BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Τέσσερις παράγοντες-κλειδιά για την επιτυχία µιας αιγοπροβατοτροφικής µονάδας γαλακτοπαραγωγής

Η συνεργασία της Farmsystems µε µεγάλες και έµπειρες κατασκευαστικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, παράλληλα µε τη δυνατότητα της εταιρείας να προµηθεύει υλικά κατασκευών υψηλής ποιότητας, εγγυώνται την κατασκευή ή τον εκσυγχρονισµό της ήδη υπάρχουσας εγκατάστασης, µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

32_26

17
0

Η FarmSystems επεκτείνει πλέον την γκάµα της στον τοµέα της προµήθειας των κτηνοτρόφων µε ζώα υψηλής γαλακτοπαραγωγής, καλύπτοντας όλες τις χώρες των Βαλκανίων.


Η πολυετής ενασχόληση της εταιρείας παράλληλα µε τη συσσώρευση γνώσεων και εµπειρίας οδηγεί στο συµπέρασµα ότι για να επιτύχει κάθε µονάδα γαλακτοπαραγωγής, είναι απαραίτητο να εφαρµόσει ο παραγωγός τα ακόλουθα:

1. Ζώα υψηλής γαλακτοπαραγωγής

■Το «σωστό» ζωικό κεφάλαιο είναι το σηµαντικότερο στοιχείο που θα δώσει κερδοφορία και βιωσιµότητα σε κάθε κτηνοτροφική µονάδα.

■Η ανάγκη λοιπόν για αύξηση της παραγωγής και βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος οδήγησε την εταιρεία να παρέχουµε πρόσβαση στις καλύτερες µονάδες αιγοπροβατοτροφίας της Γαλλίας και της Ισπανίας.

■Η αρχή είναι το ήµισυ του παντός.

2. Τεχνητή γαλουχία αµνοεριφίων

Η εφαρµογή της τεχνητής γαλουχίας επιβάλλεται σε όλες τις κτηνοτροφικές µονάδες γαλακτοπαραγωγής για πολλούς λόγους ώστε να αυξηθεί η οικονοµική απόδοσή τους. Οι κυριότεροι λόγοι είναι οι εξής:

■ Απόλυτος έλεγχος του κόστους ανατροφής των αµνοεριφίων

■Μείωση τους κόστους ανατροφής των αµνοεριφίων

■Αύξηση της γαλακτοπαραγωγής

■Εξοικονόµηση χρόνου

■Γεννετική βελτίωση

■Βελτίωση της υγείας του κοπαδιού

■Σωστή, ασφαλής ανάπτυξη & µείωση της θνησιµότητας των νεογέννητων.

Ας σηµειωθεί ότι οι µηχανές της Dairy Breeding Technics («CLASSIC 6i»: ηµιαυτόµατης πλύσης, «GIRO 20» πλήρως αυτόµατης πλύσης) είναι τύπου «Continuous Flow» που σηµαίνει ότι χορηγούν γάλα αδιάλλειπτα και ανεξάρτητα από τον όγκο της ζήτησης και τη «φάση» λειτουργίας. Πλήρως αυτόµατο τάισµα τύπου «κατά βούληση».

3. Heat Stress: Ένα «υποτιµηµένο» ζήτηµα για τα ζώα γαλακτοπαραγωγής

Τα ζώα γαλακτοπαραγωγής είναι πολύ ευαίσθητα στο θερµικό στρες, το οποίο µπορεί να κοστίσει στον γαλακτοπαραγωγό πολλά χρήµατα ανά ζώο ανά έτος. Τα ζώα υψηλότερης παραγωγής παρουσιάζουν ακόµη περισσότερα σηµάδια θερµικού στρες. Υπάρχουν αυξανόµενες ενδείξεις ότι σχετικά υψηλές θερµοκρασίες µπορούν να οδηγήσουν σε καταθλιπτική πρόσληψη τροφής, χαµηλότερες αποδόσεις γάλακτος, µειωµένη γονιµότητα και αυξηµένο κίνδυνο µαστίτιδας. Το Heat Stress συνδέεται µε τη θερµοκρασία περιβάλλοντος και τη σχετική υγρασία.

Το σωστό «κλίµα» στο στάβλο είναι το κλειδί. Ο τύπος του στάβλου, η θέση του, οι διαστάσεις, οι ειδικές κλιµατολογικές συνθήκες, η διαρρύθµιση στο εσωτερικό, τα συστήµατα που χρησιµοποιούνται κ.λπ., επηρεάζουν τη σωστή επιλογή για να µεγιστοποιηθεί το καλύτερο αποτέλεσµα για τα ζώα.

Η FarmSystems σε συνεργασία µε την κορυφαία στο είδος Abbi Aerotech βοηθά τον παραγωγό να σχεδιάσει τη σωστή λύση που εξοικονοµεί χρήµατα και εγγυάται τις καλύτερες συνθήκες στη γαλακτοπαραγωγική µονάδα σας για την άνεση των ζώων και για το κέρδος του παραγωγού.

4. Ηλεκτρονική γαλακτοµέτρηση & ∆ιαχείριση γαλακτοπαραγωγής

Το νέο σύστηµα ηλεκτρονικής γαλακτοµέτρησης MMC της milkrite | InterPuls είναι η καλύτερη επιλογή για µονάδες γαλακτοπαραγωγής αιγοπροβάτων.

■Προηγµένη τεχνολογία & παράλληλα αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση µε πολύ φιλικό «λειτουργικό περιβάλλον»

■Γαλακτοµετρητής µε ηλεκτρόδια για αξιόπιστη µέτρηση ακριβείας και ποιοτικό άρµεγµα

■Ιδανικό για νέες εγκαταστάσεις και για αναβαθµίσεις υφιστάµενων αλµεκτηρίων (είναι συµβατό µε όλους τους τύπους αλµεκτηρίων όλων των κατασκευαστών)

■ Ευέλικτο σύστηµα εγκατάστασης, πλήρως αναβαθµιζόµενο

■ Εύκολη πρόσβαση από οπουδήποτε µε οποιαδήποτε συσκευή µέσω του myfarm.cloud (δυνατότητα προσθήκης «αποµακρυσµένου ελέγχου» για την εκτέλεση του αρµέγµατος, της πλύσης και της αποκόλλησης).

Με το σύστηµα αυτό µπορεί να τελειοποιηθεί µια πολύ καλή µονάδα και να επιλέξει τα καλύτερα ζώα της και έτσι να πετύχει τη µέγιστη απόδοση εξασφαλίζοντας παράλληλα τους καλύτερους δυνατούς γεννήτορες για τα ζώα αντικατάστασης. Κι αυτό αποτελεί άλλη µια αποκλειστικότητα από τη FarmSystems.





Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος