BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με βελτιώσεις για το 2023 το παρελκόμενο Grimme GH Oeko για κορυφογραμμές

H Grimme επεμβαίνει στα παρελκόμενα GH, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ράχης στην πατάτα και τα λαχανικά αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν στην μηχανική καταπολέμηση των ζιζανίων.

grimme-umfangreiche-updates-fuer-das-haeufelgeraet-gh-621

Βασίλης Σοφός

290
0

Τα παρελκόμενα της σειράς GH, κατάλληλα για δημιουργία κορυφογραμμών μεγάλου όγκου σε σειρές πατάτας και λαχανικών, βελτιώνονται για το 2023 στους τομείς της ακρίβειας και της ευκολίας χρήσης. Πιο συγκεκριμένα, ο αρθρωτός σχεδιασμός και οι νέες επιλογές για τη διαμόρφωση του μηχανήματος εξασφαλίζουν υψηλότερο βαθμό ευκολίας χρήσης, καθώς το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.



Στην έκθεση PotatoEurope που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το GH 4 Öko ridging Hiller παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά. Εκεί, η κατασκευάστρια ήθελε να δείξει πως για αποτελεσματικό έλεγχο των ζιζανίων στην καλλιέργεια, το βάθος κοπής (απόσταση μεταξύ τροχού και λεπίδας) μπορεί να ρυθμιστεί απεριόριστα στο νέο μηχάνημα.

Επιπλέον, η γωνία του στελέχους κοπής (με την τοποθετημένη λεπίδα) μπορεί να ρυθμιστεί και έτσι να προσαρμοστεί ιδανικά στις πλευρές της κορυφογραμμής. Για ακριβή και ομοιόμορφη ρύθμιση του μηχανήματος, όλες οι επιλογές μηχανικής ρύθμισης παρέχονται με ειδική κλίμακα. Επιπρόσθετα, η καθοδήγηση ύψους της μονάδας διαμόρφωσης της ράχης γίνεται μέσω ενός ρυθμιζόμενου παραλληλόγραμμου, ενώ η γωνία των κορυφών μπορεί να ρυθμιστεί αναλόγως, με τη βοήθεια ενός άξονα.



Η εταιρεία λέει ότι η πίεση του ελατηρίου στη μονάδα διαμόρφωσης κορυφογραμμών μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς περιορισμούς, έτσι ώστε οι ράχες να συμπιέζονται με τον καλύτερο τρόπο. Τα παραπάνω αλλά και όλες οι άλλες ρυθμίσεις του μηχανήματος μπορούν να γίνουν γρήγορα και άνετα, λέει η Grimme.

Ευρύ φάσμα εφαρμογών

Λόγω του αρθρωτού σχεδιασμού, το παρελκόμενο μπορεί να φιλοξενήσει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων για να προσαρμοστεί σε διαφορετικές συνθήκες. Για ευαίσθητες καλλιέργειες όπως τα καρότα, και ο μαϊντανός, το GH μπορεί να εξοπλιστεί με πλάκες προστασίας καλλιεργειών στην κορυφή του φράγματος. Αυτές οι πλάκες καθοδηγούνται καθ' ύψος μέσω παραλληλογράμμου και είναι διαθέσιμες για όλα τα κοινά πλάτη σειρών που εφαρμόζονται στην γεωργία. Το GH Oeko ridging Hiller διατίθεται σε έκδοση 2, 4, 6 και 8 σειρών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία