BACK TO
TOP
Farming

Ξεκίνησε το δεύτερο ταξίδι Alltech Euro Tour

Γαλακτοπαραγωγοί, επαγγελματίες της βιομηχανίας ζωοτροφών και μέλη της ομάδας της Alltech, μιας από τις κορυφαίες στο κλάδο επιχειρήσεις παραγωγής θρεπτικών συστατικών για κτηνοτροφικές αξιοποιήσεις, πέταξαν σήμερα από την Μπολόνια της Ιταλίας για το δεύτερο Alltech Euro Tour. Η περιοδεία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και τότε, τα 140 άτομα από τις 13 διαφορετικές χώρες, έχοντας επισκεφτεί 4 διαφορετικές χώρε θα μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν τις νέες τάσεις στη παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων,

ALLTECH_PANAGOS

Βασίλης Σοφός

8
0

Ένα ταξίδι ξενάγησης και συλλογής εμπειριών θα αποτελέσει για δεύτερη φορά το Alltech Euro Tour. Ιδρυμένη το 1980 από Ιρλανδό επιχειρηματία και επιστήμονα Dr. Pearse Lyons, η Alltech ανακαλύπτει και προσφέρει λύσεις για την αειφόρο διατροφή των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων.

Είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς και επεξεργαστές προσθέτων ζύμης, οργανικών ιχνοστοιχείων, συστατικών ζωοτροφών, προμίγματος και ζωοτροφών.

Το Alltech Euro Tour ξεκίνησε σήμερα στη Μπολόνια της Ιταλίας, εκεί όπου γαλακτοπαραγωγοί, οι επαγγελματίες της βιομηχανίας ζωοτροφών και τα μέλη της ομάδας Alltech για πέντε ημέρες θα μάθουν πολλά και θα δουν πολλά. Τώρα, στο δεύτερο έτος, το Alltech Euro Tour συμμετείχαν140 άτομα από 13 διαφορετικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου, η ομάδα θα επισκεφθεί επτά γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις και ένα αγρόκτημα βόειου κρέατος σε τέσσερις διαφορετικές χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ξεκινώντας από τη Μπολόνια, στην καρδιά της περίφημης περιοχής Parmigiano-Reggiano, η ομάδα θα επισκεφθεί δύο αγροκτήματα υψηλής παραγωγής που ταΐζουν 800 και 1000 αγελάδες αντίστοιχα και παράγουν γάλα για την παραγωγή του γνωστού τυριού παρμεζάνα.

Από την Ιταλία, η ομάδα θα πετάξει με ναυλωμένο αεροπλάνο στο Ρεμς, μια πόλη στην περιοχή της Σαμπάνης στα ανατολικά της Γαλλίας. Φτάνοντας εκεί η ομάδα θα επισκεφθεί πρώτα ένα πολύ γνωστό γαλακτοκομικό αγρόκτημα.

Η διαφοροποίηση εστιάζεται στη δεύτερη εκμετάλλευση την οποία θα επισκεφθεί η ομάδα, η οποία έχει χρησιμοποιήσει το αγρόκτημα των 250 στρεμμάτων για να φιλοξενήσει μια αγέλη ενώ παράλληλα εκεί καλλιεργείται ελαιοκράμβη, σιτάρι και κριθάρι.

Η τρίτη χώρα που θα επισκεφτεί η ομάδα είναι το Βέλγιο, και συγκεκριμένα δύο εκμεταλλεύσεις υψηλής απόδοσης που επικεντρώνονται στην παραγωγή ενσιρώματος υψηλής ποιότητας και στη χρήση μεικτών υποπροϊόντων για τη διαχείριση του κόστους, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα γαλακτοπαραγωγής.

Η περιοδεία θα τελειώσει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, με την ομάδα να επισκέπτεται το αγρόκτημα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για έρευνα στο University College του Δουβλίνου.

Σε κάθε στάση, η ομάδα θα μάθει για την τοπική γεωργία και θα ακούσει για τις νέες τάσεις και τις καινοτομίες που οδηγούν τις επιδόσεις των γεωργών σε αυτές τις χώρες.



«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους από περισσότερες χώρες στο δεύτερο Alltech Euro Tour", δήλωσε ο Holly Geraghty, υπεύθυνος της εκδήλωσης για το Alltech Euro Tour. «Η περιοδεία έχει ως στόχο να δώσει στους αγρότες μια γεύση για το πώς είναι η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, να συναντήσει άλλους παραγωγούς και ελπίζω να πάρει νέα μαθήματα και ιδέες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν και τις δικές τους επιχειρήσεις.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές