BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Μελέτες για άρδευση σε Πρέσπες και Λασίθι

Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις για την εκπόνηση μελετών για τα αρδευτικά δίκτυα σε Πρέσπες και Λασίθι.

Ενημέρωση για την έκδοση άδειας χρήσης νερού στα Φάρσαλα

2
0

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης του έργου Αρδευτικό Δίκτυο Πρεσπών, προϋπολογισμού 324.881,30 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και του έργου για το Φράγμα Μπραμιανού στο νομό Λασιθίου, με συνολικό προϋπολογισμό τα 545.940 ευρώ.

Αναλυτικότερα, το έργο με τίτλο «Μελέτη Αρδευτικού Δικτύου Πρεσπών» αφορά τη μετατροπή του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου της περιοχής ανατολικά της Μικρής Πρέσπας, από ανοιχτό σε κλειστό, ώστε να εφαρμοστεί η μέθοδος της στάγδην άρδευσης που αποτελεί καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων παραγωγών. Τα έργα βελτίωσης και εφαρμογής της στάγδην άρδευσης στο υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, προτείνονται και στο πλαίσιο των ενεργειών για την υποστήριξη της ανάπτυξης στην περιοχή από την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της Περιοχής Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο της παρούσας μελέτης αποτελεί η σύνταξη προμελέτης και οριστικής μελέτης όλων των έργων, τα οποία θα απαιτηθούν για την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου που θα τροφοδοτείται από τη Μικρή Πρέσπα, με τη βοήθεια αντλιοστασίου εμβαδού περίπου 120,00 m2 και θα έχει έκταση 16.312 στρεμμάτων. Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του υφιστάμενου και πεπαλαιωμένου δικτύου ανοιχτών αγωγών, από σύστημα κλειστών υπό πίεση αγωγών, ώστε να εφαρμοστεί η μέθοδος της στάγδην άρδευσης.

 

 

Πράσινο φως για τη μελέτη του φράγματος Μπραμιανού στο Λασίθι

Υπεγράφη και η σύμβαση που αφορά την ανάθεση εκπόνησης μελέτης έργων για το Φράγμα Μπραμιανού του νομού Λασιθίου, με συνολικό προϋπολογισμό τα 545.940 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Σύμπραξη Γραφείων Μελετών για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη έργων νέου αγωγού μεταφοράς νερού από υδροληψία Μύρτου – Δεξαμενή Δ3 - Φράγμα Μπραμιανού, μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων, στο Νομό Λασιθίου» προϋπολογισμού 545.940 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Με την κατασκευή του νέου αγωγού μεταφοράς νερού, ενισχύεται σημαντικά το υδατικό δυναμικό του Ταμιευτήρα Μπραμιανού, ώστε να καλύπτει επαρκώς την άρδευση των 42.000 στρεμμάτων και τη δυνατότητα επέκτασης των αρδευτικών δικτύων σε επιπλέον έκταση 18.000 στρεμμάτων.

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η σύνταξη προμελέτης και οριστικής μελέτης νέου αγωγού μεταφοράς νερού από την υδροληψία του Μύρτου, μέσω της ρυθμιστικής δεξαμενής Δ3 και μέχρι το Φράγμα Μπραμιανού, σε αντικατάσταση του παλαιού φθαρμένου χαλύβδινου αγωγού, στο Νομό Λασιθίου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία