Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Tο κιβώτιο ActiveDrive 8 σε τρακτέρ 100 και 130 ίππων έφερε η Case IH

Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων διατίθεται σε έκδοση με τρία εύρη και οκτώ σχέσεις και μπορεί να εγκατασταθεί αντί του CVXDrive. Το νέο κιβώτιο είναι πιο προσιτό και θα ενσωματώνεται προαιρετικά στα μοντέλα Vestrum.

CASE-IH_VESTRUM_130_CVXDRIVE_GRASSLAND_2-scaled_2

Βασίλης Σοφός

1160
0

H Case IH κάνει μια μεγάλη κίνηση και παρουσιάζει το ένα νέο, οικονομικότερο κιβώτιο ταχυτήτων για τρακτέρ της σειράς Vestrum, με ισχύ μεταξύ 100 και 130 ίππων. Πρόκειται για το κιβώτιο ταχυτήτων ActiveDrive 8 powershift, το οποίο παρουσιάστηκε μόλις πρόσφατα στην Αυστρία κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Τύπου και μπορεί να εγκατασταθεί εναλλακτικά προς το ακριβότερο CVXDrive συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση, η Case IH απευθύνεται σε όλους εκείνους τους αγρότες που για λιγότερο βαριές εργασίες δεν χρειάζονται όλες τις λειτουργίες ενός κιβωτίου CVT, αλλά χρειάζονται ένα πιο λιτό σύστημα μετάδοσης κίνησης, ικανό να εγγυηθεί υψηλές επιδόσεις και υψηλά επίπεδα απόδοσης όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου.

Τρια εύρη, οκτώ σχέσεις η δομή του ActiveDrive 8

Το κιβώτιο ταχυτήτων ActiveDrive 8 powershift διαθέτει τρεις περιοχές και οκτώ σχέσεις. Το πρώτο εύρος καλύπτει ταχύτητες μεταξύ 0 και 10,7 χλμ./΄ώρα και έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές βαρέως τύπου, ενώ το δεύτερο εύρος, με ταχύτητες μεταξύ 4,3 και 18,1 χλμ./ώρα, καλύπτει τις περισσότερες απαιτήσεις εργασίας. Για οδικές μετακινήσεις, το κιβώτιο ταχυτήτων ξεκινάει από την τρίτη σειρά, με ταχύτητες μεταξύ 0 και 40 χλμ./ώρα και λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των σχέσεων power shift. Για ειδικές εφαρμογές, διατίθεται μειωμένη ταχύτητα για τη διατήρηση πολύ χαμηλών ταχυτήτων έως 190 μέτρα/ώρα.

Τα Vestrum πλήρως εξοπλισμένα

Τα Vestrum ActiveDrive 8 διατίθενται με δύο πακέτα εξοπλισμού. Τα μοντέλα «Selection» είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριζόμενες μηχανικές βαλβίδες, υδραυλική αντλία 80 ή 110 l/min, PTO τριών ταχυτήτων και μπροστινό ηλεκτρικό ανυψωτήρα. Διατίθενται δύο επιλογές οροφής: η έκδοση με χαμηλή οροφή 2,7 μ. διαθέτει πανοραμικό παρμπρίζ για να διευκολύνει τη χρήση φορτωτή, ενώ η βασική έκδοση έχει ύψος οροφής 2,83 μ. Ο κλιματισμός, το κάθισμα του συνοδηγού και η ανάρτηση της καμπίνας διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός.Τα μοντέλα «Advanced» διαθέτουν πρόσθετο εξοπλισμό, όπως εμπρόσθιο σύνδεσμο με διαχείριση του εμπρόσθιου κοτσαδόρου, ηλεκτροϋδραυλικά συστήματα που μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση, καθώς και προαιρετικό εξοπλισμό όπως προηγμένη διαχείριση του κεφαλαριού, αυτόματο σύστημα διεύθυνσης που ελέγχεται μέσω της οθόνης AFS Pro 700 Plus και ISOBUS. Τόσο τα Vestrum τα εξοπλιμένα με το κιβώτιο CVXDrive όσο και εκείνα που φέρουν το ActiveDrive 8, κινούνται από τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα NEF Stage V 4,5 λίτρων που παράγει η FPT. Αυτός ο κινητήρας αποδίδει έως και 10 ίππους περισσότερους από την ονομαστική ισχύ μεταξύ 1.700 και 1.900 σ.α.λ. και παράγει μέγιστη ροπή στις 1.300 σ.α.λ.Το στάνταρντ πακέτο εργαλείων περιλαμβάνει οπίσθιο σύνδεσμο Cat II/III N με ανυψωτική ικανότητα έως 5.600 κιλά, ενώ ο εμπρόσθιος σύνδεσμος με ανυψωτική ικανότητα έως 2.300 κιλά και ο εμπρόσθιος PTO 1.000 στροφών ανά λεπτό με υγρό συμπλέκτη είναι προαιρετικά. Η ακτίνα στροφής των 4,5 μ. ευνοεί την ευελιξία, ενώ με επίπεδο θορύβου 69 dB και η άνετη καμπίνα με joystick φορτωτή και κουμπιά ελέγχου μετάδοσης κίνησης ενισχύουν την πολυτέλεια.

Η οθόνη αφής AFS Pro 700 Plus διαθέτει μενού γρήγορης επιλογής και έως και τέσσερις εισόδους κάμερας. Η πιστοποίηση AEF ISOBUS για τη λειτουργικότητα του γενικού τερματικού και του ελεγκτή εργασιών διασφαλίζει τη συμβατότητα με τα πιστοποιημένα με AEF ISOBUS εργαλεία.Το προαιρετικό σύστημα τηλεματικής AFS Connect επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση και την άμεση καταγραφή δεδομένων. Διατίθενται πρόσθετες λειτουργίες, όπως το σύστημα αυτόματης καθοδήγησης AFS AccuGuide και η τεχνολογία AFS AccuTurn Pro για αυτοματοποιημένη διαχείριση των κεφαλών. Η παραγωγή των Vestrum ActiveDrive 8 ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023 και τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το φθινόπωρο.

Trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία