BACK TO
TOP
Business

Στον Νίκο Βαρδινογιάννη περνά το 35% του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Πάρου

Και με τη βούλα στην ΕΑΣ Πάρου εισήλθε μετοχικά ο Νίκος Βαρδινογιάννης γιος του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη, καθώς πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στον Συνεταιρισμό, η οποία άνοιξε και ουσιαστικά τον δρόμο για την είσοδο του επιχειρηματία με ποσοστό 35%, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, αποκτώντας ποσοστό συμμετοχής που αποτελεί το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο συμμετοχής ιδιώτη σε αγροτικό συνεταιρισμό.

Screenshot_2021-10-27_at_13_57_54

Γιώργος Λαμπίρης

1827
0

Η συγκεκριμένη κίνηση υλοποιείται μέσω της Περιβόλι Properties Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο γεγονός επί της ουσίας αποτελεί και την πρώτη επίσημη είσοδο ιδιώτη μετά και την ψήφιση του σχετικού νόμου του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τον Νίκο Τσιγώνια (πρόεδρος), Κωνσταντίνο Σαλματάνη (αντιπρόεδρος), Βασίλη Τριβιζά (γραμματέας), Αρσένη Λουκή (ταμίας), Χρήστο Καθάριο (μέλος). Την ίδια στιγμή καθήκοντα γενικού διευθυντή για λογαριασμό του νέου επενδυτή αναλαμβάνει ο Γιώργος Νικηφορίδης, ενώ βάσει της σχετικής συμφωνίας το μάνατζμεντ της ΕΑΣ Πάρου για τα επόμενα 10 χρόνια θα έχει πλέον η νεοεισερχόμενη εταιρεία, Περιβόλι Properties.

Κανονικά θα τρέξει το επενδυτικό που κινδύνευε να χαθεί λόγω αδυναμίας υλοποίησης

O Συνεταιρισμός αναζητούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα διέξοδο για την επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του, με την είσοδο επενδυτή, καθώς ήταν ιδιαίτερα πιθανό να χάσει την προθεσμία υλοποίησης ενός εγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος μέσω της δράσης 4.2.1. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά στον συνολικό εκσυγχρονισμό της τυροκομικής και της ελαιουργικής του μονάδας καθώς και του οινοποιείου που έχει στην ιδιοκτησία του.




Με βάση το πλάνο που έχει καταρτίσει η ΕΑΣ Πάρου προβλέπεται η κάλυψη της επένδυσης με συνολικό προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ, με ποσοστό 75% μέσω του προγράμματος ενίσχυσης και το υπόλοιπο 25% από θα προέλθει από ίδια συμμετοχή και κεφάλαια που θα εισφέρει ο νέος επενδυτής, ο οποίος διέθεσε κεφάλαιο 1,1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των συνεταιριστικών μεριδίων που έχει πλέον στην κατοχή του. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία οι εργασίες που αφορούν στην αναβάθμιση του ελαιοτριβείου, μέσω του οποίου η ΕΑΣ Πάρου παρέχει υπηρεσίες στους παραγωγούς, ελαιουργώντας τις ελιές τους. Σκοπός είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στις επόμενες ημέρες με σκοπό να μπορεί να εξυπηρετήσει τους παραγωγούς ελαιολάδου που θα προσέλθουν για ελαιοποίηση. Στον σχεδιασμό ανάπτυξης του φορέα περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου των εγκαταστάσεών του αλλά και η κατασκευή επισκέψιμων χώρων.




Στο επίκεντρο της παραγωγικής διαδικασίας θα βρεθούν προσεχώς οι τομείς της οινοποιίας και της τυροκομίας με τα προϊόντα του Συνεταιρισμού, καθώς πρόκειται για δύο τομείς στους οποίους διατηρεί παρουσία η ΕΑΣ Πάρου.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση του Ν. Βαρδινογιάννη δεν αποτελεί την πρώτη στο νησί, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει επενδύσει ήδη και στον τουρισμό και την εστίαση, με την εκμετάλλευση ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Δέτη, η οποία είναι γνωστή ευρύτερα ως Μοναστήρι.

Σε ό,τι αφορά παλαιότερες υποχρεώσεις που διατηρούσε ο Συνεταιρισμός προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα, έχουν διευθετηθεί, καθώς είχε εισφέρει 3 εκατ. ευρώ σε μετρητά, έναντι συνολικών οφειλών αρχικού ύψους 11 εκατ. ευρώ, έχοντας εκποιήσει μέρος ακίνητης περιουσίας που διατηρούσε στο νησί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Κεντρική φωτογραφία θέματος από greekgastronomyguide.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία