BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Βαραίνει διεθνώς η αγορά στο ακτινίδιο

Άτονα και πιεσµένα κινείται µέχρι και σήµερα η ελληνική αγορά ακτινιδίου, όταν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο το προϊόν έφευγε µε αυξηµένες ροές προς όλη την Ευρώπη και υψηλές τιµές στα 60 ευρώ το κιλό.

Ελένη Δούσκα

13
2

«Φέτος, η αγορά είναι µέχρι και αυτή την περίοδο χαλαρή, δεν υπάρχει η περσινή ζωηράδα. Οι πράξεις που έχουν γίνει είναι λίγες και οι τιµές στα 37 µε 45 λεπτά το κιλό» εξηγεί στην  Agrenda, ο πρόεδρος της Ζευς Ακτινίδια ∆ηµήτρης Μανώσης.

Τα προβλήµατα της περιορισµένης κινητικότητας στην αγορά εντοπίζονται, σύµφωνα µε τους παραγωγούς, αφενός στο γεγονός ότι διακινούνται ακόµα στην Ευρώπη ακτινίδια από τη Νέα Ζηλανδία και τη Χιλή και αφετέρου στη µειωµένη κατανάλωση.

Μέριµνα των παραγωγών οφείλει να είναι, σε αυτή τη φάση, η καλή συντήρηση των ακτινιδίων, ώστε να διατηρηθεί η ποιότητα του ελληνικού προϊόντος και να «τραβήξει» την αγορά όταν θα αυξηθεί η ζήτηση.

Όσον αφορά την παραγωγή, εκτιµάται ότι θα σηµειώσει µικρή µείωση 5% και αναµένεται να διαµορφωθεί στους 205.000 µε 210.000 τόνους, σύµφωνα µε τους γνωρίζοντες.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

29-11-2018 06:36Ioannis Mas

Βλέπω ότι διαγράφετε τα σχόλια που δεν σας αρέσουν έτσι; Δεν πειράζει θα σας κάνω εγώ ρεζίλι! 1ον) Σε ποια στοιχεία βασίζεστε και τα γράφετε αυτά; 2ον) Στις αγορές τις Γερμανίας το ακτινίδιο πωλείται σε τιμές υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι. 3ον) Γιατί οι συνεταιρισμοί ακτινιδίων δηλώνουν ότι έχουν αύξηση των εξαγωγών σε σχέση με πέρυσι; 4ον) Ποιος / ποιοι έμποροι κρύβονται από πίσω από άρθρα σαν το δικό σας; 5ον) Μήπως πρέπει να κλείσουν επιτέλους μερικά μέσα σαν το δικό σας που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των εμπόρων έναντι των αγροτών και να πάνε μερικοί ψευτοδημοσιογράφοι στα σπίτια τους;;; Πηγές: http://www.imathiotikigi.gr/index.php/agrotika/item/3278-rekor-ayksisis-eksagogon-gia-to-aktinidio-kato-olympou?fbclid=IwAR1vCbDKgbLRJsmwl3qkxR6Gd3ptzWjpbsSQhnTFXevMvyPGh5vsPmGGdsg https://www.fruchtportal.de/marktpreise/ble-markt-und-preisbericht

Απάντηση

28-11-2018 21:41Ioannis Mas

Παρακαλώ μην παίζεται με τα νεύρα των αγροτών εξυπηρετώντας συμφέροντα εμπόρων. Ποια είναι τα στοιχεία σας γι' αυτά που λέτε; Οι αγορές της Γερμανίας ενδεικτικά δίνουν υψηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι στο Ελληνικό ακτινίδιο. Επίσης, γι' αυτό τι έχετε να πείτε; http://www.imathiotikigi.gr/index.php/agrotika/item/3278-rekor-ayksisis-eksagogon-gia-to-aktinidio-kato-olympou?fbclid=IwAR1vCbDKgbLRJsmwl3qkxR6Gd3ptzWjpbsSQhnTFXevMvyPGh5vsPmGGdsg Κάποιος, λοιπόν, εδώ γράφει ψεύτικες ειδήσεις. Δεν το περίμενα αυτό από μια σελίδα υποτίθεται έγκυρη σαν την δική σας.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία