BACK TO
TOP
WineTrails

Προώθηση του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, από τον ΣΕΟ

Την Δευτέρα 7.6.21, το Wine Trails παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου με θέμα τη νέα συνεργασία του με την κορυφαία Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας «Burgundy School of Wine & Spirits Business».

KAR_7967-

85
0

Της Κωσταντίνας Πολυχρινίδου
Με τους φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρόντες και έπειτα από τις ομιλίες των υπευθύνων του προγράμματος (κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος νομικός και καθηγητής, κ. Chris McIndoe, κ. Steve Charters καθηγητές της σχολής της Βουργουνδίας και κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης Master of Wine), ο ίδιος ο κ. Βογιατζής, νέος πρόεδρος του ΣΕΟ, δήλωσε στο Wine Trails ότι «για το πρόγραμμα επιλέχθηκαν τα τέσσερα οινοποιεία: κτήμα Βογιατζή, Μεθυμναίου, οινοποιεία αδελφών Σαμαρτζή και Καραμολέγκου για να συμμετάσχουν στις πτυχιακές των φοιτητών. Η ιδέα ήταν του κ. Γεωργόπουλου, που όντας καθηγητής στη σχολή στη Βουργουνδία, ξεκίνησε την συνεργασία. Πρώτος εγώ πήγα στη σχολή και έκανα παρουσίαση πάνω στο ελληνικό κρασί και σήμερα οι φοιτητές της σχολής κάνουν διεξοδική μελέτη πάνω στα οινοποιεία. Πραγματοποιούν δηλαδή προτάσεις για να βελτιώσουν τις εξαγωγές των οινοποιείων που συμμετέχουν. Επιθυμούμε να συνεχιστεί η συνεργασία και να αρχίσει σιγά σιγά να δένει.»

Δυστυχώς ο διευθυντής της Σχολής της Βουργουνδίας κ. Jerome Gallo δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί λόγω του ότι πριν το ταξίδι του βρέθηκε θετικός στο τεστ Covid στο οποίο υπεβλήθη για να μπορέσει να ταξιδέψει. Ευχαρίστησε παρόλ’αυτά τους νέους συνεργάτες του μέσω της πλατφόρμας Zoom.

O καθηγητής της σχολής κ. Chris McIndoe, ανέφερε στο Wine Trails με ενθουσιασμό πόσο του αρέσει το ελληνικό κρασί και το project που έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει ιστορία και δυναμική πάνω στο κρασί, ενώ υπάρχουν πολλά να ανακαλύψει κανείς. Ενώ παλαιότερα τα ελληνικά κρασιά ήταν σκληρά, τανικά, πλέον αποπνέουν φρεσκάδα, έχουν ωραία ισορροπία και τα οινοποιεία έχουν εξελιχθεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η βιωσιμότητα (sustainability), που αποτελεί παγκόσμια τάση, είναι παρούσα και στην Ελλάδα, το αποδεικνύει η ποιότητα των κρασιών που παράγει.

Ο κ. Steve Charters (αριστερά) και ο κ. Chris McIndoe (δεξιά) καθηγητές του πανεπιστημίου της Βουργουνδίας

Αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι φοιτητές του ΜΒΑ έχουν μάλιστα επαγγελματική εμπειρία, έχουν εργαστεί σε διαφορετικές χώρες και γι’ αυτό επιλέχθηκαν. Έχουν πιο ώριμη και αναλυτική σκέψη. «Η δουλειά μου είναι να βγάλω τη καλύτερη πλευρά τους και μέσω του project πρέπει να καταφέρουμε να δείξουμε τί αντιπροσωπεύει το ελληνικό κρασί. Το γεγονός ότι ερχόμαστε δια ζώσης στα οινοποιεία, αποδεικνύει τη σκέψη που έχουμε να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται στη πραγματική ζωή έτσι ώστε τα αποτελέσματα του προγράμματος να είναι όσο καλύτερα γίνεται. Έχουμε πολύ αυστηρό πρόγραμμα, δουλεύουμε και με άλλες χώρες πάνω στην ίδια θεματική. Κάθε ομάδα αναλαμβάνει ένα οινοποιείο ενώ η επιλογή των φοιτητών γίνεται με τυχαίο τρόπο.»

Παλαιότερα είχε δημοσιευτεί το εξής:

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου σας προσκαλεί την Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 18:00 – 20:00 στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου (Μαρκόπουλο Μεσογαίας), στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης του προγράμματος που ξεκίνησε κατ’ αποκλειστικότητα με την κορυφαία Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας «Burgundy School of Wine & Spirits Business», και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές δυναμικές οινοποιητικές μονάδες – μέλη του Συνδέσμου να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

Υπό την καθοδήγηση του κ. Chris McIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, οι σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ θα πραγματοποιήσουν σε βάθος μελέτες για τα οινοποιεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές εξαγωγών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε οινοποιείου ξεχωριστά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη φάση, τέσσερα από τα συνολικά δώδεκα οινοποιεία-μέλη του Συνδέσμου που θα συμμετέχουν ως το τέλος του χρόνου, έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία, την εμπειρία και όλα τα κατάλληλα εργαλεία που διαθέτει μία Σχολή παγκόσμιας αναγνώρισης στον τομέα του οινικού μάρκετινγκ όπως η Burgundy School of Wine & Spirits Business που, χωρίς αμφιβολία, θα τους οδηγήσει με μεγάλη επιτυχία στις παγκόσμιες αγορές που έχουν επιλέξει να διεισδύσουν» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργος Σκούρας.

«Το κρασί είναι πολιτισμός, και το Ελληνικό κρασί έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή των διεθνών αγορών, γι’ αυτό πιστεύουμε πως η Ελλάδα είναι μία ιδανική χώρα για να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου από τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο κ. Jérôme Gallo, ιδρυτής και Διευθυντής της Σχολής και συνέχισε λέγοντας πως «ακόμα ένας λόγος για την επιλογή της Ελλάδας ήταν και η μακροχρόνια συνεργασία της Σχολής μας με τον Διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου καθηγητή κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο, με τον οποίο έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε και να τον έχουμε επισκέπτη καθηγητή στη Σχολή μας».

Έτσι, στη πρώτη αυτή φάση της συνεργασίας, οι σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ της Σχολής μαζί με τον Σύμβουλό τους, έχουν πραγματοποιήσει σε βάθος μελέτες για τα οινοποιεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές εξαγωγών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε οινοποιείου ξεχωριστά.

Την επόμενη Δευτέρα, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW θα κάνει μία σύντομη παρουσίαση του Ελληνικού Αμπελώνα και θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή των κρασιών του οινοποιείου Παπαγιαννάκου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία