BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μερίδιο από την Monarch με το αυτόνομο τρακτέρ αποκτά ο όμιλος CNH

Ο όμιλος CNH Industrial στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της αυτονομίας και της ηλεκτροδότησης τω τρακτέρ μέσω της συνεργασίας με την Monarch Tractor.

132552818_1840791976073494_1516042201207935568_o

Βασίλης Σοφός

22
0

Ο όμιλος CNH Industrial αποκτά μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία Monarch Tractor. Σύμφωνα με τον όμιλο CNH, η επένδυση έχει ολοκληρωθεί και στόχος είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης της αυτονομίας και του εξηλεκτρισμού των οχημάτων του αγροτικού κλάδου. Η Monarch ασχολείται με ηλεκτρικούς κινητήρες και την αυτόνομη τεχνολογία.



Η τεχνική της μπορεί να εφαρμοστεί σε μηχανήματα απόδοσης έως και 100 ίππων. Σύμφωνα με τον Scott Wine, Διευθύνοντα Σύμβουλο της CNH Industrial, η τεχνολογία της Monarch μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την γκάμα των εκτός δρόμου οχημάτων της εταιρείας. «Η Monarch είναι πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά συστήματα, την αυτονομία και τη διαχείριση δεδομένων. Κατά τη γνώμη μας, αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί πυλώνες όσον αφορά τη βιωσιμότητα, την παραγωγικότητα και την κερδοφορία», λέει ο όμιλος CNH.



Η Monarch Tractor ιδρύθηκε το 2019 και εδρεύει στο Λίβερμορ της Καλιφόρνια. Πέρυσι, η εταιρεία εισήγαγε ένα αυτόνομο ηλεκτρικό τρακτέρ. Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό τρακτέρ που έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων ενώ χρησιμεύει παράλληλα ως 3 σε 1 εργαλείο ηλεκτροδότησης που λειτουργεί όχι μόνο ως τρακτέρ, αλλά, με επιπλέον αποθήκευση, ενεργεί ως ATV και έχει τις δυνατότητες να λειτουργεί ως ισχυρή γεννήτρια στο πεδίο.

Μπορεί να λειτουργήσει με ή χωρίς οδηγό. Πάντως, η εταιρεία χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη αυτόνομη τεχνολογία για να παρέχει λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού και προαιρετικού προγράμματος οδήγησης. Έτσι, το τρακτέρ μπορεί να εκτελέσει προγραμματισμένες εργασίες χωρίς οδηγό ή, από την άλλη, ο χειριστής μπορεί να χρησιμοποιήσει τις διαδραστικές λειτουργίες αυτοματισμού της Monarch, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Gesture και Shadow, ώστε το τρακτέρ να ακολουθήσει έναν εργαζόμενο εντός του πεδίου.

Επιπρόσθετα, είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως προστασία σύγκρουση, ασφάλεια PTO βασισμένη σε κάμερες 360 ° για να διατηρούνται οι εργασίες ομαλές και οι εργαζόμενοι ασφαλείς, μέρα-νύχτα. Αρκετά ενδιαφέρον είναι ακόμη ο ώριμος πλέον τρόπος συλλογής δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία