BACK TO
TOP
Business

Στον όμιλο Ευθυμιάδη η εταιρεία Ανδριώτης με τα DELTAPINE

Έρχεται να επιβεβαιώσει με επίσημη ανακοίνωση ο Όμιλος Ευθυμιάδη την είδηση της εξαγοράς της εταιρείας σπόρων Σπύρος Ανδριώτης ΑΕ, για την οποία έγραφε το Agronews.gr την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις ώρες αφότου έπεσαν οι υπογραφές.

PHOTO-2021-09-10-10-03-04

Λεωνίδας Λιάμης

675
0

Ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου, το Αgronews ενημέρωνε ότι στην εξαγορά του συνόλου των εμπορικών δραστηριοτήτων της εταιρείας «Σ. Ανδριώτης ΑΕ», αναλαμβάνοντας όλες τις ενεργές της συμβάσεις, προχώρησε η εταιρεία αγροεφοδίων «Κ&Ν Ευθυμιάδη ΑΒΕΕ», σε μια κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της σποροπαραγωγής και της εμπορίας σπόρων στην εγχώρια αγορά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews και της Agrenda οι δύο επιχειρηματικές πλευρές, μετά από πολύμηνες επαφές, έδωσαν τελικώς τα χέρια και έβαλαν τις υπογραφές για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, το μεσημέρι  της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου.

Η μεταβίβαση της «Σ. Ανδριώτης ΑΕ», μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, έχει γνωστοποιηθεί ήδη στο προσωπικό των δύο επιχειρήσεων και αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως στις αμέσως επόμενες ώρες, ώστε να ενημερωθούν και οι πελάτες τους στην αγορά.


Με την κίνηση αυτή, η «Κ&Ν Ευθυμιάδη ΑΒΕΕ» ενδυναμώνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στον τομέα της σποροπαραγωγής και των σπόρων σποράς, καθώς εντάσσει στην προϊοντική της γκάμα το βαμβάκι, που ήταν το πολύ δυνατό «εμπορικό χαρτί» στην αγορά της «Σ. Ανδριώτης ΑΕ», αλλά και τα σιτηρά, τον ηλίανθο και τους ετήσιους λειμώνες, που επίσης κατείχε αξιοσημείωτο μερίδιο.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εκτός από τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην εγχώρια αγορά, η εξαγορά να ανοίξει και καινούριες εμπορικές πόρτες για την «Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ» στο εξωτερικό, όπου έτσι και αλλιώς διατηρεί παρουσία, ιδίως σε γειτονικές χώρες, με όχημα τις επιτυχημένες συνεργασίες που διαθέτει επί σειρά ετών η «Σ. Ανδριώτης ΑΕ» με αναγνωρισμένους διεθνείς οίκους σποροπαραγωγής.

Ενσωματώνοντας τη «Σ. Ανδριώτης ΑΕ», ωστόσο, η «Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ» επιτυγχάνει έναν ακόμη στόχο της στρατηγικής της που έχει να κάνει με την ισόρροπη επιχειρηματική της ανάπτυξη. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα, ως επιχειρηματικό σχήμα, κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της φυτοπροστασίας, όντας ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στην εγχώρια αγορά, ενώ εφεξής ενισχύει δραστικά και τον «βραχίονα» που έχει να κάνει με τους σπόρους σποράς.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως με την προσθήκη των εργασιών της «Σ. Ανδριώτης ΑΕ», το 2022 αναμένεται να διευρυνθεί ο τζίρος του ομίλου Ραιδεστός, όπου ανήκει η «Κ& Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ» κατά περίπου 5 εκατ. Ευρώ. Για να υποστηριχθεί δε, ο τζίρος αυτός, θα χρειαστούν και νέες προσλήψεις έμπειρου γεωπονικού προσωπικού, κάτι που αναμένεται να δρομολογηθεί άμεσα.
Πηγές της αγοράς σημείωναν στην Agrenda πως με τη νέα εξαγορά ο όμιλος Ραιδεστός δείχνει στην πράξη πως δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας τις κινήσεις των πολυεθνικών που έχουν παρουσία στην ελληνική αγορά, αλλά επιθυμεί να προλαβαίνει ή και να προκαλεί τις εξελίξεις. Επιδιώκει να φέρει στην αγορά νέα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και ποιότητας που επιζητούν οι βιομηχανίες και ο τελικός χρήστης – καταναλωτής και ταυτόχρονα να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής για αειφορική ανάπτυξη.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας που κυκλοφόρησε το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής: 

Η δραστηριότητα σπόρων της «Σ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Α.Ε.» στην οικογένεια της «Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΜΑΒΕΕ»

Η εταιρεία αγροτικών εφοδίων «Κ&Ν Ευθυμιάδης ΜΑΒΕΕ», μέλος του ομίλου «Redestos - Efthymiadis Agrotechnology Group», στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της πολιτικής, προχωράει στην περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της μέσω της ενσωμάτωσης όλων των σπόρων σποράς που ανέπτυσσε, παρήγαγε και διακινούσε ως τώρα η εταιρεία Σ. Ανδριώτης A.E. στην Ελληνική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η Κ&Ν  Ευθυμιάδης εξαγοράζει την πλήρη δραστηριότητα σπόρων της Σ. Ανδριώτης Α.Ε., η οποία εκτείνεται σε 4 σημαντικές για την Ελλάδα καλλιέργειες: το βαμβάκι, τα σιτηρά, τον ηλίανθο και τα λειμώνια φυτά.

Στο βάμβακι μεταβιβάζεται όλο το χαρτοφυλάκιο των υφιστάμενων και ευρέως γνωστών ποικιλιών «Deltapine» (D&PL) της Bayer AG, τις οποίες επί δεκαετίες και πολύ επιτυχημένα διακινούσε στην Ελλάδα η Ανδριώτης Α.Ε., συν κάποιες νέες, ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας, ποικιλίες του ίδιου οίκου, που αναπτύσσονται ήδη.

Στα σιτηρά μεταβιβάζεται όλο το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ποικιλιών σκληρού σίτου του οίκου «Produttori Sementi Bologna» (PSB) της Syngenta που διακινούσε στην Ελλάδα τα τελευταία αρκετά χρόνια η Ανδριώτης Α.Ε., αυξάνοντας συνεχώς την παρουσία της στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στον ηλίανθο, μεταβιβάζεται το χαρτοφυλάκιο υβριδίων του Γαλλικού οίκου “Lidea Seeds” (πρώην Euralis), με τα οποία κατάφερε να έχει σημαντική παρέμβαση στην αγορά με έμφαση σε  υβρίδια ηλίανθου ειδικών ποιοτικών προδιαγραφών που ζητάει και πριμοδοτεί η βιομηχανία.

Τέλος, στα λειμώνια (φυτά για δημιουργία τεχνητών λιβαδιών βοσκής), μεταβιβάζεται το πλήρες χαρτοφυλάκιο ποικιλιών και μειγμάτων για λειμώνες του Ολλανδικού οίκου Barenbrug, εκ των παγκόσμιων ηγετών στα γρασίδια γενικότερα, με ισχυρή παρουσία στην Ελληνική αγορά.

Ο κ. Βασίλης Ανδριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Σ. Ανδριώτης Α.Ε., δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που καταλήξαμε σε μια συμφωνία για την απρόσκοπτη  μεταβίβαση όλης της δραστηριότητας σπόρων που με επαγγελματισμό και ιδιαίτερο ζήλο δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια. Είμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του συνεχιστή αυτής της προσπάθειας θέλοντας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των συνεργατών μας και των καινοτόμων προϊόντων τους. Πιστεύουμε ότι οι διεθνείς οίκοι με τους οποίους συνεργαστήκαμε τόσο καλά όλα αυτά τα χρόνια, θα μπορέσουν να συνεχίσουν την θετική τους πορεία μαζί με την Κ&Ν Ευθυμιάδη στην Ελληνική αγορά».

Ο κ. Θύμης Ευθυμιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Redestos - Efthymiadis Agrotechnology Group, τόνισε: «Εκτιμώ πως αυτή η  ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ενδυναμώνει σημαντικά τη παρουσία μας στον χώρο των πιστοποιημένων σπόρων σποράς υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το φυτικό γενετικό υλικό που διακινούσε ως τώρα η Ανδριώτης Α.Ε., πέρα από αξιόλογα ποσοστά αγοράς, έχει καταφέρει να ενσωματώσει ιδιαίτερα και μοντέρνα χαρακτηριστικά που να το κάνουν πιο επιθυμητό τόσο στον αγρότη όσο και στους μετέπειτα κρίκους τις αλυσίδας αξίας των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων».

Ο κ. Βάσος Ευθυμιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΜΑΒΕΕ, επισήμανε: «Η εξαγορά του συνόλου της εμπορικής δραστηριότητας της Ανδριώτης Α.Ε. συνάδει πλήρως με τη στρατηγική μας για ισόρροπη ανάπτυξη με προϊόντα ιδιαίτερης αξίας κι αναγνωρισιμότητας και στο τομέα των σπόρων σποράς. Φέρνει στην εταιρεία μας ισχυρά νέα εμπορικά σήματα, δυναμικά προϊόντα που είναι συμπληρωματικά με τα ήδη υπάρχοντα, αλλά και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Με την πλήρη γκάμα προϊόντων μας, όπως και την υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας, στόχος μας πάντα είναι να οδηγούμε τις εξελίξεις στην Ελληνική γεωργία του αύριο».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τα sites:

www.efthymiadis.gr

www.redestos.gr         

www.andriotis.eu        

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία