BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Οινοτουρισμός στο Κτήμα Σκούρα

Με τους αμπελώνες του να βρίσκονται σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές ζώνες Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης – αυτήν της Π.Ο.Π. Νεμέα – δεν είναι παράξενο που τα κρασιά του Κτήματος Σκούρα έχουν εξελιχτεί σε σύγχρονα ελληνικά κλασικά έργα, με εξαίρετο στιλ και αναλλοίωτη ποιότητα.

skouras1

54
0

Ποιο το προφίλ του οινοποιείου, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες συστάσεις με τον επισκέπτη;
Ήταν το έτος 1986 που ο Γιώργος Σκούρας υλοποίησε το όραμά του, δημιουργώντας μια μικρή οινοπαραγωγική μονάδα στην περιοχή Πυργέλα, ένα μικρό χωριό έξω από το Άργος. Η φυσική συνέχεια ήταν ένα μπουτίκ οινοποιείο μέσα στη ζώνη της Νεμέας, στην τοποθεσία Γυμνό. Το οινοποιείο μεγάλωσε και το 2004 μεταφέρθηκε στο Μαλανδρένι, ένα χωριό πολύ κοντά και βορειοδυτικά του Άργους, μέσα στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας,.εξακολουθώντας να αποτελεί από την έναρξή του μέχρι και σήμερα ένα πειθαρχημένο, καινοτόμο και σοβαρό οινοπαραγωγικό δυναμικό.

Σε όλη αυτήν την πορεία ο Γιώργος Σκούρας δημιουργεί κρασιά που διαγράφουν την προσωπικότητά του:.απολαυστικές, εμπνευσμένες εμφιαλώσεις ακολουθώντας κλασικές μεθόδους οινοποίησης γηγενών και κοσμοπολίτικων ποικιλιών και σπάνιες χρονιές σε πολύ μικρές ποσότητες. Με ενέργεια, ενθουσιασμό, πείρα και διαίσθηση προσθέτει σε όλα τα κρασιά του κτήματος μια δυναμική που ανανεώνεται, αναγεννιέται και αναζωογονείται με κάθε τρύγο…


Τι οινικές εμπειρίες θα ζήσει στο οινοποιείο;
Η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα του Κτήματος Σκούρα υπόσχεται να ξεναγήσει τον επισκέπτη στους χώρους παραγωγής και παλαίωσης ταξιδεύοντας τον στην ιστορία του τόπου και του οινοποιείου. Κατόπιν, θα του γνωρίσει τις ετικέτες του κτήματος μέσα από ξεχωριστές γευσιγνωσίες που μπορεί να περιλαμβάνουν δοκιμή των πιο αντιπροσωπευτικών κρασιών της εταιρείας,.κρασιών premium ή και συνδυασμό κρασιού με φαγητό ανάλογα με την επιλογή.

Όλη η οινική εμπειρία εξελίσσεται σε χώρους υψηλής αισθητικής που φιλοξενούν έργα τέχνης φημισμένων καλλιτεχνών.αλλά και σε μια υπέροχη αίθουσα γευσιγνωσίας, η οποία μετατρέπεται σε μοντέρνο bistro. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει τοπικά γαστρονομικά εδέσματα με θέα στη φύση ή ακόμα και στο κελάρι των 1.000 βαρελιών!


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα έως Παρασκευή → 9:00 με 15:00
Σάββατο → 10:30 με 18:00
Κυριακές, Αργίες → Κλειστά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τηλέφωνο: 2751023688 • Email: info@skouras.gr • Website: www.skouras.gr




Ποιες δύο ετικέτες να πάρει μαζί του, σαν ανάμνηση της επίσκεψής του;

Σίγουρα το ροζέ Peplo και τον ερυθρό Μέγα Οίνο.

Το Peplo είναι ένα ροζέ κρασί με την ένδειξη Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος στο οποίο συμμετέχουν ισόποσα τρεις ποικιλίες με τρεις διαφορετικούς τρόπους οινοποίησης: Αγιωργίτικο μεγαλωμένο σε βαρέλια ακακίας για 4 μήνες,.Syrah ζυμωμένο και φυλαγμένο για 4 μήνες σε ανοξείδωτή δεξαμενή και Μαυροφίλερο που ζύμωσε με όλες του τις φλούδες μέσα σε κεραμικούς αμφορείς. Το πολυποίκιλο blend έδωσε ένα κρασί με λαμπερό κοραλλί χρώμα και ανταύγειες κόκκινου χρυσού, αρώματα κόκκινων φρούτων (κεράσι,.φράουλα), νότες λεμονιού, εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λευκών ανθέων, βιολέτας, μελιού και νύξεις ορυκτότητας. Το στόμα είναι γεμάτο με νεύρο, δροσερή οξύτητα και λιπαρότητα που καταλήγουν σε μία επίγευση με διάρκεια και πολυπλοκότητα.


Ο Μέγας Οίνος αποτελεί την ετικέτα έμβλημα του κτήματος που εξελίσσεται από το 1986 παράλληλα με το Κτήμα Σκούρα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό χαρμάνι Αγιωργίτικου (80%) με Cabernet Sauvignon (20%) υπό την ένδειξη Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος. Η πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και η παλαίωση σε καινούρια γαλλικά barriques για 18 μήνες και στη φιάλη για άλλους 6 έχουν ως αποτέλεσμα ένα βαθύ και έντονο πορφυρού χρώματος κρασί.με μία πολύπλοκη αρωματική παλέτα που περιλαμβάνει αρώματα ώριμου φρούτου, όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες,.καπνό και νότες δέρματος. Στο στόμα φαίνεται ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Μεγάλης διάρκειας επίγευση με μεγάλη πολυπλοκότητα.


Ποια τα σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής που δεν πρέπει να χάσει;
Το Άργος από μόνο του κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία καθώς συγκαταλέγεται σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, με τον πολιτισμό και την αμπελοκαλλιέργεια να εξελίσσονται στη γύρω περιοχή εδώ και 3.000 χρόνια τουλάχιστον.

Ο επισκέπτης μπορεί να εμπλουτίσει τη οινοτουριστική του εμπειρία με τη θέαση διαφόρων μνημείων εξαιρετικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως είναι:.ο Αρχαίος Ναός του Δία, οι Μυκήνες, η Τίρυνθα, το Ηραίο, η Αρχαία Αγορά του Άργους, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεμέας καθώς και το Αρχαίο Θέατρο και το Ασκληπιείο της Επιδαύρου.

Αν ο ελεύθερος χρόνος το επιτρέπει, μπορεί να συνδυάσει τα παραπάνω με μία σύντομη απόδραση στο πανέμορφο Ναύπλιο με το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου.

Πηγή:drinksfiles.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία