

Η νέα Väderstad Tempo L 32 είναι εξοπλισμένη με 32 σειρές και χοάνη 3 000 λίτρων, αποτελώντας για τη φίρμα τη μεγαλύτερη φυτευτική που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα.

r0_404_7952_4897_w1200_h678_fmax

Βασίλης Σοφός

34
0

Το 2021 είναι έτος-ορόσημο για τη Väderstad και τη φυτευτική μηχανή Tempo, η σειρά της οποίας επεκτείνεται με το ολοκαίνουργιο Tempo L 32 που είναι η μεγαλύτερη φυτευτική Tempo μέχρι σήμερα. Το νέο Väderstad Tempo L 32 είναι εξοπλισμένο με 32 σειρές και χοάνη 3 000 λίτρων.

Το Tempo L 32 θα παρουσιαστεί σε διαστήματα σειράς 375 χιλιοστών ή 15 ίντσες και το σύστημα Central Seed Fill θα είναι στάνταρ. «Για να διαχειριστούμε τα στενότερα διαστήματα γραμμής, έχουμε κάνει μια αντιστάθμιση κάθε μονάδας δεύτερης σειράς. Κάναμε επίσης μια στενότερη γωνία καθαρότερης σειράς και έναν στενότερο τροχό μετρητή, λέει ο Jörgen Dahl, εμπορικός υπεύθυνος προϊόντων της Väderstad.



Σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ το Tempo L 32 αυξάνει την χωρητικότητα, εξακολουθεί να διατηρεί την υψηλή ακρίβεια που έχει κάνει την οικογένεια Tempo της Väderstad αγαπημένη στους αγρότες σε όλο τον κόσμο. Για ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών, ο αριθμός των μονάδων σειράς φύτευσης μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των χρήσεων. Ανυψώνοντας το ήμισυ του μηχανήματος υδραυλικά, ο χειριστής μπορεί να κλειδώσει σε ανώτερη θέση και να συνεχίσει να φυτεύει μόνο με τις μισές μονάδες σειράς. Αυτό καθιστά δυνατή, για παράδειγμα, τη φύτεψη ελαιοκράμβης ή σόγιας με 32 σειρές σε απόσταση 375 χιλιοστών και μετά την αλλαγή για αραβόσιτο σε 16 σειρές με απόσταση 750 χιλιοστών, λέει ο Jörgen Dahl.

Συνδυασμός με κάδο Seed Hawk στον Καναδά

Για την καναδική αγορά, η εταιρεία δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να συνδέσει ο χρήστης τη Tempo L 32 σε ένα κάδο Seed Hawk 660, το οποίο μπορεί να χωρέσει έως και 23.000 λίτρα λιπάσματος. Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, ο συνδυασμός Tempo L 32 και Seed Hawk 660 θα προσφέρει τεράστια χωρητικότητα και ακρίβεια φύτευσης στα τεράστια καναδικά χωράφια.

Το λίπασμα μπορεί να εφαρμοστεί με δύο διαφορετικούς τρόπους -είτε 7 εκατοστά δίπλα στο αυλάκι του σπόρου είτε μαζί με το σπόρο στο αυλάκι του σπόρου, λέει ο Jörgen Dahl. Ωστόσο, σε όλες τις άλλες αγορές, το Tempo L 32 θα είναι διαθέσιμο ως έκδοση μόνο για σπόρους και θα ξεκινήσει να πωλείται από τον Ιούνιο του 2021.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία