BACK TO
TOP
Farming

Επεμβάσεις κατά την περίοδο του ληθάργου για το βακτηριακό κάψιμο στην αχλαδιά

Σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες αχλαδιάς προκαλεί το βακτηριακό κάψιμο, με τις περισσότερες εμπορικές ποικιλίες να είναι εξαιρετικά ευάλωτες.

αχλ

210
0

Συχνά, οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν την εικόνα του μαυρίσματος των ταξιανθιών, των φύλλων και των βλαστών, τα οποία μοιάζουν να είναι «καμένα» από φωτιά. Η αιτία είναι το βακτήριο ερβίνια, το οποίο μπορεί να καταστρέψει ένα πλήρως ανεπτυγμένο και υγιές δέντρο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η αυξημένη σχετική υγρασία κατά τη διάρκεια της άνθησης σε συνδυασμό με συνεχή επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών αποτελούν ευνοϊκές συνθήκες για την ασθένεια.

Οι ειδικοί συστήνουν στους παραγωγούς να προχωρούν σε μία σειρά καλλιεργητικών μέτρων κατά την περίοδο του ληθάργου με απαραίτητη την εκρίζωση και το κάψιμο των προσβεβλημένων δέντρων. Επίσης, προληπτικά πρέπει να απολυμαίνονται τα εργαλεία κλαδέματος και να ακολουθεί ψεκασμός με χαλκούχο σκεύασμα. Ο έλεγχος της βλάστησης με περιορισμό της αζωτούχου λίπανσης ή με τη χρήση εγκεκριμένων ρυθμιστών ανάπτυξης βοηθά στην πρόληψη της ασθένειας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές