BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σειρά κινητήρων με καύσιμα εναλλακτικά για τα τρακτέρ της λανσάρει η Deutz-Fahr

Πριν λίγες ημέρες, η Deutz-Fahr ανακοίνωσε ότι παραφινικά καύσιμα ντίζελ, όπως το HVO (υδροεπεξεργασμένο φυτικό έλαιο) μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία όλων των κινητήρων Deutz που πληρούν το ευρωπαϊκό πρότυπο εκπομπών Stage V.

5D_TTV_Series_5115_D_TTV_Stage_V_field__2_A6526_preview

Βασίλης Σοφός

1373
0

Η σειρά κινητήρων TCD 5.2 με το εξακύλινδρο μπλοκ αλλά με σχεδιασμό τετρακύλινδρου πληροί πλέον τις προδιαγραφές για χρήση με εναλλακτικά καύσιμα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η ίδια η Deutz. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Agriland, αυτοί οι κινητήρες 5,2 λίτρων έχουν απόδοση από 134 έως και 227 ίππους σε ένα συμπαγές τετρακύλινδρο μπλοκ, όντας στο πιο «δημοφιλές» φάσμα ισχύος.



Τα μοτέρ αυτά, πέρα από το ότι έχουν πλέον έγκριση για χρήση βιοντίζελ, μπορούν να τροφοδοτούνται από υδρογόνο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και είναι κατάλληλα για μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών όπου υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το πετρέλαιο που προέρχεται από ορυκτέλαιο.

Το HVO είναι ένα βιοκαύσιμο που παράγεται από βιολογικά απόβλητα, κοπριά και χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια και λίπη, και έτσι μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος μιας εκτεταμένης χρήσης για τρόφιμα και απόβλητα, αντί να ανταγωνίζεται την παραγωγή τροφίμων.

Η Deutz στη βιωσιμότητα

Η Deutz ισχυρίζεται ότι η χρήση καυσίμων HVO μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των κινητήρων της έως και 95%.



Μάλιστα ο Markus Muller, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DEUTZ AG με ευθύνη για την τεχνολογία και τις πωλήσεις δήλωσε: «Προσφέρουμε στους πελάτες μας περισσότερες από μία διαδρομές για την κλιματική ουδετερότητα. Η έγκριση πρόσθετων καυσίμων για τους κινητήρες μας συμπληρώνει το πρόγραμμα E-DEUTZ και τις δραστηριότητές μας για το υδρογόνο. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα άλλο μεγάλο βήμα στη στρατηγική μας για τη ευθύνη απέναντι στη βιωσιμότητα». Το πρότυπο για το HVO είναι το EN 15940-παραφινικό καύσιμο.

Το πετρέλαιο που συμμορφώνεται με αυτήν την προδιαγραφή είναι συμβατό με το ορυκτό καύσιμο και τα δύο καύσιμα μπορούν να αναμειχθούν και να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε αναλογία.



Εναλλακτικές λύσεις Το HVO είναι διαφορετικό από αυτά που ονομάζονται e-fuels. Το HVO κατασκευάζεται από προϋπάρχον οργανικό υλικό, ενώ τα e-fuels παράγονται με χρήση υδρογόνου που παράγεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό το υδρογόνο, που παράγεται από τη διάσπαση του νερού μέσω της υδρόλυσης, συνδυάζεται με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που συλλέγεται απευθείας από την ατμόσφαιρα ή προέρχεται ως απόβλητο προϊόν βιομηχανικών διεργασιών.

Εξάγοντας ενέργεια από το περιβάλλον μέσω ανεμογεννητριών ή ηλιακών συστοιχιών και αξιοποιώντας την για την κατασκευή καυσίμων με βάση τον άνθρακα, εκτελείται μίμηση της φυσικής φωτοσύνθεσης, μιας διαδικασίας τριών δισεκατομμυρίων ετών.

agriland

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία