BACK TO
TOP
Θεσμικά

Μακρόπνοο σχέδιο για τις αγροτικές περιοχές και νέες γονιδιωματικές τεχνικές στο τραπέζι των Βρυξελλών

Ένα μακρόπνοο σχέδιο για τις αγροτικές περιοχές αλλά και η πρόταση κανονισμού για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές,  θα βρεθούν στο επίκεντρο του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας που συνέρχεται τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

e89445d1-cea6-4c00-898b-f4003dc8ab64

54
0

Στην σύνοδο οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συζήτηση σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2024 στον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο.

Αναλυτικά η ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνει:

Aλιεία

Το Συμβούλιο θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων βάσει παρουσίασης των προτάσεων της Επιτροπής σχετικά με τον καθορισμό των αλιευτικών δυνατοτήτων στον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο.

Γεωργία

Συμπεράσματα σχετικά με ένα μακρόπνοο όραμα για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης, οι υπουργοί Γεωργίας θα επιδιώξουν να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με ένα μακρόπνοο όραμα για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ.

Διάφορα

Νέες γονιδιωματικές τεχνικές (ΝΓΤ)

Η ισπανική Προεδρία θα δημοσιοποιήσει πληροφορίες αναφορικά με την πορεία των εν εξελίξει εργασιών σχετικά με την πρόταση κανονισμού για τα φυτά που παράγονται με ορισμένες νέες γονιδιωματικές τεχνικές και τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές που προέρχονται από αυτά. Στο σημείο αυτό, η κροατική αντιπροσωπεία αναμένεται επίσης να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Δασοκομία

Κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης, η Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την εφαρμογή της δασικής στρατηγικής της ΕΕ για το 2030, η αυστριακή αντιπροσωπία αναμένεται να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την ομάδα «Για τα δάση», η δε γερμανική αντιπροσωπία αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τα μέτρα στήριξης για τις χώρες εταίρους όσον αφορά την αποψίλωση των δασών.

Επιπλέον, η ιταλική αντιπροσωπεία αναμένεται να παράσχει, επίσης σε δημόσια συνεδρίαση, πληροφορίες στο Συμβούλιο σχετικά με τον ρόλο των γεωργών στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών, ενώ η γαλλική αντιπροσωπία αναμένεται να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τη μερική εφαρμογή του προτύπου ΚΓΠΚ 8 για το 2024.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές