BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Claas: Νέο πακέτο εξοπλισμού Premium για το Arion 460 και τον φιναλίστ Arion 470

H Claas λανσάρει ένα νέο πακέτο άνεσης για τα δημοφιλή τρακτέρ της Arion 460 και 470, με τεχνολογικά χαρακτηριστικά που προάγουν την παραγωγικότητα, την άνεση και την λειτουργικότητα.

411350_25

Βασίλης Σοφός

500
0

Τα ARION 400 αποτελούν μία από τις ιο δημοφιλείς σειρές των τρακτέρ της Claas και αυτό γιατί είναι ευέλικτα «all-rounder» μηχανήματα, αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε είδος εργασίας. Η γερμανική φίρμα προσφέρει τα μοντέλα της έκδοσης CIS και CIS + 460 το πακέτο άνεσης Premium, που περιλαμβάνει ένα πλήθος από πρόσθετα χαρακτηριστικά εξοπλισμού.



Πιο συγκεκριμένα, μαζί με την ανάρτηση καμπίνας και την ανάρτηση εμπρόσθιου άξονα PROACTIV, το πακέτο Premium περιλαμβάνει το σύστημα αυτόματων αλλαγών HEXASHIFT, το οποίο αλλάζει αυτόματα τα εύρη και τις σχέσεις σε διαφορετικούς τρόπους οδήγησης.



Το πακέτο Premium περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία SMART STOP, η οποία ελαττώνει σημαντικά το φόρτο εργασίας του οδηγού, ενεργοποιώντας και αποσυνδέοντας αυτόματα τον συμπλέκτη για να σταματήσει το όχημα όταν πατηθεί το πεντάλ του φρένου -ιδιαίτερα χρήσιμο σε φανάρια, διασταυρώσεις, κατά τη διάρκεια εργασιών εμπρόσθιου φορτωτή ή όταν ο χειριστής εργάζεται με στρογγυλές χορτοδετικές. Την ίδια στιγμή, η λειτουργία cruise control, το προγραμματιζόμενο σύστημα διαχείρισης ακρωτηρίων και η έγχρωμη οθόνη CIS στη δεξιά κολόνα Α παρέχουν περαιτέρω βοήθεια στον οδηγό.



Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το «Premium» πακέτο άνεσης είναι αρκετά προσιτό, με την κατασκευάστρια να λέει ότι αυτό αντιπροσωπεύει μάλιστα μια εξοικονόμηση κόστους της τάξεως των 3000 € σε σύγκριση με τη συνολική τιμή για όλα τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού.



Οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να εφοδιάσουν το ARION 460 ή το ARION 470 με σύστημα διεύθυνσης GPS, TELEMATICS και ISOBUS. Και αυτό το επίπεδο εξοπλισμού θέτει τα Arion 400 στην ίδια θέση -από την πλευρά του εξοπλισμού- με τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας.

Ο φιναλίστ ARION 470 στον θεσμό «Tractor of the Year 2022»

Με την επιπλέον ώθηση των 10 ίππων από το σύστημα Claaw Power Management, τα ARION 460 και ARION 470 προσφέρουν απόδοση έως 145 και 155 ίππους αντίστοιχα, με μια καλή αναλογία ισχύος προς βάρος μόλις στα 34 κιλά ανά ίππο. Το ωφέλιμο φορτίο είναι 3,8 τόνοι και ο πίσω σύνδεσμος μπορεί να χειριστεί 6,25 τόνους.



Αμφότερα τα τρακτέρ μπορούν να εξοπλιστούν με την καμπίνα Panoramic που διαθέτει μεγάλο μπροστινό παρμπρίζ για καλύτερη ορατότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας με τον εμπρόσθιο φορτωτή. Χάρη στο ευρύ φάσμα των χαρακτηριστικών του, το ARION 470 ψηφίστηκε ως φιναλίστ στην κατηγορία «Best Utility» του θεσμού Tractor of the Year 2022. Το βραβείο «Tractor of the Year» απονέμεται κάθε χρόνο από μια διεθνή επιτροπή 24 δημοσιογράφων από 23 χώρες.

Αξίζει, τέλος, να θυμηθούμε ότι πρόσφατα, από τον ίδιο διαγωνισμό, το Claas Axion 960 Stage V κέρδισε το βραβείο «Sustainable Tractor of the Year 2021» χάρη στον «βοηθό» του χειριστή CEMOS.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία