BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ξεκινούν οι αναρτήσεις φερομονικών παγίδων για 60 εκατ. κομφούζιο

Να ξεκινήσουν την ανάρτηση φεροµονικών παγίδων στο χωράφι τους για την καλλιεργητική περίοδο 2024 µπορούν πλέον οι ενδιαφερόµενοι για την ένταξή τους στο Κοµφούζιο, µετά την προδηµοσίευση της πρόσκλησης ύψους 60 εκατ. ευρώ.

neo-komfouzio

Γιώργος Κοντονής

1174
1

Ξεκινά περίοδος ανάρτησης φερομονικών παγίδων για τα 60 εκατ. του νέου κομφούζιο

Φυσικά, η ανάληψη δεσµεύσεων πριν από την πρόσκληση και την τελική έγκριση, γίνεται µε ευθύνη του παραγωγού, που θα πρέπει να γνωρίζει πως θα υπάρξουν και ορισµένα κριτήρια µοριοδότησης σε περίπτωση που η ζήτηση ξεπεράσει τα διαθέσιµα κονδύλια.

Μέσω της µεθόδου Κοµφούζιο αντιµετωπίζονται οι εξής εχθροί:

  • καρπόκαψα της ροδακινιάς (Grapholitha molesta), ανάρσια (Anarsia lineatella) και φυλλοδέτη (Adoxophyes orana), εντοµολογικών εχθρών – στόχων της ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκιάς:  Πριµ 41,4 ευρώ το στρέµµα για τα πρώτα 2 έτη δεσµεύσεων και 48,2 για τα επόµενα τρία.
  • καρπόκαψα της δαµασκηνιάς (Grapholitha funebrana), εντοµολογικού εχθρού – στόχου της δαµασκηνιάς: Πριµ 53,9 ευρώ το στρέµµα για τα πρώτα 2 έτη δεσµεύσεων και 70,2 για τα επόµενα τρία.
  • καρπόκαψα της µηλιάς (Cydia pomonella), εντοµολογικού εχθρού – στόχου της µηλιάς, αχλαδιάς, κυδωνιάς και καρυδιάς: Πριµ 98,9 ευρώ το στρέµµα για τα πρώτα 3 έτη δεσµεύσεων και 113,7 για τα επόµενα δύο.
  • ευδεµίδα (Lobesia botrana) και ψευδόκοκκος (Planococcus ficus), εντοµολογικού εχθρού - στόχου της αµπέλου. Πριµ για επιτραπέζιο αµπέλι, σταφίδα: 66,8 ευρώ το στρέµµα για τα πρώτα 3 έτη δεσµεύσεων και 76 ευρώ για τα επόµενα δύο. Πριµ για οινοποιήσιµο αµπέλι: 35,3 ευρώ το στρέµµα για τα πρώτα 3 έτη δεσµεύσεων και 43,9 για τα επόµενα δύο.
  • ανθοτρήτης (Prays citri), εντοµολογικού εχθρού - στόχου των εσπεριδοειδών: Πριµ 57,9 ευρώ το στρέµµα για τα πρώτα 2 έτη δεσµεύσεων και 62,7 για τα επόµενα τρία.

Τα αγροτεµάχια της εκµετάλλευσης που θα ενταχθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης πρέπει να είναι δηλωµένα στο ΟΣ∆Ε 2024 µε επιλέξιµη για τη δράση καλλιέργεια ή µε συγκαλλιέργεια των επιλέξιµων καλλιεργειών.

Αµπελώνες υπό αναδιάρθρωση στους οποίους έχει ήδη υλοποιηθεί αναφύτευση και οι οποίοι είναι δηλωµένοι ως αµπελώνες για παραγωγή οίνου στην ΕΑΕ 2024 του υποψηφίου, είναι επιλέξιµοι.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις