Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Παράταση δηλώσεων ΟΣΔΕ ως τον Ιούνη εξετάζει η Κομισιόν

Το ενδεχόμενο όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να μπορέσουν να καθυστερήσουν κατ’ εξαίρεση για φέτος τις αιτήσεις για τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων μέχρι και τα μέσα Ιουνίου αντί για τις 15 Μαΐου 2015, όπως ορίζει ο σχετικός κανονισμός, εξετάζει η Κομισιόν.

Παράταση δηλώσεων ΟΣΔΕ ως τον Ιούνη εξετάζει η Κομισιόν

5
0
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνόδου υπουργών γεωργίας για την απλοποίηση των κανόνων της ΚΑΠ, ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Φιλ Χόγκαν: «είμαι πρόθυμος να εξετάσω την παράταση της προθεσμίας για το νέο καθεστώς άμεσων ενισχύσεων από τα μέσα Μαΐου στα μέσα Ιουνίου»

Τις δηλώσεις αυτές του Χόγκαν χαιρέτισε ο Ιρλανδός Υπουργός Γεωργίας, Σάιμον Κόβενει: «Η παράταση ενός μήνα θα αποσυμφορήσει τους αγρότες που πιέζονται από τις εκτεταμένες αλλαγές στη νέα ΚΑΠ. Έχουμε ζητήσει να γίνουν άμεσα διευκρινίσεις για την εφαρμογή των προθεσμιών και να ισχύσει η παράταση τόσο για το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων (α’ πυλώνας) όσο και για την αγροτική ανάπτυξη (β’ πυλώνας)»


O Ιρλανδός Υπουργός Γεωργίας, Σάιμον Κόβενει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιρλανδικής εφημερίδας “Independent”, οι αλλαγές στην ΚΑΠ ως αποτέλεσμα της πρόσφατης μεταρρύθμισης αύξησαν το γραφειοκρατικό και διοικητικό φόρτο με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη μια παράταση για τις καταθέσεις των δηλώσεων για το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων από τους αγρότες ώστε να αποφευχθούν τυχόν λάθη

Κόβενει: «Ευκαιρία για τον γαλακτοκομικό κλάδο η λήξη των ποσοστώσεων» Όσον αφορά την κατάσταση για τη αγορά γάλακτος μετά τη λήξη των ποσοστώσεων (το καθεστώς αυτό ίσχυε για 30 χρόνια και θα καταργηθεί από 1η Απριλίου), ο Κόβενει τόνισε ότι: «ο γαλακτοκομικός κλάδος της  ΕΕ θα βγει ωφελημένος από την κατάργηση των ποσοστώσεων στο γάλα καθώς το σύνολο της νέας παραγωγής θα κατευθυνθεί προς τις διεθνείς αγορές»

Αξίζει, να σημειωθεί ότι η ιρλανδική παραγωγή γάλακτος αναμένεται να αυξηθεί από 5 δισ. λίτρα στα 8,5 δισ. λίτρα έως το 2020. «Αυτό σημαίνει εξαγωγές γάλακτος αξίας 1 δισ. ευρώ επιπλέον. Σημαίνει αύξηση του ζωικού κεφαλαίου περίπου κατά περίπου 300.000-400.000 αγελάδες και κατ’ επέκταση αύξηση των θέσεων εργασίας στο γαλακτοκομικό κλάδο κατά περίπου 4.000-5.000 θέσεις εργασίας», υποστήριξε ο κ. Κόβνεϊ.

(Με πληροφορίες από agra-net.com, independent.ie και euractiv.com
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία