BACK TO
TOP
Profi

Helmut Claas: Το επιχειρηματικό μυαλό που πάνω απ'όλα ήταν αγρότης

Οραματιστής, επιχειρηματικό μυαλό και καινοτόμος μηχανικός, ήταν μερικοί από τους τίτλους που του απέδιδαν άνθρωποι του χώρου, στον ηγέτη της Claas, ο οποίος απεβίωσε στις 5 Ιανουαρίου, σε ηλικία 94 ετών.

cathrina-claas-muehlhaeuser_helmut-claas-1

33
0

Ο Helmut Claas δήλωνε πως ήταν πάνω απ’ όλα αγρότης. Έλεγε άλλωστε συχνά πως είναι απίθανο να φτιάξεις καλά αγροτικά μηχανήματα, αν δεν αντιλαμβάνεσαι την ίδια την διαδικασία της αγροτικής παραγωγής. Συνάμα ήταν και ένας ενθουσιώδης μηχανικός.

Όσοι τον γνώρισαν, έχουν να θυμούνται τον ενθουσιασμό που έδειχνε για κάθε τεχνολογική καινοτομία, αλλά και για την ευχαρίστηση που αντλούσε από την εργασία του. «Επιχειρηματίας μεν, αλλά πάνω απ’ όλα τεχνίτης. Περνούσε πολύ χρόνο στο εργοστάσιο και έδειχνε χαρούμενος στο εργαστήριο του τεχνικού τμήματος» γράφουν οι άνθρωποί του στην ιστοσελίδα της εταιρείας μηχανημάτων για τον επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ομίλου Claas, που έφυγε από την ζωή τη Τρίτη 5 Ιανουαρίου, σε ηλικία 94 ετών.

Οραματιστής, επιχειρηματικό μυαλό και καινοτόμος μηχανικός, ήταν μερικοί από τους τίτλους που του απέδιδαν άνθρωποι του χώρου. Ο ίδιος, κάθε φορά που τον ρωτούσαν όλοι αυτοί για το μυστικό της επιτυχίας του, απαντούσε: «∆εν υπάρχει μυστικό, μόνο καλές ιδέες και άνθρωποι με κίνητρο». Ξεκίνησε την πολυετή του καριέρα στην Claas, έπειτα από μια γεμάτη μαθητεία ως μηχανικός και έχοντας πρώτα θητεύσει μερικά «εξάμηνα» στην αγροτική παραγωγή.

Στο μυαλό του φαίνεται ότι υπολόγιζε διαρκώς για εναλλακτικές λύσεις, «έξω από το κουτί» που λένε, κάτι που τον ωθούσε στο να εξετάζει προσεκτικά και κριτικά κάθε πιθανή λύση σε κάθε πρόβλημα που δοκίμαζε τις αντοχές της καινοτομίας.

Αποτέλεσμα αυτής της σπάνιας και σύνθετης αντιληπτικής ικανότητας είναι και δύο θρυλικής αλωνιστικές, από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία των αγροτικών μηχανημάτων που θέρισαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα: η Dominator και η Lexion. Το όραμά του και η επιμονή του για μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα στην αγροτική παραγωγική διαδικασία επικυρώνονται σε κάθε προϊόν της Claas ακόμα και σήμερα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία