BACK TO
TOP
Δρώμενα

Πρόποση με Μελισσόμαντρα-Καλλιγά για την «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου

Η σειρά κρασιών Μελισσόμαντρα-Καλλιγά της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, συνόδευσε την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας H Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στο Odeon Opera.

alanthimosthefavouritegyrismata

5
0

H Ευνοούμενη διεκδικεί στη φετινή απονομή 10 Oscar, μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, Α’ γυναικείο ρόλο (Olivia Colman), Β’ γυναικείο ρόλο (Emma Stone, Rachel Weisz), πρωτότυπο σενάριο και φωτογραφία. Η Olivia Colman έχει βραβευτεί ήδη με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Λίγα λόγια για το έργο

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Αν (Olivia Colman) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Rachel Weisz) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Emma Stone) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα, την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμμία γυναίκα, καμμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της.





Έχοντας τιμηθεί με πλήθος βραβείων στην καριέρα του, μεταξύ των οποίων Βραβείο Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, Βραβείο Καλύτερου Σεναριογράφου του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου Καννών, ο Γιώργος Λάνθιμος στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την προβολή της ταινίας ανέφερε: «Ευχαριστώ όλους που ήρθατε και όλους εκείνους που οργάνωσαν αυτή την  προβολή. Πρέπει να πω ότι είναι μία περίεργη μέρα για μένα σήμερα, γιατί όπως οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε, ήταν η κηδεία του πατέρα μου. Αλλά αν ξέρω κάτι γι' αυτόν, είναι ότι έζησε τη ζωή του διασκεδάζοντας και περνώντας όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι το τέλος και αυτό θα ήθελα να κάνετε και εσείς σήμερα, να περάσετε ωραία, να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να κλάψετε και να έχετε μία πολύ ωραία βραδιά».



Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων από την πλευρά της, υποστηρίζει την τέχνη και τον άρρηκτο δεσμό της με το κρασί και συνοδεύει με τα αρωματικά της κρασιά κάθε καλλιτεχνική προσπάθεια που ταξιδεύει το κοινό στους  ξεχωριστούς δρόμους της τέχνης.

Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό, από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης, είναι ένας οίνος ξηρός, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού, συνδυάζεται αρμονικά ψάρια και θαλασσινά, άσπρα κρέατα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας.



Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ερυθρό είναι ένας οίνος ξηρός με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Η ποικιλία Cabernet Sauvignon δίνει ένα βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Πλούσια και γεμάτη γεύση, απολαυστικό στην επίγευση, αφήνει αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας. Ταιριάζει ιδανικά με κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία