Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Business

Χαμηλότοκα δάνεια για αγρότες από την Πειραιώς

Χαμηλότοκα δάνεια για αγρότες από την Πειραιώς

0
2
Στόχος του νέου Ταμείου, που φιλοδοξεί να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, είναι μέσω ενός «κουμπαρά» 253 εκατ. ευρώ να παράσχει χαμηλότοκα δάνεια και εγγυητικές επιστολές στους χιλιάδες παραγωγούς και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην ύπαιθρο μέσω των δράσεων του κοινοτικού προγράμματος του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης («Αλέξανδρος Μπαλταντζής»).

Στον σχετικό διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενες τράπεζες είχαν κληθεί να δώσουν η καθεμία τη δική της προσφορά, δηλαδή τόσο το επιτόκιο που μπορούν να προσφέρουν όσο και αν είναι σε θέση να καλύψουν το σύνολο της απαιτούμενης ιδιωτικής συμμετοχής (είχε οριστεί στα 138 εκατ. ευρώ) προκειμένου να γίνουν συνεπενδυτές στο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Τα υπόλοιπα 115 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το κοινοτικό πρόγραμμα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και το επιτόκιο είναι μηδενικό.

Η Τράπεζα Πειραιώς ικανοποίησε και τους δύο όρους του διαγωνισμού, καλύπτοντας αφενός το σύνολο του ποσού που είχε ζητηθεί, αφετέρου προσφέροντας επιτόκιο 6,95% (συν Euribor 3 μηνών συν την εισφορά 0,60% του Ν. 128/1975)
Επομένως, το τελικό επιτόκιο για τον «κουμπαρά» των 253 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται σε λίγο πάνω από 4%, όταν σήμερα στην τραπεζική αγορά τα αντίστοιχα επιτόκια ξεκινούν από 8%

Μέσω του νέου Ταμείου θα χρηματοδοτηθεί το σύνολο των επενδύσεων που υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν από κοινοτικά προγράμματα, δηλαδή οι 6.500-7.000 μικρές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα («σχέδια βελτίωσης»), οι 330 στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και επενδύσεις σε αγροτουριστικά καταλύματα. Στόχος είναι να επιλυθεί το βασικό πρόβλημα των περισσότερων αγροτών, δηλαδή το να εξασφαλίσουν μέσω δανείου το 30% του συνολικού προϋπολογισμού της αγροτικής τους επένδυσης, όπως ακριβώς απαιτούν οι όροι των κοινοτικών προγραμμάτων του υπουργείου.


Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

05-03-2014 01:37ROULA

KALHMERA......sas parakalo mporeite na m peite an dikaiounte daneia agrotes pou anikoun sta uperxreomena noikokiria?........tha mporousa na paro daneio gia to programma tou elga gia ta antixalazika duxtia k ta xrimata ap ton elga na pigenan apeutheias stin trapeza gia to daneio......milaw panta gia ta uperxreomena noikokiria......euxaristo

Απάντηση

20-12-2013 07:37νεος αγροτης-κτηνοτροφος

παραμύθια.δεν δινουν μία. μην τσιμπάτε οι τραπεζες τελειώσαν

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα