BACK TO
TOP
Αγρότης της Χρονιάς

Στη διάθεση του Αγρότη της Χρονιάς Μιλτιάδη Χαρένη η γνώση της Yara

Για τον Μιλτιάδη Χαρένη που ασχολείται εδώ και 40 χρόνια µε την παραγωγή σιτηρών και βυνοποιήσιµου κριθαριού στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, η σηµασία της θρέψης στην καλλιέργειά του είναι ίσως και µεγαλύτερη από τον µηχανολογικό εξοπλισµό.

Yara-agrotis-tis-xronias

Γιώργος Κοντονής

1656
0

Η γνώση της Yara στη διάθεση του Αγρότη της Χρονιάς Μιλτιάδη Χαρένη

Αυτή την ανάγκη να έχει δίπλα του δυνατούς συνεργάτες στην προσπάθεια µεγιστοποίησης των αποδόσεών του, τόνισε κατά την παράδοση των προϊόντων της Yara Ελλάς που πραγµατοποιήθηκε στο γεωπονικό κατάστηµα του Ιωάννη Πύρρου, στη Γαλάτιστα της Χαλκιδικής, σε συνέχεια της βράβευσής του ως «Αγρότη της Χρονιάς 2023», στον ετήσιο οµώνυµο θεσµό, της Agrenda. «Η θρέψη είναι πολύ σηµαντική για την καλλιέργεια ιδίως για την δική µου που είναι τα σιτηρά αλλά φαντάζοµαι για όλες, όσο απαραίτητος είναι ο σωστός τρόπος καλλιέργειας  και ο µηχανολογικός εξοπλισµός άλλο τόσο και ακόµα παραπάνω είναι η θρέψη», ανέφερε ο έµπειρος παραγωγός παραλαµβάνοντας τα σκευάσµατα διαφυλλικών εφαρµογών YaraVita GRAMITREL και YaraVita OPTIMARIS, παρουσία των στελεχών της Yara Ελλάς, Νίκου Μυτιλέκα Marketing & Agronomy Manager, Μαρίας Ψαρρού Marketing Operation and Content Manager και του Ηρακλή Σαπουντζόγλου υπεύθυνο πωλήσεων Βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα για να τον βοηθήσει τον κ. Χαρένη να διαµορφώσει µία προσαρµοσµένη λιπαντική τακτική για κάθε καλλιέργεια, η Yara Ελλάς του παρέδωσε εδαφολογικές αναλύσεις και αναλύσεις φυτικών ιστών από την υπηρεσία Megalab. Σε αυτό το σηµείο ο παραγωγός συµφώνησε πως ο κάθε συνάδελφός του είναι απαραίτητο τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια να κάνει εντατικά αναλύσεις στους αγρούς του µέχρι  να τα φέρει στο επίπεδο που θέλει και να έχει την απόδοση που θέλει και µετά από µια πενταετία µπορεί αυτό να το αραιώσει και να το κάνει κάθε 2-3 χρόνια. «Είµαστε τυχεροί γιατί τα προϊόντα που µας προσφέρει η Yara Ελλάς για να εφαρµόσουµε στα φυτά µας για την θρέψη, νοµίζω καλύπτουν πολλά προβλήµατα και λειτουργούν και έξυπνα για τα φυτά µας και µας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουµε πολλά πράγµατα από την παραγωγή µας», ανέφερε ο κ. Χαρένης.

Καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα µε το λιγότερο κόστος

Παράλληλα ο παραγωγός, έκανε ειδική αναφορά και στην εµπειρία του µε τη γεωργία ακριβείας και το ρόλο που παίζει αυτή στη θρέψη: «Η γεωργία ακριβείας σίγουρα παίζει ρόλο και σε συνδυασµό µε την θρέψη  γιατί πρέπει ένα λίπασµα να το ρίξουµε και σωστά, στο χρόνο που πρέπει και στην ποσότητα που πρέπει. Οπότε όλες αυτές οι τεχνικές µας βοηθούν ώστε να κάνουµε την λίπανση µας πιο σωστή και να έχουµε το µεγαλύτερο αποτέλεσµα µε το λιγότερο κόστος. Όσον αφορά την γεωργία ακριβείας έχω δει τουλάχιστον 15% οικονοµία στα λιπάσµατα και στην θρέψη και περίπου 30% περισσότερο απόδοση στην παραγωγή. Που αυτό αν το αθροίσουµε είναι πολύ σηµαντικό κοµµάτι και είναι αυτή η διαφορά που µπορεί να γίνει η επιχείρηση πιο βιώσιµη».



Ο Νίκος Μυτιλέκας Marketing & Agronomy Manager της Yara Ελλάς (αριστερά) κατά την παράδοση των προϊόντων στον κ. Χαρένη.


Ο Μιλτιάδης Χαρένης εφαρµόζει τις πιο καινοτόµες λύσεις γεωργίας ακριβείας σε µια εκµετάλλευσή που αριθµεί περί τα 4.000 στρέµµατα. Με τη συµβολή της Yara Ελλάς θα φροντίσει για την ορθή θρέψη των καλλιεργειών του, η οποία περιφρουρεί την υγεία του φυτού και ανεβάζει την παραγωγή.


Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία