BACK TO
TOP
Θεσμικά

Καθ' οδόν για Βοιωτία τα τρακτέρ της Θεσσαλίας, την Τρίτη στο Σύνταγμα

Κατεύθυνση για το Κάστρο Βοιωτίας έχουν πάρει τα τρακτέρ από την Καρδίτσα, με το πρώτο κομβόι να έχει ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου. Στο Κάστρο θα ενωθεί με τα υπόλοιπα τρακτέρ των μπλόκων της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου να ξεκινήσουν τη διαδρομή προς την Αθήνα.

Screenshot_2024-02-19_at_10_48_50

Γιάννης Πανάγος, Λεωνίδας Λιάμης

7058
36

Το αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έχει προγραμματιστεί για τις 18.30 της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου. Δεκάδες τρακτέρ το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Λάρισα, τα Φάρσαλα, τον Αλμυρό, την Αταλάντη και την Ανθήλη και θα κατευθυνθούν στο Κάστρο όπου θα διανυκτερεύσουν οδηγοί και τρακτέρ. Την Τρίτη το πρωί αναμένεται να σχηματιστεί ένα πολύ μεγάλο κόμβοι με πάνω από 200 τρακτέρ αλλά και πολλά αγροτικά οχήματα επί της εθνικής οδού για την πρωτεύουσα.
Εν τω μεταξύ, κάλεσμα για συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου απευθύνει και η ΚΕΟΣΟΕ σε όλους τους αμπελουργούς της χώρας. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

Ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024.

Με σχετική απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΟΣΟΕ καλεί τους αμπελουργούς της χώρας και τα μέλη των 27 οινοποιητικών συνεταιρισμών οργανώσεων που την απαρτίζουν, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ελλήνων αγροτών που γίνεται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και σκοπό έχει να υπερασπιστεί τα ζωτικής σημασίας αιτήματα του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής και κυρίως να ανατρέψει την αδιέξοδη αγροτική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται από την ισχύουσα ΚΑΠ 2023 – 2027.

Ιδιαίτερα για τον πολύπαθο αμπελοοινικό τομέα διεκδικούμε:

  • Την πάταξη της παραοικονομίας, της παράτυπης οινοποίησης και των ελληνοποιήσεων, που ναρκοθετούν τις συνθήκες ανταγωνισμού
  • Την διασφάλιση ικανού αμπελουργικού εισοδήματος μέσα από το κλείσιμο της απαράδεκτης ψαλίδας των τιμών παραγωγού - καταναλωτή
  • Την μείωση και συγκράτηση των τιμών των συντελεστών παραγωγής, μα κυρίως ζητάμε την ακύρωση του σχεδίου επιβολής ενός παραγωγικού μοντέλου που θέλει τον Ευρωπαίο αγρότη, εργάτη γης στις εκτατικές αγροτικές επιχειρήσεις φορέων, που δεν έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα.

Αγωνιζόμαστε για ένα παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης και ανταγωνιστικής γεωργίας οικογενειακού τύπου, που θα παράγει προϊόντα φυσικά μακριά από τις επικίνδυνες διαδικασίες παραγωγής των μεταλλαγμένων, που θα σέβεται το περιβάλλον και την υγεία των καταναλωτών. Για άλλη μια φορά δηλώνουμε απερίφραστα πως για την Ευρώπη και τους λαούς της, ένας δρόμος υπάρχει, ο δρόμος της αγροτοδιατροφικής ανεξαρτησίας και της επισιτιστικής επάρκειας .

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Με τρακτέρ Τρίτη στην Αθήνα τα μπλόκα παρά τις ενστάσεις των αρχών

Ακάθεκτοι στις αποφάσεις της Νίκαιας για συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα παραμένουν τα μπλόκα, παρά την αρνητική απόκριση του υπουργείου προστασίας του πολίτη, με τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επιχειρεί να κόψει τον ενθουσιασμό, αναφέροντας σε συνάντηση με εκπροσώπους των μπλόκων πως δεν θα επιτρέψει τρακτέρ αλλά μόνο λεωφορεία κατά την «απόβαση» των αγροτών στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Οι πρώτες πληροφορίες από το αρχηγείο των μπλόκων, θέλουν τους αγρότες να επιμένουν στον αρχικό τους προγραμματισμό, αναφέροντας πως το ίδιο έχει συμβεί και στις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εκτιμώντας πως δεν εντοπίσουν καταστολή στη διαδρομή προς την Αθήνα.

Τα τρακτέρ αναμένεται να ξεκινήσουν από τα μπλόκα της Θεσσαλίας τα ξημερώματα της Τρίτης αν όχι από το το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου, με τη διάρκεια της διαδρομής να υπολογίζεται κοντά στις 12 ώρες από την Καρδίτσα. Το κομβόι της Θεσσαλίας θα συναντηθεί στη Βοιωτία  με τους αγρότες από την ευρύτερη περιοχή. Από εκεί οι αγρότες θα χρειαστούν περίπου 4 ώρες για το κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Σχεδιασμός μπλόκων για τέσσερα 24ωρα με τρακτέρ στην Αθήνα από την Τρίτη



Απόφαση συλλαλητηρίου την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου έβγαλε η σύσκεψη της Νίκαιας που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, το πλάνο θέλει την παραμονή των τρακτέρ για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, δηλαδή μέχρι την επόμενη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, πριν ξεκινήσουν εκ νέου οι διαβουλεύσεις. 
Ετοιμάζονται τα τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο και κάτω με προορισμό την Αθήνα, ενώ δρομολογούνται αποκλεισμοί σε λιμάνια και τελωνεία, μαζί με πολύωρες εξορμήσεις στην εθνική οδό αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων με ορίζοντα το συλλαλητήριο της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα.

Η τελευταία σύσκεψη της Νίκαιας την περασμένη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 50 μπλόκα, ήρθε να επικυρώσει τη διάθεση των αγροτών «να σκληρύνουν τη στάση τους», μετά την άγονη όπως αποτιμήθηκε συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου την προηγούμενη Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πρόθεση των μπλόκων είναι να στρατοπεδεύσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, ώστε να μην λάβει χαρακτήρα «αποχαιρετιστήριας διαμαρτυρίας» το επερχόμενο συλλαλητήριο.

Ακόμα πάντως δεν είναι σαφές το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση στο τελευταίο χαρτί των μπλόκων, με το Μαξίμου να έχει ξεκαθαρίσει πως για την ώρα δεν «έχει περισσότερα» πέρα από αυτά που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη στην 15μελή επιτροπή των αγροτών.

Δεν αποκλείεται, μετά το «καρότο» των εκπτώσεων στο ρεύμα και των δόσεων στο πετρέλαιο, να επιστρατευτεί το «μαστίγιο» της καταστολής αλλά και η έμμεση αποδυνάμωση των μπλόκων από παράγοντες με επιρροή που βρίσκονται κοντά στην Κυβέρνηση. Όπως φάνηκε, το «πουλόβερ» άρχισε να ξηλώνεται όσο η 15μελής επιτροπή βρισκόταν ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου, την προηγούμενη Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, όταν εκφράστηκαν φωνές που θεώρησαν ότι υπάρχουν περιθώρια διαλόγου και ανέπτυξαν επιχειρηματολογία υπέρ της διάλυσης των κινητοποιήσεων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αμελητέες οι δυνάμεις που τίθεται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο οι υποστηρικτές των μπλόκων στην Μακεδονία ανέκοψαν τις προσπάθειες διχόνοιας που επιχειρήθηκαν αμέσως μετά την σύσκεψη του Μαξίμου και πριν τη σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια.
Στο μεταξύ, εισαγγελικές εντολές και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη επιστρατευτεί από την κυβέρνηση περιορίζοντας τις πρώτες (μετά το Μαξίμου) «επιχειρήσεις» τρακτέρ σε τελωνεία, κόμβους και εθνικές οδούς.

 

Νωρίτερα το Αgronews έγραφε: 


Αμετακίνητοι οι παλιοί, πιάνει ωστόσο ο σπόρος της διχόνοιας στα μπλόκα

Σε εξέλιξη είναι η κλειστή σύσκεψη 50 μπλόκων στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στη Λάρισα, με τους εκπροσώπους των μπλόκων να θέτουν ανοιχτά την πρόταση για αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ. 

Αναμένεται παράλληλα να αξιολογηθεί και η μαζικότητα που θα έχουν τα αγροτικά μπλόκα μετά την συνάντηση του Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της που έγινε την Τρίτη 13 του μήνα. 

Ήδη έχει αποτυπωθεί μια δυναμική δύο ταχυτήτων στις προθέσεις των αγροτών. Μια κρίσιμη μάζα που συμπορεύεται με την Πανελλαδική των μπλόκων δηλώνει ξεκάθαρη απογοήτευση από τις κυβερνητικές παραχωρήσεις και αποζητά πιο αποφασιστικές κινητοποιήσεις με πρώτη στο τραπέζι πρόταση ένα συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε κάτι τέτοιο είχε αποφασιστεί ήδη από την προηγούμενη πανελλαδική σύσκεψη.

Ακούγονται όμως και φωνές που υποστηρίζουν ότι είναι καιρός οι τόνοι να χαμηλώσουν, εντοπίζοντας περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση μακριά από τα μπλόκα. Μέσα σε αυτό το ρεύμα, διακρίνονται επίσης δυο τάσεις. Η μια θέλει την συστράτευση με τις αποφάσεις της Νίκαιας όποια κι αν είναι η έκβαση της σύσκεψης, ενώ η άλλη ήδη προωθεί ένα ξήλωμα των μπλόκων. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη ορισμένοι αγρότες, ιδίως από τα παρακάρλια αποτραβήχτηκαν κιόλας, επικαλούμενοι ανεπαρκή εκπροσώπηση των αιτημάτων της περιοχής από την 15μελή επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, οι παραδοσιακές δυνάμεις των μπλόκων επιθυμούν πιο δυναμικές παρεμβάσεις, αφήνοντας μάλιστα αιχμές στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την σύσκεψη στο Μαξίμου πως «τα τρακτέρ θα έρθουν πιο κοντά στην Αθήνα» με τον πρωθυπουργό να αποφεύγει οποιονδήποτε σχολιασμό.

Στην Νίκαια οι αποφάσεις των Μακεδόνων αγροτών

Ακυρώθηκε η συνάντηση των Μακεδόνων αγροτών που επρόκειτο να γίνει σήμερα το μεσημέρι στις Σέρρες και όλα θα κριθούν στη Νίκαια.

Όπως πληροφορείται το Agronews, λίγες μόνο ώρες μετά την αρχική οριστικοποίησή της συνάντησης των Σερρών, για την οποία χρειάστηκε μαραθώνιος επαφών, σε αρκετά από τα μπλόκα επικράτησαν, τελικώς, δεύτερες σκέψεις και ενεργοποιήθηκαν φυγόκεντρες δυνάμεις.

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε η αμφισβήτηση που επιδείχθηκε από ορισμένους εκπροσώπους μπλόκων για την αναγκαιότητα, εν τέλει, σύγκλησης της συνάντησης των Σερρών, από τη στιγμή που την ίδια ημέρα θα γίνεται ανάλογη σύσκεψη στη Νίκαια, με την οποία μέχρι και προ ημερών υπήρχε συμπόρευση.

Αποτέλεσμα ήταν, όλο το απόγευμα χθες, να πάρουν τα τηλέφωνα και πάλι φωτιά, με νέες διαβουλεύσεις μεταξύ Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου και των συντονιστικών των επιμέρους μπλόκων, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος.

Γύρω στις 9 το βράδυ, τελικώς, λήφθηκε η απόφαση να ματαιωθεί το ραντεβού στις Σέρρες και όλοι να μεταβούν στη Νίκαια, να δουν τί θα ειπωθεί εκεί και όταν επιστρέψουν και ενημερώσουν τους συναδέλφους τους, να αποφασίσει το κάθε μπλόκο τί θα κάνει εφεξής.

Τα αίτια που οδήγησαν στο φιάσκο των Σερρών, ωστόσο, φαίνεται πως έχουν και βαθύτερες ρίζες που σχετίζονται με αλλότρια κίνητρα εκείνων που έχουν επιφυλάξει, αυτόκλητα, για τον εαυτό τους ηγετικό ρόλο τις κινητοποιήσεις, καθώς όπως τονίζει με νόημα εκπρόσωπος δυναμικού μπλόκου, που δείχνει προβληματισμό «δεν πρόκειται να γίνουμε εργαλείο για κανέναν κόκκινο, πράσινο ή μπλε παράγοντα».

Εν τω μεταξύ για σήμερα το πρωί οι αγρότες της Επανομής και άλλων χωριών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχουν προαναγγείλει πορεία προς τον κόμβο του αεροδρομίου, ενώ χθες βράδυ στους Ευζώνους οι αγροκτηνοτρόφοι της Παιονίας προσπάθησαν να αποκλείσουν τον μεθοριακό σταθμό, αλλά περιορίστηκαν σε μια συμβολική διαμαρτυρία καθώς η αστυνομία τους ειδοποίησε πως υπάρχει άνωθεν εισαγγελική εντολή πως όποιος το επιχειρήσει θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Επιμένουν στα μπλόκα  οι αγρότες μετά την  άγονη συνάντηση του  Μαξίμου, κάνουν πάλι «νερά» οι Μακεδόνες


Δύσκολη η διαχείριση της κατάστασης στα αγροτικά μπλόκα, μετά την άκαρπη -από πολλές απόψεις- συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου αλλά και το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται στην επικοινωνία των θέσεών τους.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα πράγματα εξελίσσονται νομοτελειακά όπως κάθε φορά που τίθεται «δυναμικά» το αγροτικό ζήτημα. Δηλαδή, με τους εκπροσώπους των αγροτών να μην μπορούν να διαμορφώσουν ένα στιβαρό καλάθι αιτημάτων και ένα σταθερό πλαίσιο συζήτησης (με ευρύτερο χρονικό ορίζοντα) και τους κυβερνώντες να μηχανεύονται τη διάσπαση του αγροτικού μετώπου με το μικρότερο δυνατό οικονομικό και πολιτικό κόστος.

Μ’ αυτή την έννοια, το άνοιγμα της πόρτας του Μαξίμου, θα μπορούσε να θεωρηθεί περισσότερο ως μια κίνηση τακτικής και εγκλωβισμού των διαμαρτυρόμενων αγροτών σε μια συγκεκριμένη ατζέντα και λιγότερο σαν μια προσπάθεια αναζήτησης λύσεων, έστω και μακροπρόθεσμα,  στα μεγάλα και κρίσιμα αγροτικά προβλήματα των καιρών.

Έτσι σήμερα, μετά τα όσα διαμείφθηκαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, η «σκληρή πτέρυγα» των μπλόκων ψάχνει τρόπο να χρεώσει το αδιέξοδο στην κυβερνητική αδιαλλαξία, ενώ κάποιοι πιο φιλικά διακείμενοι στους κρατούντες, ψάχνουν απλά άλλοθι για να φύγουν από τους δρόμους και να επιστέψουν στις εστίες τους.    
Οι αποφάσεις γύρω από μια ενδεχόμενη κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα, θα κλειδώσουν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, όταν εκπρόσωποι από τα μπλόκα θα συναντηθούν εκ νέου στη Νίκαια. 

Με τα αφτιά στη Νίκαια συνεδριάζουν οι Μακεδόνες

Στο μεταξύ, γίνονται τοπικές ενημερώσεις και διαβουλεύσεις, όπου, στην περίπτωση της Μακεδονίας, διατυπώνονται και οι πρώτες επιφυλάξεις, με τους Μακεδόνες να προχωρούν σε κοινή σύσκεψη την Πέμπτη.

Εκεί θα αποφασίσουν οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης για τη στάση που θα τηρήσουν εφεξής σε σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, έχοντας «αφτιά και μάτια» και στη συνάντηση της Νίκαιας, όπου θα σταλεί αντιπροσωπεία μελών τους, ώστε να έχουν εικόνα από πρώτο χέρι για το τί θα ειπωθεί και τι θα αποφασιστεί και εκεί.

Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη τηλεφωνικές, αλλά και με φυσική παρουσία, επαφές μεταξύ των επικεφαλής των μπλόκων που έχουν αναπτυχθεί στις δύο περιφέρειες και όπως όλα δείχνουν, το ραντεβού εκτός απροόπτου θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πόλη των Σερρών για την τελική «ζύμωση» και οριστικοποίηση των επόμενων βημάτων.

Το πλάνο που εξετάζεται είναι τα έξι μέλη του συντονιστικού από τη Βόρεια Ελλάδα, που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αφενός να ενημερώσουν όσους αγρότες θα παραστούν στις Σέρρες για τα όσα συζητήθηκαν στο Μαξίμου και αφετέρου να μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί πλέον στα δικά τους μπλόκα και από κοινού να αποφασίσουν εάν θα κλιμακώσουν τον αγώνα ή θα αποχωρήσουν, καθώς φαίνεται πως σε κάποια μέτωπα υπάρχει προβληματισμός.

Ήδη από αργά χθες το βράδυ άρχισαν ενημερώνονται οι αγρότες στα κατά τόπους μπλόκα, αλλά στα περισσότερα σημεία της Μακεδονίας που έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ, το ραντεβού για ενημέρωση έχει δοθεί για σήμερα από το μεσημέρι έως και το αργά το βράδυ.

Αν κι η γενικότερη αίσθηση είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν ικανοποίησε με τα μέτρα που ανακοίνωσε, το κλίμα που μεταφέρεται στο Agronews είναι ότι ανάλογα το μπλόκο υπάρχουν αντικρουόμενες τάσεις. Κάποιοι είναι πιο αποφασισμένοι και δηλώνουν πώς πρέπει να σκληρύνουν τη στάση τους και άλλοι πιο μετριοπαθείς, βρίσκουν θετικά στοιχεία στη χθεσινή συνάντηση κι εκτιμούν πως υπάρχει βάση περαιτέρω διαλόγου και άλλοι δηλώνουν κόπωση και διάθεση αποχώρησης.

Στο Νησσέλι βλέπουν Αθήνα

Στην κατηγορία εκείνων που τάσσονται υπέρ της κλιμάκωσης, ανήκει το μπλόκο του Νησσελίου, όπου υπάρχουν πάνω από 150 τρακτέρ και ήδη έχει αποφασιστεί για σήμερα το απόγευμα, στο δίωρο μεταξύ 6-8 μ.μ., να κλείσει η Εγνατία στο ρεύμα προς Ιωάννινα. «Τα μέτρα δυστυχώς δεν ικανοποίησαν κανέναν. Η επιστροφή πετρελαίου που υποσχέθηκε, στην πραγματικότητα αντιστοιχεί σε 2 ευρώ το στρέμμα ή από 1 έως 2 ρεζερβουάρ ανάλογα την καλλιέργεια. Όσο για το αγροτικό ρεύμα, αν και για τα δύο πρώτα χρόνια έχουμε μια ικανοποιητική παρέμβαση, το θέμα είναι τί θα γίνει στα επόμενα 8 χρόνια, διότι με υπολογισμούς που κάναμε, το κόστος της KWh θα είναι στα 14,5 λεπτά, διπλάσια από ό,τι ζητούμε. Και μη μας διαφεύγει, επίσης, πως αυτά που μας δίνει με το ένα χέρι μας τα παίρνει με το άλλο, διότι το κρατικό ΓΟΕΒ αυξάνει τις εισφορές που πληρώνουν τα ΤΟΕΒ και αυτό το κόστος στη συνέχεια θα μετακυλιστεί από τα ΤΟΕΒ στις πλάτες των παραγωγών», αναφέρει ο πρόεδρος του Α.Σ. Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος και τονίζει πως «στην ουσία δεν πήραμε τίποτε και αποφασίσαμε να εντείνουμε τις διαμαρτυρίες μας, θα κλείνουμε καθημερινά το δρόμο και είμαστε ανοικτοί να συμμετάσχουμε και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα».Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται κι οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων, οι οποίοι σχεδιάζουν να κλείσουν το απόγευμα το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα περίπου με το μπλόκο του Νησσελίου.

Ανεβάζουν τους τόνους στη Δυτική Μακεδονία

Πλήρως απογοητευμένοι δηλώνουν και οι αγρότες από τα έξι μπλόκα στη δυτική Μακεδονία (Καστοριά, Φλώρινα, Νεάπολη, Γρεβενά, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα), οι οποίοι αποφάσισαν να ανεβάσουν τους τόνους. Όπως δήλωσε στο Agronews ο Δημήτρης Μόσχος από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Καστοριάς, η σκέψη είναι να ενισχυθούν τα μπλόκα και -σε ανοικτή γραμμή συνεννόησης με τη Νίκαια, όπου θα γίνει αύριο η μεγάλη σύσκεψη- ένα μέρος της δύναμής τους να πάει στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, εφόσον προκύψει τέτοια απόφαση και το υπόλοιπο να πάει σε αποκλεισμό των τελωνείων. Στα κάγκελα είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι και από την Παιονία του Κιλκίς, που έχουν τα τρακτέρ του στους Ευζώνους και σκέφτονται και αυτοί συμμετοχή στις αποφάσεις της Νίκαιας και αποκλεισμό του συνοριακού σταθμού.

Δερβένι, Χαλκηδόνα, Γιαννιτσά και Χαλκιδική το σκέφτονται

Στο Δερβένι φέρεται να υπάρχει προβληματισμός μεγάλος για το εάν θα πρέπει να συνεχίσουν και όλα θα κριθούν από τη συνάντηση αύριο στις Σέρρες, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση στα μπλόκα στη Χαλκηδόνα, τα Γιαννιτσά και τη Χαλκιδική, τα οποία αναμένεται να συνεδριάσουν τις επόμενες ώρες.

  

Σχόλια (36)
Προσθήκη σχολίου

17-02-2024 21:23Κώστας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει ειδική επιδότηση στα ομόφυλα ζευγάρια αγροτών, ανεξαρτήτως φύλου.Σπόρο αγγούρια θα δώσουν.Όποιος θέλει.....να το σκεφτεί !

Απάντηση

16-02-2024 23:19Εβρος

Οι σερρεοι κάποτε σκληροι μαχητές και τωρινοί φλαφλαταδες που γίνανε λαγοί κοροϊδεύοντας τους πάντες, θα βγούνε όμως όλα στο τραπέζι σε λίγο καιρό ναστε σιγουροι

Απάντηση

16-02-2024 18:08ΚΟΥΛΗΣ

Ελάτε παλικάρια μου. Τα παιδιά θα σας περιμένουν στην είσοδο για τις καρπαζές!!!

Απάντηση

15-02-2024 20:40Νίκος.

Άνοιξε.ηπλατφορμα.διορθοτικη. Ενοιεας.ενοισχηση.του.2023..η.αιτηση. Είναι.για.ολους.η.για.αυτους.που. Δεν.πληρωθηκαν.καθολου.το.. Γγωρηζη.κανενας.αυτο;;;;να.δωση.καποια. Αν.θελει.

Απάντηση

15-02-2024 15:49Αποστολος

Με την πληρωμή του 2023 που πήραμε τα μισά τι θα γίνει???

Απάντηση

15-02-2024 12:48Πσοφο στους απεργοσπάστες

Κοινωνικό αποκλεισμό στους απεργοσπάστες,ούτε γεια από εδώ κ πέρα...

Απάντηση

15-02-2024 10:43Αρης

Ο πάτος του βαρελιού που θα εξυνε το ζαβο μόνο λάσπη και μαυρίλα θα μπορούσε να έχει . Η Κρήτη κάνει Μούγγα η θασσαλια έπρεπε να βράζει αλλά τίποτα...τα κινητά από τούς μπροσταρηδες συνδικαλιστές είναι συνδεδεμένα με τα γραφεία του εκάστοτε τοπικού βουλευτή όπου έχουν γίνει και όι απαραίτητες συστάσεις! Περαστικά μας μωρέ.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

15-02-2024 07:47Γιωργος

Λοιπον για μερικους αθεους εδω μεσα που ενοχλουνται-γιατι δεν καταλαβαινουν φυσικα επειδη ειναι αθεοι-που λεω αφορισμενο τον μητσοτακη.ναι λοιπον ειναι αφορισμενος απο επισκοπο.αφορισμος σημαινει οτι ειναι αποκομμενος απο το πνευματικο μερος της εκκλησιας και επανω του ενεργουν καταστροφικες δαιμονικες δυναμεις.ας προσεχε να μην εκλεινε τις εκκλησιες.οσο και να σκουζετε,υπαρχει Θεος,υπαρχει ψυχη στον ανθρωπο και την ψυχη αυτη εμεις την εχουμε ξεσκισει βουτωντας την στον βουρκο.Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ.ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΧΑ.ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΡΘΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ-ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΜΟΙΧΕΙΕΣ,ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ,ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΕΠΑΦΕΣ,ΜΑΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ.ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.οσον αφορα για αυτους που διαμαρτυρονται που γραφω για πνευματικα ζητηματα,σας εχω παντελως χεσμενους.μα παντελως ομως ετσι!!!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (7)

14-02-2024 21:06Νίκος .

Παιδιά.τωρα.απο.1.μαρτη.το.αιδωνη.η. Υπουργαρα.οποιος.χρωσταει.στον.εφκα. Ξεχνάμε.το.γιατρο.αυτο.μας.ελειπε. Ειρθε.μας.διαλυσανε.τελειοσαμε. Αυτή.ηρθανε.να.μας.διαλυσουνε. Η.εγκληματιες.η.κρητηκη.κυβερνηση. Η.ξεφυλες.η.φονιαδες.η.ανεπυθημητη. Σουργιελα.αποβραζματα.ελεοινη. Ας.ξυπνυσουμε.να..δουμε.με.τη.λαμογια. Έχουμε.μπλεξι.το.παληκαρι.που.λεει. Ο.γουρλοματης.ειναι.κομπλεξικος. Και.θα.καταλυξι.σε.υδρημα.εχεις. Δίκιο.αυτο.το.βλεμα.του.ειναι.επηκηνδηνο. Δεν.νομηζο.να.κυκλοφορηση.πολυ.εξο. Ακόμα.καλα.αυτη.μαλακες.που.ειναι.κοντα.του. Δεν.το.βλεπουν.να.το.μαζεψουν.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

14-02-2024 20:25kostas

Οι φρασεις '' συζητηση με ανοιχτους δρομους '' , ειμαστε μαζι σας '' , '' εμεις αγαπαμε τους αγροτες '' , ακουγονται συνεχως απο οσους κυβερνησαν μετα το 1981. Ολοι πιπιλιζουν την ιδια καραμελα, παπαγαλιζουν και επαναλαμβανουν συνεχως λογια των προηγουμενων. Τα προβληματα των αγροτων διογκωνονται, και κανεις δεν προκειται να τους βοηθησει. Αυτο που προηγειται σημερα, δεν ειναι το μελλον του αγροτη, αλλα η χρηματοδοτηση και συμπαραγωγη οπλων και πυρομαχικων απο το συνολο των ευρωπαικων κρατων. Οι αρχοντες αποφασισαν οτι το ψωμι του αγροτη πρεπει να γινει φρεγατες, αεροπλανα και οβιδες. Τελος, αυτο που προβλεπω ειναι μια μικρη οπισθοχωρηση της κυβερνησης λογω ευρωεκλογων, για να μην χαθουν ψηφοι, και στη συνεχεια, οτι δωσουν θα το παρουν πισω με ποινες και προστιμα ως συνηθως.Καλο κουραγιο συναδελφοι.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές