BACK TO
TOP
Πληρωμές

Λευκός καπνός για αποζημιώσεις 20 εκατ. στα βιομηχανικά αχλάδια

Υλοποιείται όπως φαίνεται η υπουργική δέσμευση για καταβολή με ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς βιομηχανικών αχλαδιών που αποδεδειγμένα επλήγησαν από τον περσινό παγετό Άνοιξης 2021 σε προανθικό στάδιο, αλλά δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν εντός του πλαισίου του Κανονισμού γεωργικών ασφαλίσεων.

Μαξιμος-Γεωργαντας-Αγροτες_Τυρναβου_2

573
1

Μία ευχάριστη είδηση για τους ανά την επικράτεια αχλαδοπαραγωγούς και δη του δήμου Τυρνάβου προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Λαρίσης Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και παραγωγούς βιομηχανικού αχλαδιού από την περιοχή του Τυρνάβου, παρουσία του Υπηρεσιακού Γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Τσαγκαλίδη.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση ότι με βάση τις ενέργειες που έγιναν από τον ΕΛΓΑ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ενισχύσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις καλλιέργειες βιομηχανικών αχλαδιών που ζημιώθηκαν από τον παγετό σε προανθικό στάδιο την άνοιξη του 2021, είναι πλέον έτοιμη και το επόμενο διάστημα, μετά τις υπογραφές του ίδιου και του συναρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακακη αναμένονται οι καταβολές των σχετικών ποσών.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους τον αγροτών, που ευχαρίστησαν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ήταν ο πρόεδρος των Πλατανουλιων κ. Δημήτρης Ρίζος και τα προεδρεία των Συνεταιρισμών Α.Σ. Πλατανουλιων και Α.Σ. Φρουτοπηγη κ.κ. Θανάσης Κατσής, Γιάννης Ζαμπόγιας, Γιώργος Ματράκης, Κώστας Μαλάκος και Στέλιος Μαλάκος.

Η σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου Χαρακόπουλου διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-05-2022 00:08Asta

Τα πρωιμοανθη αχλάδια τα κάψε ο παγετός αλλά κεράσια στην Έδεσσα και μήλα φορούσανε κασκόλ μάλλον

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα