BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το νέο T6 Methane Power επίσημα στην «αειφόρο» γκάμα της New Holland για όλη την Ευρώπη

Η «αειφόρος» ατζέντα της New Holland περιλαμβάνει για φέτος δύο νέα μοντέλα τρακτέρ μεθανίου -το T6 Methane Power και New Holland TK - και άλλες δύο συνεργασίες, που σκοπό έχουν την προώθηση της στρατηγικής για την χρήση των εναλλακτικών καυσίμων στην γεωργία.

01_T6_180_MethanePower_StageV_01_2

Βασίλης Σοφός

84
0

Στο τελικό στάδιο δοκιμών πριν την εμπορική του καριέρα βρίσκεται το πρώτο τρακτέρ μεθανίου της New Holland, με την εταιρεία να ανακοινώνει παράλληλα δύο νέες συνεργασίες για την εξερεύνηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα των ειδικών τρακτέρ, προωθώντας έτσι και την στρατηγική Clean Energy Leader σε όλη τη γεωργία. Το πρώτο μοντέλο T6 Methane Power, ορόσημο της φιλοσοφίας Energy Independent Farm της εταιρείας, παρουσιάστηκε στην Agritechnica το 2019 και τώρα στοχεύει στην πλήρη εμπορική διαθεσιμότητά του.



Οι δοκιμές στα πεδία βρίσκονται στα τελικά στάδια και το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς τα μοντέλα θα παραδοθούν σε επιλεγμένους πελάτες στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο (και Μπενελούξ), δηλαδή σε όλες τις βασικές αγορές όπου η παραγωγή βιοαερίου έχει προχωρήσει. Σύμφωνα με την εταιρεία, το τρακτέρ μεθανίου θα εισέλθει στη γκάμα της New Holland έως το τέλος του έτους και θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους πελάτες στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο, με την εξέλιξη αυτή να εδραιώνει περαιτέρω το αδιαμφισβήτητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της New Holland σε λύσεις εναλλακτικών καυσίμων.



Η πρώτη συνεργασία της εταιρείας για την προώθηση της στρατηγικής της είναι με τον Ιταλό παραγωγό κρασιού Barolo Fontanafredda, σε ένα έργο που στοχεύει στην επίτευξη αμπελουργικών εργασιών μηδενικού άνθρακα. Για αυτό η New Holland και η FPT Industrial δοκιμάζουν στους αμπελώνες τους ένα νέο τρακτέρ βιομεθανίου που προέρχεται από ένα τυπικό μοντέλο New Holland TK, το οποίο, ωστόσο, τροφοδοτείται από το νέο κινητήρα της FPT Industrial, τον F28, που στέφθηκε «Diesel of the Year» για το 2020.



 Η New Holland συνεργάζεται όμως και τον Ιταλό κατασκευαστή εργαλείων Nobili, ως μιας καινοτόμος ιδέα για τον εξηλεκτρισμό των εργαλείων για αμπελώνες και οπωρώνες. Πρώτη επαφή με την Nobili αποκτά η New Holland με το μοντέλο T4.110V, το οποίο συνδέεται με μια εξωτερική γεννήτρια e-Source συμβατή με τις οδηγίες υψηλής τάσης AEF. Η γεννήτρια που ελέγχεται από το PTO του τρακτέρ είναι η μόνη πηγή ενέργειας που τροφοδοτεί τα νέα μηχανήματα e-Sprayer και e-Mulcher. Αυτή η πρωτοποριακή καινοτομία αναγνωρίστηκε με το Βραβείο Technical Innovation 2020/21 στην έκθεση EIMA.



Ο Carlo Lambro, πρόεδρος στρατηγικής για την μπράντα της New Holland, δήλωσε: «Πρωτοπούμε για βιώσιμες, καινοτόμες λύσεις περίπου 14 χρόνια τώρα. Αναπτύξαμε το μοντέλο «Energy-Independent Farm», δείχνοντας πώς μεταξύ της γεωργικής παραγωγής και της παραγωγής ενέργειας μπορεί να προκύψει μια γεωργία ουδέτερη ως προς το αποτύπωμα άνθρακα ή ακόμη και αρνητική στον άνθρακα με σημαντικά οφέλη για τους πελάτες μας. Φέτος, κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα, καθώς το πρώτο τρακτέρ μας με εναλλακτικό καύσιμο εισέρχεται στη γκάμα της New Holland.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία