BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Χτίζει ξανά θετικό μομέντουμ το σύσπορο με Νέα Υόρκη στα 100 σεντς

Την ανάκτηση του δολαρίου δοκίμασε το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου η διεθνής τιμή βάμβακος, με την αγορά να σπάει επιτυχώς την ισχυρή αντίσταση των 99 σεντς η λίμπρα, όσο πλέον η ζυγαριά της προσφοράς και της ζήτησης γέρνει υπέρ της διαθεσιμότητας πρώτης ύλης στη νέα εμπορική περίοδο.

22-35_pin_31

Πέτρος Γκόγκος

2566
1

Χτίζει ξανά θετικό μομέντουμ  το σύσπορο με τη Νέα Υόρκη  να ανακτά τα 100 σεντς

Τα δεδομένα από την επερχόμενη σοδειά των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αρχίσει να γίνονται αφορμή για την αγορά ώστε να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα τιμών. Αυτό έχει αξία να ιδωθεί σε συνάρτηση με τα δεδομένα της ζήτησης. Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι για όσο τα δεδομένα της οικονομίας δεν συνηγορούν για μια πιο βαθιά οικονομική κρίση, τότε η ζήτηση για ίνα δεν δικαιολογεί μεγαλύτερο ψαλίδισμα από αυτό που σημειώθηκε το τελευταίο δίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου έπιασε υψηλά στα 132 σεντς και χαμηλά στα 82 σεντς, ενώ πλέον προσπαθεί να δημιουργήσει στηρίγματα στα 100 σεντς. Η σημερινή τιμή μεταφράζεται σε 75 με 77 λεπτά το κιλό στις προπωλήσεις για το σύσπορο βαμβάκι, που μέσα στον Μάιο βρισκόταν κοντά στο 1 ευρώ, ενώ μέσα σε μερικές εβδομάδες έπεσε στα 64 λεπτά το κιλό. Προς το παρόν, οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις διατηρούν πριμ επί της χρηματιστηριακής τιμής 10 σεντς η λίμπρα, ενώ ευννοϊκή παραμένει η ισοτιμία ευρώ/δολάριο. Με άλλα λόγια, τα εκκοκκιστήρια πουλούν ελληνικό βαμβάκι με 110 σεντς η λίμπρα ή αλλιώς 2,33 ευρώ το κιλό εκκοκκισμένου βάμβακος.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-08-2022 12:21Δυστυχώς

Το βαμβάκι χρόνια παρατημένο κ παραμελημένο από την πολιτεία . Χρειάζεται στήριξη. Χιλιάδες οικογένειες ζούνε από αυτήν την καλλιέργεια . Χωρίς στήριξη δεν ψηφίζουν

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία