BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στη Fieragricola 2022 το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης ACHybrid της Antonio Carraro

Στην έκθεση Fieragricola 2022, 26 με 29 Ιανουαρίου, η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει το πρωτότυπο τρακτέρ της με το υβριδικό σύστημα κίνησης

AC_SRX_HybridJPG

Βασίλης Σοφός

539
0

Έχοντας ως στόχο να δείξει ότι η επιλογή υβριδικών ή πλήρως ηλεκτροκίνητων συστημάτων μετάδοσης κίνησης αποτελεί παράδειγμα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά τα περιβαλλοντικά οφέλη που μπορούν να επιτευχθούν με τη μείωση των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων, ιδίως του CO2, η ιταλική φίρμα Antonio Carraro παρουσιάζει στις 26 Ιανουαρίου, στην έκθεση Fieragricola 2022, το νέο της πρωτότυπο συμπαγές τρακτέρ SRX Hybrid. Πρόκειται για ένα συμπαγές όχημα εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις, το οποίο είναι ελκυστικό αλλά πάνω απ' όλα «φιλικό προς το περιβάλλον».



Η αρχιτεκτονική του υβριδικού-ηλεκτρικού συστήματος που προκύπτει από τη συνεργασία της Antonio Carraro SpA και της Ecothea, καθιστά κατά κύριο λόγο δυνατή την εκμετάλλευση της διαθέσιμης ισχύος ενός κινητήρα πετρελαίου σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εξασφαλίζοντας συνεχή πρόσφυση κατά την εργασία με το PTO, κατά τη μεταφορά (με ρυμουλκούμενο) και σε εργασίες διακίνησης υλικών (συνδυασμός του οχήματος με περονοφόρο, φορτωτή ή εξοπλισμό για έργα οδοποιίας). Αυτή η λύση, λόγω των μικρών χώρων στους οποίους κινείται ένα εξειδικευμένο τρακτέρ, τοποθετεί το πρότζεκτ στα υψηλότερα επίπεδα καινοτομίας και σε σχέση με τις υβριδικές αρχιτεκτονικές στην αυτοκινητοβιομηχανία, λέει η κατασκευάστρια.

Η συνολική μέγιστη ισχύς μπορεί στην πραγματικότητα να φτάσει σε αυτήν των πιο ισχυρών διαμορφώσεων στην τρέχουσα σειρά Antonio Carraro. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο συστημάτων κίνησης γίνεται διαχειρίσιμη μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ισχύος που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτόν τον τύπο μηχανήματος.



Παράλληλα, η αρχιτεκτονική του κιβωτίου ταχυτήτων έχει κατατεθεί για βιομηχανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ACHybrid. Αυτό είναι ένα πρότζεκτ που θέτει τον στρατηγικό στόχο της μείωσης των επιβλαβών εκπομπών όπως ορίζεται από τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων που εκδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιλογή υβριδικών ή αμιγώς ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης αποτελεί παράδειγμα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά τα περιβαλλοντικά οφέλη που μπορούν να επιτευχθούν με τη μείωση των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων, ιδίως του CO2. Και δεν είναι μόνο αυτό: τα οχήματα με ηλεκτρικά υποσυστήματα μπορούν να προσφέρουν βελτιωμένη συνολική απόδοση χάρη στον πολύ ακριβή έλεγχο κατανομής ισχύος, οδηγώντας σε γενική αύξηση της παραγωγικότητας του μηχανήματος σε σύγκριση με ισοδύναμα μοντέλα με παραδοσιακά συστήματα κίνησης.



Με σταθμούς φόρτισης ομαδικού εναλλασσόμενου ρεύματος Δίπλα στο υβριδικό τρακτέρ, στην έκθεση Fieragricola θα δούμε και τον σταθμός φόρτισης της On Group: η ιταλική νεοφυής επιχείρηση, της οποίας η Antonio Carraro SpA έγινε ο κύριος επενδυτής τον Μάρτιο του 2021, και η οποία κατασκευάζει και διανέμει σταθμούς φόρτισης με τεχνολογία της Siemens για διάφορα είδη ηλεκτρικής κινητικότητας, όπως σκούτερ, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και τρακτέρ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία