BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στηρίζοντας το χαρούπι, τη σοκολάτα της κατοχής

Την ίδρυση δικτύου για την υποστήριξη της καλλιέργειας της χαρουπιάς στις χώρες της Μεσογείου, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 1ου Μεσογειακού Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Η Αναγέννηση της καλλιέργειας της χαρουπιάς στη Μεσόγειο» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και τον Χαρουπόμυλο Πανόρμου (19-21/04) καλλιεργητές, θεσμικοί εκπρόσωποι και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

aharoupiatreesynedrio

6
0

Οι σύνεδροι κατέληξαν ακόμη στη δημιουργία Μεσογειακού Δικτύου Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Θεσμών, το οποίο αφενός θα ασχοληθεί με την επιστημονική έρευνα για το χαρούπι - τη σοκολάτα της Κατοχής - και τα προϊόντα του και αφ’ ετέρου θα προωθήσει προτάσεις και δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο όπως η επίτευξη προστιθέμενης αξίας στις αγροτικές δραστηριότητες των τοπικών πληθυσμών.

Χαιρετισμό απέστειλε η Μαρία Βλαζάκη, γενική γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τον αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννη Παρασύρη, τον δήμαρχο Ηρακλείου-πρόεδρο ΠΕΔ Κρήτης Βασίλη Λαμπρινό, την Κορίνα Μηλιαράκη, πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόρμου «Επιμενίδης», τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Χάρη Κατερινόπουλο και Σταυρούλα Τσινόρεμα, τον ομότιμο καθηγητή Μωυσή Μυλωνά και την εκπρόσωπο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα, Τζατζάνη Θηρεσία-Τερέζα.

Μίλησε ακόμη ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος ανέφερε ότι θα κάνει γνωστό το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο, μέσα και από την προώθηση σχετικών πολιτιστικών δράσεων στις Βρυξέλλες.


Προηγούμενη δημοσίευση του agronews.gr με το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ


Πηγή: neakriti.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία