Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Στόχος για εξόφληση της ενιαίας στις 20 Δεκεμβρίου

Ένας µήνας µε πληρωµές έρχεται για τους αγρότες, αρχής γενοµένης από ∆ευτέρα µε περίπου 120 εκατ. ευρώ για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών προγραµµάτων του 2019, για να ακολουθήσει η περιβόητη εξόφληση του 10% των αποζηµιώσεων της περσινής χρονιάς περί τα 14 εκατ. ευρώ.

6_pin_10

Ελένη Δούσκα

16301
12

Επιπλέον, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων δροµολογούνται από τους αρµόδιους πρώτα η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης µαζί µε το πρασίνισµα και το Εθνικό Απόθεµα και µια εργάσιµη ηµέρα µετά η πληρωµή της εξισωτικής αποζηµίωσης του 2019, ύψους 253 εκατ. ευρώ.

Εν τω µεταξύ, υπεγράφη από τα συναρµόδια υπουργεία η απόφαση  εγκρισης της δεύτερης αναθεώρησης του προϋπολογισµού του ΕΛΓΑ για το έτος 2019 και πήρε ΦΕΚ, ανοίγοντας έτσι τον δρόµο για να προχωρήσει η πολυαναµενόµενη πληρωµή του 10% για τις ζηµιές του 2018. Τώρα θεωρείται θέµα χρόνου, αφού το θέµα έχει περάσει πλέον στα χέρια των αρµοδίων του οργανισµού προς διευθέτηση.

Ωστόσο πρέπει να σηµειωθεί ότι τεράστια αναστάτωση στον αγροτικό κόσµο έφερε το πρόβληµα που ανέκυψε µε την πληρωµή του προγράµµατος της Νιτρορύπανσης. Αφορµή ένα διοικητικό λάθος, όπως τελικά το χαρακτήρισαν οι αρµόδιοι του υπουργείου και των πληρωµών, που µετατόπισε τον προγραµµατισµό των πιστώσεων στα χαρτιά για τις 29 Νοεµβρίου -ένεκα και της κοινοτικής υποχρέωσης προς αποφυγήν κυρώσεων- και στην ουσία από ∆ευτέρα και σταδιακά έως την Τετάρτη για τους δικαιούχους των αγροπεριβαλλοντικών προγραµµάτων του 2019. Η εντολή από την πλατεία Βάθη, µε στόχο να κατευναστούν τα ήδη οξυµένα πνεύµατα από την πλευρά κυρίως των Θεσσαλών αγροτών, είναι στη λίστα πληρωµών να µπουν όλοι οι δικαιούχοι των Νιτρικών, ανεξαρτήτως µε το αν έχουν προσκοµίσει την άδεια χρήσης νερού, µε την υποχρέωση ωστόσο να τακτοποιήσουν το ζήτηµα µέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ειδάλλως θα ακολουθήσουν ποινές (αναλυτικό ρεπορτάζ σελ. 8).

Επιπλέον ανησυχίες εκφράζουν και οι κτηνοτρόφοι της ∆υτικής Ελλάδας, οι οποίοι δεν βλέπουν τα ποσά που τους αναλογούν (τουλάχιστον µέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές) στην καρτέλα πληρωµής τους, όπως έγινε πριν λίγους µήνες µε την εξόφληση της Βιολογικής Κτηνοτροφίας του περασµένου έτους. ∆εν είναι λίγοι που φοβούνται ότι θα µείνουν εκτός πληρωµής όσον αφορά και την προκαταβολή του 2019 για τα Βιολογικά και τις Σπάνιες Φυλές.

Σχόλια (12)
Προσθήκη σχολίου

02-12-2019 21:06Ιωάννα

Έλεος ρε μας κοροϊδεύετε από Παρασκευή σε Δευτέρα κ τώρα μας λέτε αύριο κ αύριο Ντροπή σας κ εμείς αυτά τ λεφτά περημενουμε για να τ δώσουμε κ εμείς όπως μας τ δίνετε θα τα δώσουμε εσείς μας κοροϊδεύετε

Απάντηση

02-12-2019 20:00Γιάννης

Και που είστε ακόμα οι αγρότες και όχι μόνο...!!!θα τον ψάξετε τον Τσίπρα....

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία