BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σταθερά τα επιτόκια από την Πειραιώς, έως τον Μάρτιο η Κάρτα Αγρότη

Σταθερό έχει παραµείνει το βασικό επιτόκιο χρηµατοδότησης του αγροτικού τοµέα (ΒΕΑ) από την Τράπεζα Πειραιώς, το οποία αφορά στα βασικά χρηµατοδοτικά προϊόντα για τους αγρότες όπως τα Ανοιχτά ∆άνεια Αγροτών (Α∆Α) Μικροχρηµατοδότηση, Γη & Εξοπλισµός, Κάρτα του Αγρότη, Κάρτα Συµβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας.

46_44

Γιώργος Κοντονής

4002
4

Σταθερά κρατάει τα αγροτικά επιτόκια η Τράπεζα Πειραιώς, ως τον Μάρτιο φορτίζει και η Κάρτα Αγρότη

Σε αυτή τη φάση, από τη µεταβολή των επιτοκίων επηρεάζονται τα δάνεια που είναι συνδεδεµένα µε το Euribor, όπως σχολίασαν τα στελέχη της Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, σε δηµοσιογράφους του αγροτικού χώρου. Όπως ειπώθηκε για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας η Τράπεζα Πειραιώς συµµετέχει παράλληλα στο εξειδικευµένο χρηµατοδοτικό εργαλείο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας «Ταµείο Μικρών ∆ανείων Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας», το οποίο µπήκε σε πλήρη λειτουργία. Συγκεκριµένα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ανακοίνωσε πως οι ενδιαφερόµενοι αγρότες µπορούν να κάνουν αιτήσεις για το συγκεκριµένο εργαλείο µέσω πλατφόρµας και µε απλές διαδικασίες να ζητήσουν  την έκδοση χαµηλότοκου δανείου από 3.000 έως 25.000 ευρώ χωρίς εµπράγµατες εγγυήσεις. Η πλατφόρµα που αφορά το νέο «Ταµείο Μικρών ∆ανείων Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας» λειτουργεί στον ιστότοπο www.hdb.gr και εκεί οι ενδιαφερόµενοι υποβάλλουν τα στοιχεία τους και ενηµερώνονται µε ταχύτητα για την επιλεξιµότητα τους ώστε να τύχουν των χρηµατοδοτήσεων. Μένει να φανεί τώρα αν και κατά πόσο θα λειτουργήσει η νέα πλατφόρµα προς όφελος των παραγωγών, καθώς το έταιρο εγγυητικό ταµείο για αγροτικές επενδύσεις (Ταµείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης) µέχρι σήµερα παρουσιάζει υποαπορρόφηση κονδυλίων. Σηµειώνεται εδώ πως οι µικροπιστώσεις µπορούν να συνδυαστούν και µε επενδυτικά πρόγραµµα, όπως αυτό των Σχεδίων Βελτίωσης.

Σε σχετικό έγγραφο ερωταπαντήσεων για τη λειτουργία του εργαλείου αυτού αναφέρονται τα εξής:

∆ικαιούχοι: Το ταµείο αφορά ελληνικές µικροµεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και µεταποιητικό κλάδο αγροτικών προϊόντων (Φορολογικά και Ασφαλιστικά ενήµερα και χωρίς εκκρεµότητες στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ).

Ύψος δανείου: Από 3.000 έως 25.000 ευρώ.

∆ιάρκεια δανείου: Από 24 έως 60 µήνες (συµπεριλαµβανοµένης περιόδου χάριτος 24 µηνών).

Προϋπολογισµός: Ύψος χαρτοφυλακίου 40.000.000 ευρώ.

Πλεονεκτήµατα: 100% επιδότηση επιτοκίου για τα δύο πρώτα έτη του δανείου. Για την υπολειπόµενη διάρκεια του δανείου, επιτυγχάνεται 50% µείωση του επιτοκίου (η Εισφορά Ν.128/75, καθώς και τυχόν τόκοι υπερηµερίας δεν επιδοτούνται).

Συνεργαζόµενες τράπεζες: Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Μέσα Μαρτίου η Κάρτα Αγρότη

Να ολοκληρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τις σχετικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν να υπολογιστεί σε πρώτη φάση το ποσό της ενιαίας ενίσχυσης του 2023 µε την οποία θα µπορέσει
να «φορτιστεί» η Κάρτα του Αγρότη, περιµένει η Τράπεζα Πειραιώς. Εκτιµάται πως µέχρι τα µέσα Μαρτίου θα είναι όλα έτοιµα ώστε να µπορέσουν οι ενδιαφερόµενοι να έχουν στα χέρια τους την Κάρτα.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

22-03-2023 20:51Γιώργος

Κάρτα αγρότη πουτε

Απάντηση

18-03-2023 09:34Ιωάννης

Η κάρτα αγρότη ποτέ ενεργοποίηση

Απάντηση

17-02-2023 14:49Έλενα

Η κάρτα αγρότη , από αρχές ως τέλος Μαρτίου , με μηκρο πιστωτηκο όριο , μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της καπ. . Και μετά ίσως γίνει μία πίστωση χρηματικού ορίου πάλι .

Απάντηση

17-02-2023 09:41kol

μας κάνει και χάρη στα επιτόκια..όσο κλέφτες είναι την κυβέρνησης άλλο τόσο είναι και αυτοί..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές