BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μέθοδος χωρίς άροση και με μικρό αποτύπωμα για το T-ForcePlus 250 της Novag

Το νέο Novag T-ForcePlus 250 προσφέρει μεταβλητό πλάτος εργασίας μεταξύ 2 και 3 μ. και έως και 12 μαχαίρια, ενώ κλείνει το «κενό» μεταξύ των μοντέλων Novag T-ForcePlus 150 (1 έως 2 μ., μέγιστο 8 μαχαίρια) και Novag T-ForcePlus 350 (3 μ., μέγιστο 18 μαχαίρια).

DJI_0111-lowres

Βασίλης Σοφός

385
0

Ο Γάλλος κατασκευαστής Novag επεκτείνει τη γκάμα των μηδενικής άροσης μηχανημάτων σποράς με το T-ForcePlus 250. Το νέο Novag T-ForcePlus 250 προσφέρει μεταβλητό πλάτος εργασίας μεταξύ 2 και 3 μ και έως 12 μαχαίρια, με το σύστημα σποράς Novag T-SlotPlus να βρίσκεται και εδώ, πέρα από τα μοντέλα T-ForcePlus 150 και T-ForcePlus 350. Δοκιμασμένο σύστημα λειτουργίας μαχαιριών από τη Novag Το σύστημα μαχαιριών T-SlotPlus αποτελείται από έναν μεγάλο δίσκο κοπής που λειτουργεί κάθετα (576 χλστ.) με δύο ξεχωριστά στελέχη σποράς.

Ο δίσκος κοπής κόβει την επιφάνεια ή το πρέμνο για να «ανοίξει» το έδαφος. Τα στελέχη σποράς καθαρίζουν την αυλακιά σποράς και προαιρετικά τοποθετούν σπόρο ή λίπασμα δεξιά και αριστερά του δίσκου κοπής και πάνω από το βάθος εργασίας του. Αυτό δημιουργεί ένα αντίστροφο «Τ» στη διατομή του εδάφους.



Ο δίσκος κοπής ωθεί τα υπολείμματα άχυρου μέσα στο έδαφος, κάτω από τον ορίζοντα του σπόρου, αποτρέποντας έτσι τις αρνητικές επιπτώσεις. Ο σπόρος μεταφέρεται από τη ροή αέρα του πνευματικού συστήματος διανομής στον οριζόντιο θύλακα, όπου έρχεται σε βέλτιστη επαφή με το έδαφος, αλλά δεν έρχεται σε επαφή με τα υπολείμματα άχυρου. Έπειτα, δύο κυλίνδροι πίεσης σχήματος V που ακολουθούν κλείνουν την υποδοχή του σπόρου.

Το νέο Novag T-ForcePlus 250 με χοάνη σποράς 800 λίτρων και χοάνη λιπάσματος 300 λίτρων ζυγίζει περίπου 3,6 τόνους στη μεγαλύτερη έκδοση, η οποία έχει επίσης πλάτος εργασίας 3 μέτρων και το μέγιστο 12 μαχαίρια. Σε συνθήκες σκληρού εδάφους το καλοκαίρι, ο άξονας μπορεί να φορτωθεί με έρμα έως και 1,95 τόνους ανάλογα με τις ανάγκες.



Για το σκοπό αυτό διατίθενται συνολικά 39 πλάκες βάρους 50 κιλών. Όλα τα μοντέλα Novag είναι στάνταρ εξοπλισμένα με το σύστημα αυτόματου ελέγχου της πίεσης του μαχαιριού IntelliForcePlus, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί μέσω οθόνης 7 ιντσών και joystick. Ρυθμίζει υδραυλικά την πίεση επαφής σε κάθε μεμονωμένο μαχαίρι από 100 έως 500 κιλά. Όπως και με όλα τα άλλα μοντέλα, οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, 16,67 εκ., 18,75 εκ. και 25 εκ. είναι διαθέσιμες εκ του εργοστασίου και το βάθος σποράς μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά από 0 εκ. έως 10 εκ.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Novag
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία