Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Πριν την 25η Μάρτη πληρωμή συνδεδεμένων και ειδικής βάμβακος

Πληρωμή μέχρι την 25η Μαρτίου των συνδεδεμένων για το σκληρό σιτάρι, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τα ζαχαρότευτλα καθώς και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που θα ανέλθει στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, επιδιώκει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μαξιμος-Προεδρος_ΟΠΕΚΕΠΕ

139
3

Σχετικά με τις εκκρεμότητες στο τσεκ του 2020, ο επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς, σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο διευκρίνισε ότι έως τον Μάιο θα διεκπεραιωθούν οι εκκρεμότητες για το 3% της βασικής ενίσχυσης, το 5% του «πρασινίσματος» και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας.     

Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης, συζήτησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά στη συνάντηση που είχαν στην έδρα του Οργανισμού. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του βουλευτή αναφέρει: 

Εντός Μαρτίου οι συνδεδεμένες, έως Μάιο τα υπόλοιπα του “τσεκ”

 Στα 67,82 ευρώ το στρέμμα η συνδεδεμένη στο βαμβάκι

 Σαφές χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης, του γνωστού “τσεκ”, ζήτησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτρη Μελά στη συνάντηση που είχαν στην έδρα του Οργανισμού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αρχικά, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ενθυμούμενος τη συνεργασία που είχαν κατά την θητεία του ως αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του κ. Μελά ως γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέφερε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ την αγωνία του αγροτικού κόσμου για την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των παρακρατήσεων του “τσεκ” και τόνισε την αναγκαιότητα να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα στις πληρωμές που εκκρεμούν.

Ο κ. Μελάς διευκρίνισε ότι παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί η πανδημία στη λειτουργία του Οργανισμού την περίοδο που διανύουμε, καταβάλλονται εργώδεις προσπάθειες και θα πληρωθούν, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις εντός του Μαρτίου, ενώ τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης μέχρι και τον Μάιο. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει στην καταβολή, των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το σκληρό σιτάρι, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τα ζαχαρότευτλα καθώς και στην πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που θα ανέλθει στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Όπως ειπώθηκε, καταβάλλονται προσπάθειες η πληρωμή να γίνει πριν την 25η Μαρτίου. Επιπροσθέτως, θα υπάρξουν πληρωμές και προκαταβολές για άλλα καθεστώτα, όπως την προώθηση οίνων, διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα και τη μελισσοκομία.

Τέλος, σχετικά με τις εκκρεμότητες στο τσεκ του 2020, διευκρίνισε ότι έως τον Μάιο θα διεκπεραιωθούν οι εκκρεμότητες για το 3% της βασικής ενίσχυσης, το 5% του “πρασινίσματος” και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας.      

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

19-03-2021 09:38νέος

'Αντε να δούμε ..Μας έχουν βγάλει την ψυχή με αυτή τη συνδεδεμένη . Δεν φτάνει που οι εκκοκκιστές πήραν το βάμβακι σε εξευτελιστική τιμή, μας βάζει τρικλοποδιά και το κράτος. Θέλουμε να μπούμε στα χωράφια να δουλέψουμε και δεν υπάρχει μία κι εκτός αυτού έχουμε και κομμένες επιταγές για το τέλος του Μάρτη, για αγορά εξοπλισμού, οι οποίες θα χτυπήσουν κόκκινο στην τράπεζα λόγο άδειου λογαριασμού . ΕΛΕΟΣ πιά !!! το ξεφτιλίσατε ....ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ !!! Εξαντλήσατε την υπομονή μας ....

Απάντηση

19-03-2021 07:14Agrotis77

Απόγευμα 26 Μαρτιου που είναι Παρασκευή θα γίνει η πληρωμή οπος γίνεται και τόσα χρονια.........

Απάντηση

18-03-2021 22:26Γιώργος

Άιντε να δούμε.. Θα πάω 25 Μαρτίου στην τράπεζα.. Και σειρά να παίρνει η ενίσχυση στο βαμβάκι λόγο covid που μας έταξε ο κύριος υπουργός.. Το 25ρι που λέγαμε..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία