Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Καλαφάτης: «Αποτύπωση, όχι οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων»

Σχετικά με την πρόταση για αλλαγή του καθεστώτος των Άμεσων Ενισχύσεων, με βάση την οποία προτείνεται να χωριστεί η χώρα σε δύο Υποπεριφέρειες, την Νησιωτική και την Ηπειρωτική και την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση, με την οποία οι δασικές εκτάσεις που καλύπτονται από χαμηλή βλάστηση θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι, απαντά ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «η αποτύπωση των εκτάσεων που βόσκονται στην οποία προβαίνει το ΥΠΑΑΤ, σχετίζεται με τις ανάγκες του σχετικού κανονισμού της Ε.Ε. και τις οικονομικές ενισχύσεις των κτηνοτρόφων και δεν έχει σχέση με την οριοθέτηση των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων σύμφωνα με το συνταγματικό τους ορισμό και τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ή τις προδιαγραφές εκπόνησης των δασικών χαρτών»

Άμεσα στη Βουλή νόμος για δημόσια βοσκοτόπια και κόστος μίσθωσης

0
0
Στο έγγραφο μάλιστα του Αναπληρωτή Υπουργού, ξεκαθαρίζεται ότι «επειδή ο όρος «μόνιμος βοσκότοπος» που προβλέπεται για τις ενισχύσεις των κτηνοτρόφων από την Ε.Ε. δεν είχε ενταχθεί ως ορισμός στην εθνική νομοθεσία, περιελήφθη διάταξη για τους δημόσιους βοσκότοπους στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Δασικά οικοσυστήματα:

Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης» αντικατάστασης του άρθ. 103 Ν.86/69 που ρύθμισε την βόσκηση. Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην εναρμόνιση του ορισμού του βοσκοτόπου στην Εθνική Νομοθεσία με τα προβλεπόμενα στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και στην αποτύπωση των βοσκοτόπων της χώρας σε εθνικό χαρτογραφικό επίπεδο. Στην εν λόγω διάταξη καθορίζεται σαφές πλαίσιο άσκησης της βόσκησης βάσει διαχειριστικών σχεδίων, τα οποία καταρτίζουν οι κατά τόπους κτηνοτροφικές οργανώσεις.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία