BACK TO
TOP
Business

Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο βιολογικών της η Corteva με την εξαγορά της Stoller

O γίγαντας αγροχημικών Corteva Inc. συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία βιολογικών προϊόντων Stoller Group έναντι1,2 δις. δολάριων για να επιταχύνει την επέκταση του στην αναπτυσσόμενη αγορά προϊόντων φυτοπροστασίας με βάση τη φύση.

GetStoredImage

577
0

Η Corteva, εξαγοράζει μια εταιρεία που εδρεύει στο Χιούστον με δραστηριότητες και πωλήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες και 400 εκατομμύρια δολάρια σε προβλεπόμενα έσοδα από τη συμφωνία, ανέφερε σε δήλωση της την Τετάρτη, η εταιρεία που εδρεύει στην Ινδιανάπολη. Η εξαγορά σε μετρητά αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και θα προσμετρηθεί στα κέρδη της Corteva για το 2023.

«Η Stoller αντιπροσωπεύει ηγέτη στη βιομηχανία βιολογικών προϊόντων, δεδομένης της εμπορικής της παρουσίας και των δυνατοτήτων επέκτασης της αγοράς, ενώ προσφέρει επίσης ελκυστικά περιθώρια ανάπτυξης και λειτουργικών περιθωρίων», δήλωσε ο Chuck Magro, Διευθύνων Σύμβουλος της Corteva.

Η κίνηση έρχεται καθώς η γεωργική βιομηχανία αναζητά εναλλακτικές λύσεις στα χημικά φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, με τους αγρότες να πιέζονται όλο και περισσότερο να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Τα βιολογικά χρησιμοποιούν υλικά που υπάρχουν ήδη στη φύση για να αντικαταστήσουν τα συνθετικά συστατικά των χημικών φυτοφαρμάκων. Οι ασθένειες των παρασίτων και των καλλιεργειών γίνονται όλο και πιο ανθεκτικές στις συνθετικές χημικές ουσίες.

Η εξαγορά είναι η δεύτερη συμφωνία βιολογικών προϊόντων της Corteva φέτος, αφού συμφώνησε να αγοράσει την ισπανική εταιρεία μικροβιολογικών τεχνολογιών Symborg τον Σεπτέμβριο, και τελευταία σε μια σειρά εξαγορών του κλάδου στην εναλλακτική περιοχή προστασίας καλλιεργειών. Η Rival FMC Corp. συμφώνησε να εξαγοράσει την πρωτοπόρο φερομόνη BioPhero ApS για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο.

Η αγορά βιολογικών προϊόντων αναμένεται να παρουσιάσει ετησίως υψηλά μονοψήφια ποσοστά ανάπτυξης έως το 2035, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% της συνολικής αγοράς φυτοπροστασίας έως το 2035, ανέφερε η Corteva στη δήλωσή της.

Πηγή: Bloomberg

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία