BACK TO
TOP
Βαμβάκι

∆εν έφερε αλλαγές το USDA report, πιέζει την αγορά η Τουρκία

Η τελευταία έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος, όπως ανακοινώνεται από το υπουργείο γεωργίας των ΗΠΑ, δεν έφερε σηµαντικές µεταβολές στις τιµές.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_5

555
0

Νέα Υόρκη

Για τις ΗΠΑ η παραγωγή και οι εξαγωγές δεν µεταβλήθηκαν, ενώ η κατανάλωση µειώθηκε, µε αποτέλεσµα τα τελικά αποθέµατα να είναι αυξηµένα. Στην παγκόσµια εικόνα τα τελικά αποθέµατα µειώθηκαν λόγω της µικρότερης παραγωγής στην Ινδία, ενώ µειώθηκε και η παγκόσµια κατανάλωση ίνας. Επακόλουθα οι τιµές στο χρηµατιστήριο συνεχίζουν να κινούνται εντός στενού εύρους χωρίς κάποια κατεύθυνση.

Ελληνική αγορά

Ο καταστροφικός σεισµός στην Τουρκία, εκτός φυσικά από τις αµέτρητες αδικοχαµένες ζωές, φαίνεται να φέρνει επιπτώσεις και στο εµπόριο. Η περιοχή που χτυπήθηκε περιλαµβάνει πολλά και µεγάλα κλωστήρια, τα οποία εκτός του ότι έχουν υποστεί υλικές ζηµιές, θα δυσκολευτούν να προχωρήσουν στην επόµενη µέρα. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές και να ανασυγκροτηθεί ο κλάδος. Έχοντας ως δεδοµένο πως σχεδόν τα µισά ελληνικά βαµβάκια εξάγονται στην Τουρκία, η νέα πραγµατικότητα θα φέρει για κάποιο διάστηµα δυσκολίες στη ζήτηση και καθυστερήσεις σε εκτελέσεις παλιών συµβολαίων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία