Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινωνία

Κινήσεις Λιβανού για επιστροφή των κατασκηνώσεων στο Σούνιο σε εργαζόμενους του ΥπΑΑΤ

Την άμεση ανάκληση της απόφασης του Γενικού Διευθυντή Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία ανακαλείται η από της 24-7-1985 απόφαση του τότε υπουργού Γεωργίας για παραχώρηση 170 στρεμμάτων στο Λαύριο όπου λειτουργούσαν οι κατασκηνώσεις του ΥΠΑΑΤ, ζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, με επιστολή του προς τον ΥΠΕΝ κ. Κώστα Σκρέκα.

kataskinosi

108
0

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα τελευταία πενήντα χρόνια λειτουργούσε τις παιδικές κατασκηνώσεις του στο Λαύριο Αττικής. Η έκταση 170 στρ. παραχωρήθηκε κατά χρήση στις κατασκηνώσεις με την αριθ.175677/4972/24-07-1985 με απόφαση του τότε Υπουργού Γεωργίας. Ωστόσο οι κατασκηνώσεις λειτουργούσαν στην ίδια τοποθεσία ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και οι δαπάνες που βάρυναν το Υπουργείο υπερβαίνουν κατά πολύ το 1.000.000 €.

 

Στις 13/3/2016 έγινε κατεπείγουσα μεταφορά προσφύγων στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης. Εξ αρχής υπήρξαν διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι η εγκατάσταση των προσφύγων στην κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων θα είναι προσωρινή μέχρι την οριστική τακτοποίησή τους σε μόνιμες δομές υποδοχής προσφύγων.

Ωστόσο με απόφασή του (Α.Π : ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/116987/5681/01-02-2021) ο Γενικός  Διευθυντής Δασών ανακάλεσε την απόφαση παραχώρησης αριθ.175677/4972/24-07-1985 του τότε Υπουργού Γεωργίας.

 

Όπως εξηγεί στην επιστολή του προς τον ΥΠΕΝ κ. Κ. Σκρέκα ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός «με την απόφαση αυτή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποστερείται των κατασκηνώσεων του στις οποίες εκτός των παιδιών των υπαλλήλων φιλοξενούνταν κατά κύριο λόγο παιδιά αγροτών από όλη την Επικράτεια».

 

Ο κ. Λιβανός συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία