Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Business

Στους Κινέζους η ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια, στα λιπάσματα ο Παΐσιος

Εδώ και μήνες έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, προκειμένου να κλείσει και τυπικά, η μεταβίβαση στην ολλανδική ADAMA του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια, ο Βασίλης Παΐσιος. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον πετυχημένο επιχειρηματία των αγροεφοδίων να αξιοποιεί μέρος της ρευστότητας που του εξασφαλίζει η πώληση για νέες επενδύσεις στο λίπασμα. Το μόνο που απομένει, με βάση τις πλήροφορίες, είναι η τελική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

paisios

Γιάννης Πανάγος

230
0

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μετοχικού ενδιαφέροντος του κ. Παίσιου έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει με μεγάλο μάλιστα περίπτερο στην Agrotica και μάλιστα στο χώρο όπου στεγάζονται κατά βάση οι εταιρείες λιπασμάτων.
Να αναφερθεί ότι το 51% που κατείχε μέχρι πρόσφατα στην ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια ο Βασίλης Παΐσιος, μεταβιβάστηκε στην ολλανδική ADAMA, θυγατρική του ομίλου ChemChina. Άλλωστε στην ADAMA είχε περιέλθει προ ετών το 49%, προερχόμενο από μια άλλη εξαγορά της Ισραηλίτικης Makhteshim Agan.

Η ενημέρωση λέει ότι μετά την πλήρη απεμπλοκή Παΐσιου  από το σχήμα, η ADAMA αναλαμβάνει πλήρως την εμπορική δραστηριότητα και τα στοιχεία ενεργητικού της ΑΛΦΑ, δηλαδή, φυτοπροστατευτικά, σπόρους και λιπάσματα. Μένουν στο χαρτοφυλάκιο του πρώην μεγαλομετόχου, η παραγωγή κάποιων σκευασμάτων και η παροχή υπηρεσιών logistics.     

Ως γνωστόν η ADAMA δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την προμήθεια χημικών σκευασμάτων για την προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Η δραστηριότητά της εντοπίζεται επίσης στην διανομή προϊόντων προστασίας καλλιεργειών, σπόρων και λιπασμάτων στην Ελλάδα, με κύκλο εργασιών της τάξεως των 3,9 δισ. δολαρίων και πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, διαθέτει 21 εργοστάσια, ενώ απασχολεί περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους.

Τέλος ο όμιλος της μητρικής ChemChina, είναι ένας από τους κολοσσούς παγκοσμίως στον τομέα παραγωγής αγροχημικών, χημικών προϊόντων και εξειδικευμένων χημικών, καθώς και βιομηχανικού εξοπλισμού και ανήκει στην κινεζική κυβέρνηση. Διατηρεί μεταξύ άλλων συμμετοχές σε εταιρείες όπως η ιταλική εταιρεία ελαστικών Pirelli καθώς και σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αγροχημικών, τη Syngenta.

* Πηγή: agronews, με στοιχεία από FoodReporter

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία