BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η γκάμα ψεκαστικών Kuhn Lexis μεγαλώνει με μοντέλο χωρητικότητας 3800 λίτρων

Η γαλλική κατασκευάστρια τοποθετεί το μεγάλο ψεκαστικό των 3800 λίτρων δίπλα στα υπάρχοντα δύο μοντέλα 2400 και 3000, ενώ οι μπούμες για τα τρία μοντέλα κυμαίνονται από 18 έως 28 μέτρα.

LEXIS_3000_WHEAT_4_2

788
0

Kuhn Lexis: Η γκάμα ψεκαστικών μεγαλώνει με νέο μοντέλο χωρητικότητας 3800 λίτρων

Ελαφρύ, με μήκος 6,9 μέτρα και με από απόσταση από το κέντρο της ράβδου έλξης μέχρι τον άξονα στα 4,3 μέτρα έρχεται στην αγορά το νέο ψεκαστικό-ναυαρχίδα της γκάμας Lexis από την Kuhn. Το βάρους 3 τόνων και πλάτους 2,55 μέτρων μηχάνημα με τους βραχίονες αλουμινίου και τα ελαστικά διαμέτρου 1,85 μέτρων βάζουν το ψεκαστικό στον ισχυρό ανταγωνισμό των συρόμενων μοντέλων.Η γυροσκοπική διάταξη της ράβδου έλξης Track Assist σε συνδυασμό με μια μικρή απόσταση κρίκου-άξονα ρυμούλκησης στα 4,30 μ. επιτρέπουν στο Lexis 3800 να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τα «ίχνη» των τροχών του τρακτέρ. Ιδανικά προσαρμοσμένη σε μικτές φάρμες και εκμεταλλεύσεις δημητριακών και με δεξαμενές 2.400, 3.000 ή 3.800 λίτρων και βραχίονες από 18 έως 28 μέτρα, η οικογένεια Lexis διατηρεί τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά της:
-Απλότητα χάρη στο σύστημα Manuset ή την έκδοση Diluset+ για υποβοηθούμενη διαχείριση πλήρωσης και αραίωσης υπολειπόμενων όγκων

-Κανένας συμβιβασμός στην ακρίβεια με τον έλεγχο μεμονωμένων ακροφυσίων CCE με σύστημα παρακολούθησης περιγράμματος εδάφους GPS ή το Boom Assist Extreme

-Διασυνδεδεμένα ψεκαστικά χάρη στις λύσεις Kuhn CCI Connect, που σχετίζονται με την πύλη MyKUHN. Το μικρό μήκος του μηχανήματος επιτρέπει πολύ σύντομους ελιγμούς στα ακρωτήρια του χωραφιού, ενώ η καλύτερη ποιότητα παρακολούθησης θα περιορίσει τις ζημιές στις καλλιέργειες. Όπως αναφέρθηκε, το σχήμα της δεξαμενής έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ενσωματώνει την μπούμα στο σχέδιο και επίσης να περιορίζει το ύψος όταν η μπούμα είναι διπλωμένη.

Οι βραχίονες MTA2 ή MEA2 είναι ενσωματωμένοι στο περίγραμμα του μηχανήματος και δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με την καμπίνα του τρακτέρ, ενώ το χαμηλό ύψος του Lexis τον καθιστά πιο σταθερό στη μεταφορά.

Έξυπνος σχεδιασμός δεξαμενής

Η κύρια δεξαμενή των ψεκαστικών Lexis σχεδιάστηκε για να επιτυγχάνει χαμηλό κέντρο βάρους.

Το μεγαλύτερο μέρος της δεξαμενής βρίσκεται δίπλα στο πλαίσιο, παρέχοντας μέγιστη σταθερότητα του μηχανήματος. Το βαθύ κάρτερ επιτρέπει την αποστράγγιση της δεξαμενής σε όλες τις συνθήκες, ανεξάρτητα από την κλίση στο χωράφι.

Τοποθετημένο κοντά στο κάρτερ, το σύστημα ανάμειξης τεσσάρων διαστάσεων εγγυάται ένα ομοιογενές μείγμα ψεκασμού, χωρίς σχηματισμό αφρού, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ψεκασμού. Παράλληλα, η κεντρική θέση του δοχείου ξεβγάλματος 320/400 λίτρων στον άξονα επιτρέπει στο ψεκαστικό να διατηρεί καλή ισορροπία σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ παράλληλα μειώνει τυχόν «νεκρούς» όγκους. Το κέντρο βάρους του μηχανήματος παραμένει κατά μήκος του άξονα, ανεξάρτητα από τη στάθμη της δεξαμενής.

Όλα τα μοντέλα Lexis, λέει η Kuhn, διαθέτουν πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους, τόσο για την αποθήκευση του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού όσο και για το κιβώτιο ελέγχου όταν το μηχάνημα δεν έχει συνδεθεί.Και για να εργάζεστε γύρω από τον ψεκαστικό σε ασφαλείς συνθήκες, η Κuhn έχει ενσωματώνει στα ψεκαστικά δύο θήκες αποθήκευσης για τον ατομικό σας προστατευτικό εξοπλισμό. Η πρόσβαση στον εξοπλισμό είναι εύκολη πριν χειριστείτε τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Για τη μεταφορά μεγαλύτερων εξαρτημάτων, το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο στάνταρ με πλατφόρμα αποθήκευσης στη δεξιά πλευρά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία