BACK TO
TOP
Κοινωνία

Κουασιμόδος και Εσμεράλδα στα συγκινητικά σκίτσα για τη Notre Dame

Η μεγάλη καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων που καιγόταν για 8,5 ώρες πριν οι πυροσβέστες να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

kentriki

192
0

Εξαίρεση δεν αποτελούν οι άνθρωποι της τέχνης οι οποίοι προσπάθησαν να αποτυπώσουν σε σκίτσα τη θλίψη που προκαλεί η καταστροφήενός τόσο σημαντικού για τον παγκόσμιο πολιτισμό καθεδρικού ναού.

 

Οι σκιτσογράφοι χρησιμοποίησαν έναν από τους «κατοίκους» της Παναγίας των Παρισιών, τον Κουασιμόδο, τον ήρωα του βιβλιόυ του Βίκτωρος Ουγκό.

 

Ο κωδωνοκρούστης, στο βιβλίο, του καθεδρικού ναού στεναχωρήθηκε πολύ και «έκλαψε» για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων την οποία προσπαθεί στα σκίτσα να αγκαλιάσει για να την παρηγορήσει και να την προστατέψει.



Ο ναός βρισκόταν εν μέσω ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, κι ορισμένα από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του είχαν αφαιρεθεί την περασμένη εβδομάδα για συντήρηση.

 

Η Παναγία των Παρισίων, που άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου έναν αιώνα αργότερα, θεωρείται υπόδειγμα της γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.

 

Η οροφή του ναού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε, ήταν μια από τις παλαιότερες τέτοιες κατασκευές στο Παρίσι.

Πηγή:thetoc.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία