BACK TO
TOP
Farming

Η Yara Hellas δείχνει το δρόμο για την Αναγεννητική Γεωργία

Μια ολοκληρωµένη παρουσίαση της στρατηγικής που έχει υιοθετήσει µε κατεύθυνση την Αναγεννητική Γεωργία, περιελάµβανε η ατζέντα εκδήλωσης που οργάνωσε η Yara Ελλάς, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, µε τίτλο «Μαζί, καλλιεργούµε ένα καλύτερο µέλλον» στους χώρους του ξενοδοχείου Makedonia Palace.

42-43_02_4

839
1

Την εκδήλωση στην οποία απεύθυνε χαιρετισµό ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, ∆ιονύσης Σταµενίτης, άνοιξε ο Λευτέρης Ρουµελιώτης, Managing Director της Yara Ελλάς.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Yara Ελλάς

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 διοργανώθηκε εκδήλωση από την Yara Ελλάς υπό τον τίτλο «Μαζί, καλλιεργούμε ένα καλύτερο μέλλον!» στους χώρους του ξενοδοχείου Makedonia Palace. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η επικοινωνία της στρατηγικής εταιρίας και η φιλοδοξία για την επίτευξη ενός διατροφικού μέλλοντος με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, στα πλαίσια της Αναγεννητικής Γεωργίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι του ευρύτερου αγροτικού χώρου, όπως επιχειρηματίες γεωπόνοι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας αγροτικών εφοδίων, αγροτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι εταιριών από την αλυσίδα διατροφής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Ιδιαίτερη τιμή για την εταιρία ήταν η παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύση Σταμενίτη. Ο κ. Σταμενίτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης υπογραμμίζοντας τη θέση της Ελλάδας ως προς τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Πράσινη Συμφωνία. Παράλληλα τόνισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων του Αγροτικού χώρου, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

Η ατζέντα της εκδήλωσης περιλάμβανε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της στρατηγικής της Yara Ελλάς προς την εφαρμογή της Αναγεννητικής Γεωργίας. Ο κ. Λευτέρης Ρουμελιώτης, Managing Director της Yara Ελλάς, κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στο παγκόσμιο γεωπολιτικό πλαίσιο, το οποίο επηρεάζει την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό επιχειρείν. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη σημασία της επίδρασης της κλιματικής κρίσης στο άμεσο και το μεσοπρόθεσμο μέλλον, τονίζοντας ότι στο πρόσφατο παγκόσμιο φόρουμ του Davos οι μελέτες που παρουσιάστηκαν αναδεικνύουν την κλιματική κρίση πολύ υψηλά στις παγκόσμιες προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, η Yara έχει υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση ως προς την Αναγεννητική Γεωργία, σχεδιάζοντας και προσφέροντας λύσεις που είναι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακολούθως, ο κ. Κώστας Τρυφωνόπουλος, Biologicals Sales Manager της Yara Ελλάς παρουσίασε πώς το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της Yara, αλλά και τα νέα προϊόντα που αναμένονται στο άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον, είναι προς την κατεύθυνση της Αναγεννητικής Γεωργίας. Στα σημαντικά προϊοντικά νέα ανέφερε την επέκταση επιλεγμένων τύπων της κατηγορίας προϊόντων εδαφικής εφαρμογής στην κατηγορία των παρεμποδισμένων προϊόντων, την ανάπτυξη των προϊόντων επικάλυψης με επιλεγμένους τύπους λιπασμάτων στα οποία εφαρμόζεται η μοναδική πατενταρισμένης τεχνολογία PROCOTE εμπλουτίζοντας τα με ιχνοστοιχεία και βιοδιεγέρτες, αλλά και ο προγραμματισμός για την προσθήκη οργανικών & οργανοανόργανων και πράσινων λιπασμάτων. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πληρότητα του χαρτοφυλακίου των προϊόντων υδρολίπανσης και των προϊόντων διαφυλλικών εφαρμογών. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του o κ. Τρυφωνόπουλος, παρουσίασε την νέα σειρά προϊόντων της Yara για την κατηγορία των βιοδιεγερτών, κάτω από το όνομα YaraAmplix. Στη σειρά YaraAmplix περιλαμβάνονται όλοι οι βιοδιεγέρτες της Yara, καθώς ο ρόλος τους στην εφαρμογή της Αναγεννητικής Γεωργίας και την επίτευξη ενός πιο ανθεκτικού συστήματος παραγωγής τροφίμων είναι σημαντικός.   

Ο κ. Ιπποκράτης Λυγίζος, HESQ Manager SCO της Yara Ελλάς, κατά την ομιλία του ανέπτυξε την πολυπλοκότητα του κανονιστικού πλαισίου εμπορίας προϊόντων θρέψης και λίπανσης, καθώς και τις τάσεις. Αναλυτικότερα, ο κ. Λυγίζος παρουσίασε τον ισχύοντα Κανονισμό (ΕΕ) αριθμ. 2019/1009 που ορίζει τους κανόνες διάθεσης των προϊόντων θρέψης στην αγορά, σε αντιπαραβολή προς τον παλιότερο κανονισμό. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην αξία της αναγραφής CE στα προϊόντα θρέψης και των απαιτήσεων που ικανοποιούνται για τα προϊόντα που φέρουν τη σήμανση CE. Η ενότητα του κ. Λυγίζου ολοκληρώθηκε με τις μελλοντικές προκλήσεις για την Πράσινη Ανάπτυξη και την Κυκλική οικονομία, δίνοντας έμφαση στον μηχανισμό συνοριακής προσαρμογής άνθρακα (CBAM).

Ο κύκλος των παρουσιάσεων ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της κ. Μαρίας Ψαρρού, Marketing Operations Manager, Yara Ελλάς η οποία ανέπτυξε πώς τα εργαλεία και οι υπηρεσίες της Yara υποστηρίζουν την εφαρμογή των αρχών της Αναγεννητικής Γεωργίας. Ξεκινώντας από τις ψηφιακές λύσεις, πέραν των ψηφιακών εφαρμογών της Yara, στάθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Yara Ελλάς και της farmB. Με τη συνεργασία αυτή, η Yara ενσωματώνει μέρος των ψηφιακών της εφαρμογών στο ψηφιακό σύστημα της farmB δημιουργώντας ένα αναβαθμισμένο μοντέλο που συνδυάζει όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες γεωργίας ακριβείας της farmB με τη βαθιά γνώση της Yara στη λίπανση των καλλιεργειών. Παρουσίασε στη συνέχεια την υπηρεσία Megalab, που αφορά τη διενέργεια αναλύσεων εδάφους και φυτικών ιστών στο υπερσύγχρονο εργαστήριο της Yara στην Αγγλία, ενώ ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό αποτυπώματος άνθρακα. Η Yara έχει τη δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού αποτυπώματος άνθρακα από τα εργοστάσιά της, για τα προϊόντα θρέψης και λίπανσης, καλύπτοντας τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων και των καταναλωτών.

Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης, ολοκληρώθηκε με τις συνεντεύξεις στελεχών του ευρύτερου αγροδιατροφικού τομέα. Ο κ. Νίκος Μυτιλέκας, Marketing & Agronomy Manager της Yara Ελλάς, συντονιστής της εκδήλωσης και των συνεντεύξεων, κάλεσε τον κ. Δημήτρη Μπακοδήμο, Διευθυντή Συγκροτήματος Λάρισας, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.Ε.Ε Τροφίμων, με τον οποίο συζήτησαν για τις απατήσεις της βιομηχανίας τροφίμων ως κρίκος της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Για την δεύτερη συνέντευξη, ο κ. Μυτιλέκας κάλεσε τον κ. Βασίλη Μυλωνά, Γεωπόνο του κτήματος Κυρ-Γιάννη. Μαζί ανέπτυξαν τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του Food Value Chain Project της Yara, αναλύοντας τα σχέδια της συνεργασίας μεταξύ του κτήματος κυρ-Γιάννη και της Yara. Τέλος, κατά την τρίτη συνέντευξη ο καθηγητής κ. Δημήτρης Αηδόνης, Διευθυντής Τμήματος Βιωσιμότητας, farmB, ανέπτυξε την αξία των ψηφιακών εφαρμογών στη γεωργία και το ρόλο της farmB.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κ. Γιάννη Κλεφτάκη, Sales Manager της Yara Ελλάς να ανακεφαλαιώνει και να τονίζει τη μοναδική θέση που έχει η Yara να απαντήσει στις παγκόσμιες προκλήσεις, με διαφοροποίηση που προέρχεται από τα περισσότερα από 115 χρόνια αγρονομικής γνώσης, την παγκόσμια παρουσία της εταιρίας εργοστάσια παραγωγής και ερευνητικά κέντρα, αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό που ξεχωρίζει.



Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές