Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προϊόντα

Μέχρι 40 λεπτά οι κληµεντίνες, κάτω βόλτα οι ναβαλίνες

Ένα κλικ υψηλότερες σε σχέση µε πέρυσι διαµορφώνονται οι τιµές παραγωγού στις κληµεντίνες στα τέλη Νοεµβρίου, µε τη συγκοµιδή να έχει καθυστερήσει 15-20 µέρες λόγω υψηλών θερµοκρασιών και έλλειψης βροχών το προηγούµενο δίµηνο, όπως εξηγεί στην Agrenda ο πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισµό Σκαφιδακίου Αργολίδας Θωµάς Φάκλαρης.

19-pin

Γιάννης Ρούπας

102
0

Με τη συγκοµιδή να βρίσκεται στο 50% και τη ζήτηση σε καλά επίπεδα, οι µεικτές τιµές κλημεντίνων για εξαγωγή βρίσκονται στα 50-55 λεπτά και οι καθαρές τιµές που βλέπει ο παραγωγός είναι στα 38-40 λεπτά το κιλό. 

Τα έξοδα κοπής και αποστολής φέτος υπολογίζονται συντηρητικά στα 10 με 15 λεπτά το κιλό, με πολλά κτήματα να παρουσιάζουν επίσης έως 15% μείωση στις αποδόσεις λόγω έλλειψης βροχών και αφύσικα υψηλών θερμοκρασιών το προηγούμενο δίμηνο.

Στα καλά κτήµατα της Αργολίδας, οι αποδόσεις υπολογίζονται στους 3,5 µε 4 τόνους το στρέµµα, αν και καραδοκεί ανά πάσα ώρα και στιγµή η υδατοκηλίδα, η οποία δεν αποτελεί αποζηµιώσιµο αίτιο από τον ΕΛΓΑ όλο το χρόνο, όπως εξηγεί ο Θωµάς Φάκλαρης.

Οι εξαγωγές μέχρι στιγμής είναι μειωμένες 33% την 2022-2023 και διαμορφώνονται στους 10.379 τόνους. 

Από την άλλη, όπως μεταφέρουν παραγωγοί, μεγαλώνει η πίεση των τιμών στις διαθέσιμες ναβαλίνες, με τις τιμές για το καλό προιόν να σημειώνουν πτώση μερικών λεπτών τις τελευταίες μέρες. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία