BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πιέσεις για μόνιμο αγροτικό πετρέλαιο εκ των έσω της Κυβέρνησης 

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανοίγει χώρο στα δημοσιονομικά του έτους για ακόμα μια δόση αγροτικού πετρελαίου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να τινάξει στον αέρα το μπάτζετ της χρονιάς 2024, γαλάζιες φωνές παρεκκλίνουν από τη γραμμή αυτή και ζητούν μόνιμη καθιέρωση της επιστροφής ΕΦΚ στον κρατικό προϋπολογισμό.

f6b4a6e7-4458-4149-a10b-ff71dd5ace0d

416
1

Ο γαλάζιος βουλευτής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, «χρυσώνει» το χάπι στους διαμαρτυρόμενους και προτείνει σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, την αύξηση του εγγεγραμένου ποσού των 82 εκατ. ευρώ, αλλά κυρίως την καθιέρωσή του στον κρατικό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρακόπουλος ερωτηθείς για το κόστος παραγωγής σημείωσε ότι «αυτός είναι ο μεγάλος βραχνάς. Δεν ξέρω τώρα αν υπάρχει περιθώριο να ξύσουμε άλλο τον πάτο του βαρελιού, αλλά θυμούμαι ότι όταν ήμουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δίναμε επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 160 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το κατήργησε στα χρόνια των μνημονίων. Με την δική μας κυβέρνηση επανήλθε -στα 82 εκατομμύρια ευρώ για τη χρονιά που διανύουμε τώρα. Αυτό πρέπει να αυξηθεί, αλλά το θέμα είναι τι περιθώρια έχουμε, και κυρίως να καθιερωθεί πια στον κρατικό προϋπολογισμό. Να μη μιλούμε κάθε φορά ότι θα δούμε τι δυνατότητες έχουμε».

 Να σημειωθεί πάντως, ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές, από την πρώτη στιγμή των κυβερνητικών εξαγγελιών για επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου, ξεκαθάρισαν πως πρόκειται για «ψίχουλα» μπροστά στα συνολικά αυξημένα κόστη που καλούνται να διαχειριστούν.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-02-2024 16:45ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

με 50 και 100 ευρω επιστροφη ουτε μισο ρεζερβουαρ δεν ειναι σκετη κοροιδια

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές