BACK TO
TOP
Business

Αυξημένες κατά 24% οι πωλήσεις της Syngenta στο α΄εξάμηνο 2021 με ώθηση από προϊόντα βιώσιμης γεωργίας

Δυνατά οικονομικά αποτελέσματα παρουσίασε στις 26 Αυγούστου o Όμιλος Syngenta με τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου να έχουν σημειώσει αύξηση 24% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και να ανέρχοινται σε 14,4 δισ. δολάρια. Ο δείκτης EBITDA, τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 22% το πρώτο εξάμηνο του 2020, στα 2,7 δισ. δολάρια.

syngenta_2_2

44
0

Τα αποτελέσματα αυτά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Ομίλου Syngenta είναι σε άμεση συνάρτηση με την αυξημένη ζήτηση από τους αγρότες για προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν βιώσιμες λύσεις, με τον ρυθμό ανάπτυξης να τον υπαγορεύουν οι καινοτομίες της Syngenta στην τεχνολογία σπόρων και σε προϊόντα φυτοπροστασίας που ανοίγουν το δρόμο για αναγεννητικές αγροτικές πρακτικές.

 Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η νέα πλατφόρμα της Syngenta, Modern Agriculture Platform (MAP), η οποία παρέχει σε αγρότες πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες τριπλασίασε τις πωλήσεις της, ενώ αύξηση 27% σημείωσαν τα προϊόντα βιολογικής γεωργίας που διαθέτει ο Όμιλος, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων της Valagro.

 Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, οι τιμές των περισσότερων σιτηρών παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, με αποτέλεσμα την αυξημένη έκταση φύτευσης και μεγαλύτερη ζήτηση για προϊόντα της εταιρείας. Η ζήτηση ήταν ισχυρότερη για τα προϊόντα του Ομίλου Syngenta που βοηθούν τους αγρότες να καταπολεμήσουν τις συνεχιζόμενες συνθήκες ξηρασίας στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, ιδιαίτερα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία, καθώς και τα κρύα φαινόμενα στην Ευρώπη και πλημμύρες παγκοσμίως.

 Η απόδοση του Strong Syngenta Group στο πρώτο τρίμηνο του 2021 συνεχίστηκε και στο δεύτερο τρίμηνο. Όλες οι επιχειρηματικές μονάδες πέτυχαν διψήφια ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2021. Το περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε, παρά την εφοδιαστική και τον πληθωρισμό κόστους, που προκλήθηκε από νέες καινοτομίες και παραγωγικότητα.

 Ο Όμιλος έχει επενδύσει σημαντικά στην agtech και διαθέτει κορυφαία τεχνολογία στη γεωργία ακριβείας, τον υβριδισμό σίτου, τη βιοτεχνολογία και τα χαρακτηριστικά γονιδιακής επεξεργασίας. Μέσα από στρατηγικές επενδύσεις, ο Όμιλος Syngenta έχει δημιουργήσει πολλαπλές ψηφιακές πλατφόρμες με εργαλεία διαχείρισης αγροκτημάτων που βοηθούν τη βιωσιμότητα των αγροτών και αυξάνουν τις πωλήσεις. Οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων του Ομίλου Syngenta, συμπεριλαμβανομένου του Valagro, παρουσίασαν αύξηση 27 % το πρώτο εξάμηνο, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση του Ομίλου σε αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

 Η ανάπτυξη υποστηρίχθηκε από τη δημιουργία αποθεμάτων καναλιών και αγροτών λόγω ανησυχιών σχετικά με την εφοδιαστική που σχετίζονται με τον COVID-19.

 Η Syngenta Group China σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα τμήματα. Οι πωλήσεις του MAP υπερτριπλασιάστηκαν στα 0,9 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο παρέχοντας στους αγρότες προϊόντα και υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν πιο βιώσιμα και να παράγουν καλλιέργειες υψηλότερης ποιότητας που μπορούν να πωληθούν σε υψηλότερες τιμές. Αυτό το οικοσύστημα που επικεντρώνεται στους αγρότες συνέχισε να επεκτείνεται στην Κίνα, προσθέτοντας 87 νέα κέντρα από τις αρχές του έτους. Στο τέλος Ιουνίου, υπάρχουν 413 κέντρα MAP, με πάνω από 200 οργανισμούς εταίρους και 37 προϊόντα MAP beSide that που συνδέουν τους καταναλωτές με τις φάρμες όπου καλλιεργείται το φαγητό τους. Οι επιδόσεις του Syngenta Group China ενισχύθηκαν επίσης από τις αποτελεσματικές προσπάθειες του Ομίλου για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

 Οι επιτυχημένες εξαγορές, όπως η επιχείρηση προστασίας καλλιεργειών Winall Hi-tech Seed και η Jiangsu Huifeng Bio Agriculture, που ολοκληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενίσχυσαν περαιτέρω τις δυνατότητες του Ομίλου να εξυπηρετεί Κινέζους αγρότες.

 Οι πωλήσεις που βασίζονται στη συνέργεια αυξήθηκαν κατά 90 % τους πρώτους έξι μήνες σε περισσότερα από 0,3 δισεκατομμύρια δολάρια και εισφορά κέρδους 0,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 «Η συνεχής ισχυρή απόδοση και τα αποτελέσματά μας καταδεικνύουν πώς οι ομάδες μας σε όλο τον κόσμο εξυπηρετούν τους αγρότες και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του COVID-19 και να αποτελέσουν μέρος της λύσης για την κλιματική αλλαγή. Είμαστε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία προϊόντων και υπηρεσιών που επιτρέπουν στους αγρότες να καλλιεργούν καλές καλλιέργειες παρά την ξηρασία, τη ζέστη, τις πλημμύρες και τον ισχυρό άνεμο ή άλλες ακραίες καιρικές συνθήκες », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Syngenta Group, Erik Fyrwald. «Τα αποτελέσματά μας καταδεικνύουν ότι ικανοποιούμε τις ανάγκες των τοπικών καλλιεργητών όχι μόνο με τα βιώσιμα προϊόντα μας, αλλά και με τις ψηφιακά ενεργοποιημένες υπηρεσίες μας».

 Ο CFO της Syngenta Group Chen Lichtenstein δήλωσε: «Οι ομάδες μας πραγματοποίησαν ξανά διψήφια πωλήσεις και ισχυρή αύξηση κερδών σε όλες τις επιχειρηματικές μας μονάδες. Έχουμε λανσάρει καινοτόμα προϊόντα, αξιοποιήσαμε τις συνεργίες ανάπτυξης για τον Όμιλο, ελέγξαμε το κόστος και καταφέραμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση των πελατών μας, ακόμη και όταν η πανδημία συνεχίζεται. Η εστίασή μας στην Ε & Α και οι στοχευμένες εξαγορές θα μας βοηθήσουν να οδηγήσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη ».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία