BACK TO
TOP
Θεσμικά

Υπό μελέτη η διακοπή των άμεσων ενισχύσεων συνταξιούχων αγροτών

Σχέδιο διακοπής των άµεσων ενισχύσεων σε αγρότες που λαµβάνουν σύνταξη εξετάζει επισταµένως η κυβέρνηση ως µέτρο που θα λειτουργήσει προς όφελος των νέων και δραστήριων επαγγελµατιών του αγροτικού χώρου. Ταυτόχρονα, προκειµένου να καµφθούν οι αντιδράσεις από µία τέτοια απόφαση, είναι πολύ πιθανό, αυτή να συνοδεύεται µε την κατάρτιση ενός διαρθρωτικού προγράµµατος, το οποίο θα θεσπίζει κάποιο ειδικό επίδοµα αναπλήρωσης µέρους των απωλειών που θα έχουν οι συνταξιούχοι αγρότες.

10-11_15

Γιάννης Πανάγος

32
13

Μια σοβαρή και µε νόηµα αναδιανοµή των άµεσων ενισχύσεων, προς όφελος των νεότερων και δυναµικών επαγγελµατιών του αγροτικού χώρου, θα διευκόλυνει ποικιλοτρόπως και τους χειρισµούς που υποχρεούται να κάνει

η κυβέρνηση στην υπόθεση του ΟΣ∆Ε. Μεταφορά των άµεσων ενισχύσεων σε λιγότερους και νεότερους σηµαίνει ότι    οι δηλώσεις ΟΣ∆Ε θα είναι λιγότερες και η ενεργοποίηση δικαιωµάτων θα αφορά νέους και συστηµατικούς αγρότες, οι οποίοι δεν θα χρειάζονται καθοδηγητές και «µπαστουνάκια» για να υποβάλουν τη δήλωσή τους. Τα πράγµατα ήταν πάντοτε απλά και τώρα γίνονται ακόµα απλούστερα, καθώς

µε τη νέα κατανοµή των ενισχύσεων λύνεται και το πρόβληµα µε τα «σκουπίδια κάτω από το χαλί», που έκρυβε µέχρι τώρα η συντεχνία του ΟΣ∆Ε. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι ο ΟΠΕΠΕΚΕ να κάνει συστηµατικά τη διαχείριση και η οποιαδήποτε τεχνική εταιρεία να υποστηρίζει απλά το µηχανογραφικό. Τίποτα άλλο. 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.
Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

17-09-2019 13:56nemecic

Παρατηρώ μεγάλο μίσος για τους συνταξιούχους τόσο στους αγρότες, όσο και στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Επειδή ο χρόνος τρέχει με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς, οι σημερινοί σχολιαστές που εκπέμπουν τόση κακία σύντομα θα γίνουν αυριανοί απόμαχοι. Μακάρι να μπορούσαν να κρατηθούν αυτά τα σχόλια και όταν έλθει η σειρά τους να τα λαμβάνουν ως απάντηση όταν θα είναι υποκείμενοι των αλλαγών που σήμερα επιθυμούν.

Απάντηση

16-09-2019 23:44Μήνα μανια

Οι Επιδοτήσεις δίνονται για την ενίσχυση του προϊόντος συνεπώς και ένας παραγωγός που έχει αγροτική εκμετάλλευση και είναι πχ δικηγόρος έχει και αυτός το ίδιο κόστος παραγωγής με έναν κατακυριοεπαγγελμα αγρότη κατά συνέπεια δεν μπορείς αυτόν να τον αποκλίσεις από τις άμεσες ενισχύσεις.

Απάντηση

15-09-2019 21:08Νικος Ζαρεντης

κοψτε επιτελους τις επιδοτησεις απο τους συνταξιουχους,γιατρους,δκηγορους,δημοσιους υπαλληλους κ.α αυτοι δεν εχουν καμμια σχεση με την αγροτικη παραγωγη

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

15-09-2019 09:00Βασίλης

Κ στους παλιούς να διακοπή η σύνταξη εφόσον καλλιεργούν.να έχουμε ένα από τα δύο

Απάντηση

14-09-2019 20:53Καραγιάννης Γρηγόρης

Συμφωνώ σε πολλά αλλά αυτό που μου άρεσε είναι η αναφορά στις εκτατικές καλλιέργειες. Δυστυχώς στην Ελλάδα καλλιεργούνται εντατικά οι εκτατικές καλλιέργειες και επιδοτούνται για αυτό οξύμωρο αλλά πραγματικότητα. Η επιδότηση θα πρέπει να δίνεται στην παραγωγή και να αναπροσαρμόζεται, κατ΄ έτος, ανάλογα με την καλλιέργεια/εκτροφή. Τόσο απλό αλλά τόσο δύσκολο να γίνει καθώς πολλοί θα χάσουν τα κεκτημένα ή θα αναγκασθούν να εργασθούν και δεν αναφέρομαι μόνο στους παραγωγούς. Δεν γίνεται φίλε μου οι μισοί να κόβουν τιμολόγια και να φορολογούνται και οι άλλοι απλά να λαμβάνουν επιδοτήσεις χωρίς παραγωγή. Σίγουρα αυτό μπορεί να συμβεί στην ελιά και σε άλλες καλλιέργειες αλλά δε μπορεί για χρόνια να μην εμφανίζεις κύκλο εργασιών. Συνεπώς η σκέψη του υπουργείου όπως αυτή παρουσιάζεται είναι πέρα ως πέρα λανθασμένη και θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση των ενεργών γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Δεν γνωρίζω αν οι ομάδες ή οι συνεταιρισμοί ακόμα ακόμα η ανάδειξη κάποιου άλλου σχήματος είναι η λύση αλλά επιτέλους μια οργάνωση των παραγωγών θα πρέπει να γίνει. Ας απλοποιηθεί η διαδικασία δημιουργίας ομάδας/οργάνωσης/δομής/συνεργατικού σχήματος/κλπ προκειμένου να γίνουν τα πρώτα δειλά βήματα γιατί και την αλφαβήτα την μαθαίνεις γράμμα γράμμα και όχι όλα μαζί

Απάντηση

14-09-2019 20:46Θανάσης Ημαθία

Να μην ξεχνάμε αυτοί με τα μπαστουνακια δημιούργησαν τις ενώσεις τις ομάδες παραγωγών όπως και αυτοί κάνανε αναδάσωση και κάνανε γόνιμη την Ελλάδα. Σαφώς και δεν πρέπει να επιδοτούνται αλλά στο σημείο που βρίσκονται θα βρεθούμε και εμείς. Η εύκολη λύση είναι να τους διώξουμε η δύσκολη όμως λύση είναι να δημιουργηθεί ένα νέο συνταξιοδοτικο για τους αγρότες και πρέπει να μπούνε στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ας αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου ποια είναι η υγειης παραγωγή, ποια εννοεί ποιοτική παραγωγή και πως θα ανταμοιβεται αυτή. Ας βρεθεί λύση επιτέλους τη διαφοράς τιμής από το χωράφι στο ράφι και μαζί με την καθιέρωση του μητρώου αγροτών τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

14-09-2019 17:52Ιωάννης Χλαμπεας

Ξέρετε τίποτα για το υπομετρο 6,3; Πότε θα έχουμε τα αποτελέσματα; Ευχαριστώ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

14-09-2019 15:03Αργύρης

Ας κάνει επιτέλους μια κυβέρνηση τους αγρότες να παράγουν, να πουλούν και να πληρώνονται την παραγωγή τους....οι αγρότες να αφήσουν τις επιδοτήσεις σαν κύριο στόχο και ας παραξουν προϊόντα. Που μπορούν να πουληθούν, να κάνουν υγιής ομάδες παραγωγών ή συνεταιρισμούς με έλεγχο και τιμωρία και κάτι θα παει καλύτερα! Δεν υπάρχει κεντρική καθοδήγηση παραγωγής , δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει θεληση , δεν υπάρχει έλεγχος και μόνο οι επιδοτήσεις!!!! Έτσι όλα θα σβήνουν και η παραγωγή της Ελλάδος δεν θα βρίσκει αγορές!!! Αν κοπούν μια νύχτα οι επιδοτήσεις, οι περισσότεροι αγρότες ( κυρίως εκτατικων καλλιεργειων), θα είναι για φυλακή!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές