Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ένταξη των αγροτικών παροχών ρεύματος στο Power Pass ζητούν οι Κρήτες αγρότες

Τη μεγάλη απογοήτευση του αγροτικού κόσμου για την μη συμπερίληψη στην λίστα των δικαιούχων του Power Pass των αγροτικών παροχών ηλεκτρικής ενέργειας μεταφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

agrotikoreyma

306
0

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο ΑΣ Ιεράπετρας τονίζει πως τους τελευταίους 10 μήνες το σύνολο των αγροτικών εκμεταλλεύσεων έχει υποστεί τεράστια επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής με κύριο αίτιο την αύξηση στην τιμή χρέωσης κιλοβατώρας αλλά και την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται η δέσμευση των αρμοδίων θερμικών στελεχών για στήριξη του πρωτογενή τομέα από την ενεργειακή κρίση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας:

«Αναφορικά με την επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος μέσω της πλατφόρμας power pass, ο αγροτικός κόσμος διαπιστώνει προς μεγάλη απογοήτευση του, ότι οι αγροτικές παροχές ηλεκτρικής ενέργειας δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των δικαιούχων.

Σας τονίζουμε ότι τους τελευταίους 10 μήνες το σύνολο των αγροτικών εκμεταλλεύσεων έχει υποστεί τεράστια επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής με κύριο αίτιο την αύξηση στην τιμή χρέωσης κιλοβατώρας αλλά και την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι έως τώρα, η ανάγνωση των εκπτώσεων χρέωσης στους λογαριασμούς ρεύματος αποτελεί ένα πολύπλοκο γρίφο για τους αγρότες, που όμως καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα : τουλάχιστον διπλασιασμό της συνολικής αξίας σε σχέση με τον Αύγουστο 2021, όπου και ξεκίνησαν οι ανατιμήσεις στην χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε τις ανακοινώσεις, εσάς αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών ότι και ο πρωτογενής τομέας θα στηριχθεί από τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση.

Από τα παραπάνω σας καλούμε να διευκρινιστεί αν σκοπεύετε να υλοποιήσετε αυτήν την δέσμευση σας και με ποιον τρόπο τελικά ο Έλληνας αγρότης θα ξεπεράσει αυτόν το σκόπελο ώστε να συνεχίσει να παράγει αγροτικά προϊόντα, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία